Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Małe ranki na napletku
Autor Wiadomość
Sapud 

Wysłany: Pon 23 Lut, 2009   Małe ranki na napletku

Witam!
Mam taki problem z napletkiem...od jakiegoś czasu ok. tygodnia mój napletek był zaczerwieniony i mnie piekł lekko, jednak przeszło mi to i wydawać by się mogło że nic mi nie będzie. Od 3 dni obserwuje, że jednak jest coś nie tak bo po 1.tam gdzie było zaczerwienienie czyli na napletku pojawiły się małe ranki które przy dotyku pieką. Wysikać się moge tylko musze uważac aby mocz nie dotknął napletka bo wiadomo piecze.
Jednak najgorsze dzieje się z rana bo te ranki tak jakby zasychają i robi się taki zakrzep i nie moge rozwinąć napletka, musze na siłe podwijać żeby się wysikać a wtedy to pęka i boli.
Nie byłem jeszcze u urologa czy dermatologa (sam niewiem gdzie iść) bo wiadomo wstyd każe najpierw napisać na forum i może ktoś życzliwy mi udzieli jakiejś rady.
Bardzo z góry dziękuje i czekam na odpowiedź.

P.S. Dziś zauważyłem że skóra lekko schodzi z napletka tak jakby się łuszczył albo co.

andrzejgadar 

Wysłany: Pon 23 Lut, 2009   

A nie miałeś nigdy przynajmniej trochę ciasnego napletka?

3tom 

To może być stulejka nabyta. Proponuję wizytę u urologa. Nie ma co się wstydzić. Lekarz codziennie ogląda kilka penisów.

penis.com.pl
tabletki penilarge
Seba081 

Sapud, stulejka się kłania :) Wiem co mowie bo to samo przeszedłem...
Problem polega na tym ze każde małe pękniecie tworzy bliznę która zwęża i tak już ciasny napletek. Te ranki nie powstały same od siebie, wiedz ze stulejkę można też dostać
przez np. stan zapalny napletka.
Nie wiem ile masz lat, ale zabiegu nie ma się co bać, ja sobie długo nie potrafiłem darować
że tyle lat zwlekałem z zabiegiem i cierpiałem.

Sapud 

Mam 26 lat i nigdy nie miałem takich problemów więc skąd to nagle wyszło...
Stulejki napewno nie mam ale coś mi sie z nim dzieje i niewiem jak sie pozbyć tych ran, może jakiś krem wystarczy...

Seba081 

Wysłany: Wto 24 Lut, 2009   

To że nigdy nie miałeś stulejki nie znaczy że jej nie dostaniesz.
Wystarczy stan zapalny napletka i już się wszystko zwęża :(
Ta skorka sama z siebie nie popękała, no chyba ze to objaw jakiejś choroby.

3tom 

Stulejka jest wtedy, gdy nie możesz ściągnąć napletka z żołędzi bez względu na wiek i przyczynę powstania.

andrzejgadar 

OK. Dajmy mu chwilę. :)

Sapud 

Wysłany: Sro 25 Lut, 2009   

No właśnie czyli stulejki nie mam. Jednak byłem u lekarza aby się upewnić co mam, chyba jakieś zakażenie, mówił ze bakterie mogły się dostać i od tego mogłem mieć te ranki( a byłem chory niedawno to organizm był osłabiony). Przepisał jakiś antybiotyk i mam z tydzień smarować miejsce. Jednak zauważyłem, że i tak mi się te ranki zmniejszyły ( od wczoraj smaruje linomagiem może przez to:) ).

Aha i rada dla innych na przyszłość: weźcie skierowanie od ogólnego bo oczywiście ten świstek jest wymagany w naszym pięknym kraju.

Odpowiedz do tematu