Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Ból - dyskomfort.
Autor Wiadomość
hatifnut 

Wysłany: Pią 13 Lut, 2009   Ból - dyskomfort.

Witam,

Czytałem sporo o nadwrażliwości żołędzi. Gdy ją odkryję i dotykam, to jeszcze ujdzie, ale mocniejszy dotyk w okolicy wędzidełka szczególnie powoduje u mnie dyskomfort. Odczuwam po prostu nadwrażliwość.
Nie uprawiałem jeszcze seksu, nie wiem jak to będzie, choć wydaje mi się, że powinno być OK, ale działało się już pod pewnym kątem w życiu seksualnym, jakieś tam harce lekkie z dziewczyną w porządku, ale chciałem się dowiedzieć, czy to normalne gdy będąc w bokserkach (mam wzwód, żołądź się odkrywa) odczuwam total dyskomfort podczas kontaktu odkrytego wędzidełka z bokserkami, o otarciach o łóżko na przykład, czy cokolwiek już lepiej nie wspomnieć.

Nie mam żadnego stanu zapalnego raczej, bo ani opuchlizny, ani zaczerwienienia. Odkąd pamiętam jednak ciężko jest jeśli chodzi o kontakt bezpośredni odkrytej żołędzi z czymkolwiek. Wydaje mi się, że pewne partie nabrały już "wprawy", ale ileż mogę cierpieć gdy idę do dziewczyny i dochodzi do jakichś nieco ostrzejszych ekscesów...

Nie wiem, może tak się nie powinno robić, ale załózmy, ze ja siadam, a dziewczyna okrakiem na mnie (bez wprowadzania członka do pochwy) i dochodzi do otarć mojego członka o jej części ciała, o cokolwiek - ciężko to wytrzymać!

To normalne? Jesli nie... Iśc do urologa?

3tom 

Wysłany: Pią 13 Lut, 2009   

Jeśli masz około 15 lat to normalne, z wiekiem przechodzi. Możesz główkę dotykać w wodzie to będzie mniej wrażliwa.

hatifnut 

Wysłany: Wto 17 Lut, 2009   

Problem w tym, że nie mam lat 15, a prawie 23.
Raz jest mniej wrażliwa, raz bardziej.

penis.com.pl
masturbator
3tom 

W tym wieku to już raczej główka nie powinna być wrażliwa. Możesz spróbować ją hartować w
wodzie, albo idż do urologa NFZ, może coś Ci zapisze.
Też czytałem o nadwrażliwości żołędzi, ale nigdzie nie pisało, jak się ją leczy.

Seba081 

hatifnut, na to jest jedna rada, ściągnij napletek z żołędzi.
Przechodziłem to co ty opisujesz ale to z racji że mnie obrzezano no i silą rzeczy żołądź ocierał się o bokserki.
Po około 2 tygodniach przejdzie problem, od 4 lat chodzę z odsłonięta żołędzią i nic nie boli :)
Ogólnie nadwrażliwość bierze się z tego że rzadko myjecie żołądź wiec nie jest ona zahartowana.
Ściągnij napletek, załóż bokserki i idź pochodź sobie po odludziach, z początku będzie ciężko ale z każdym dniem będzie łatwiej.

andrzejgadar 

Wrażliwość żołądzia związana z higieną? To wyobraź sobie pół centymetra syfu na żołądziu :) też się chyba nic nie poczuje.
No ale tak czy siak, przez samo mycie to ja np. powinienem mieć całkowicie zahartowaną :) musiałbym sprawdzić to jakoś doświadczalnie :)

Seba081 

Wysłany: Sro 18 Lut, 2009   

To nie tak ze nic nie będziesz czuć, chodzi o to żeby nie sprawiało to bólu.
Przez częste mycie żołędzi ona się przyzwyczaja do kontaktu z np dłonią.

3tom 

Chodzi o to, żeby w wodzie specjalnie dotykać żołądź.
I tak jak napisał wcześniej Seba081 chodzić z odkrytą główką.

hatifnut 

Dzięki za rady.

Próbowałem ze 2 razy, może nie tyle chodzić, co spać z odkrytą żołędzią i przez tydzień później miałem zaczerwienienia takie - bałem się, że to jakaś grzybica, czy coś, ale przeszło : ) Spróbuję więc hartować go jeszcze bardziej.

Dam znać jeśli mi to przejdzie. Jeśli nie przejdzie - też dam znać.

Odpowiedz do tematu