Małe ranki na napletku |
Autor | Wiadomość |
Sapud Wiek: 42 Dołączył: 23 Lut 2009 Posty: 3 Skąd: Tarnów | Wysłany: Pon 23 Lut, 2009 Małe ranki na napletku |
|
| Witam!
Mam taki problem z napletkiem...od jakiegoś czasu ok. tygodnia mój napletek był zaczerwieniony i mnie piekł lekko, jednak przeszło mi to i wydawać by się mogło że nic mi nie będzie. Od 3 dni obserwuje, że jednak jest coś nie tak bo po 1.tam gdzie było zaczerwienienie czyli na napletku pojawiły się małe ranki które przy dotyku pieką. Wysikać się moge tylko musze uważac aby mocz nie dotknął napletka bo wiadomo piecze.
Jednak najgorsze dzieje się z rana bo te ranki tak jakby zasychają i robi się taki zakrzep i nie moge rozwinąć napletka, musze na siłe podwijać żeby się wysikać a wtedy to pęka i boli.
Nie byłem jeszcze u urologa czy dermatologa (sam niewiem gdzie iść) bo wiadomo wstyd każe najpierw napisać na forum i może ktoś życzliwy mi udzieli jakiejś rady.
Bardzo z góry dziękuje i czekam na odpowiedź.
P.S. Dziś zauważyłem że skóra lekko schodzi z napletka tak jakby się łuszczył albo co. | |
| |
 |
andrzejgadar Dołączył: 23 Sty 2009 Posty: 411 Skąd: SRC | Wysłany: Pon 23 Lut, 2009 |
|
| A nie miałeś nigdy przynajmniej trochę ciasnego napletka? | _________________ Problem? Pisz na gg: 8259970
Pozdro | |
| |
 |
3tom Dołączył: 11 Lut 2009 Posty: 518 Skąd: polska | Wysłany: Pon 23 Lut, 2009 |
|
| To może być stulejka nabyta. Proponuję wizytę u urologa. Nie ma co się wstydzić. Lekarz codziennie ogląda kilka penisów. | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
Seba081 Wiek: 44 Dołączył: 16 Lut 2009 Posty: 305 Skąd: Katowice | Wysłany: Pon 23 Lut, 2009 |
|
| Sapud, stulejka się kłania Wiem co mowie bo to samo przeszedłem...
Problem polega na tym ze każde małe pękniecie tworzy bliznę która zwęża i tak już ciasny napletek. Te ranki nie powstały same od siebie, wiedz ze stulejkę można też dostać
przez np. stan zapalny napletka.
Nie wiem ile masz lat, ale zabiegu nie ma się co bać, ja sobie długo nie potrafiłem darować
że tyle lat zwlekałem z zabiegiem i cierpiałem. | |
| |
 |
Sapud Wiek: 42 Dołączył: 23 Lut 2009 Posty: 3 Skąd: Tarnów | Wysłany: Pon 23 Lut, 2009 |
|
| Mam 26 lat i nigdy nie miałem takich problemów więc skąd to nagle wyszło...
Stulejki napewno nie mam ale coś mi sie z nim dzieje i niewiem jak sie pozbyć tych ran, może jakiś krem wystarczy... | |
| |
 |
Seba081 Wiek: 44 Dołączył: 16 Lut 2009 Posty: 305 Skąd: Katowice | Wysłany: Wto 24 Lut, 2009 |
|
| To że nigdy nie miałeś stulejki nie znaczy że jej nie dostaniesz.
Wystarczy stan zapalny napletka i już się wszystko zwęża
Ta skorka sama z siebie nie popękała, no chyba ze to objaw jakiejś choroby. | |
| |
 |
3tom Dołączył: 11 Lut 2009 Posty: 518 Skąd: polska | Wysłany: Wto 24 Lut, 2009 |
|
| Stulejka jest wtedy, gdy nie możesz ściągnąć napletka z żołędzi bez względu na wiek i przyczynę powstania. | |
| |
 |
andrzejgadar Dołączył: 23 Sty 2009 Posty: 411 Skąd: SRC | Wysłany: Wto 24 Lut, 2009 |
|
| OK. Dajmy mu chwilę. | _________________ Problem? Pisz na gg: 8259970
Pozdro | |
| |
 |
Sapud Wiek: 42 Dołączył: 23 Lut 2009 Posty: 3 Skąd: Tarnów | Wysłany: Sro 25 Lut, 2009 |
|
| No właśnie czyli stulejki nie mam. Jednak byłem u lekarza aby się upewnić co mam, chyba jakieś zakażenie, mówił ze bakterie mogły się dostać i od tego mogłem mieć te ranki( a byłem chory niedawno to organizm był osłabiony). Przepisał jakiś antybiotyk i mam z tydzień smarować miejsce. Jednak zauważyłem, że i tak mi się te ranki zmniejszyły ( od wczoraj smaruje linomagiem może przez to:) ).
Aha i rada dla innych na przyszłość: weźcie skierowanie od ogólnego bo oczywiście ten świstek jest wymagany w naszym pięknym kraju. | |
| |
 |
|