Ból jąder prosze o pomoc |
Autor | Wiadomość |
Gontar Dołączył: 19 Sie 2008 Posty: 3 Skąd: wawa | Wysłany: Wto 17 Lut, 2009 Ból jąder prosze o pomoc |
|
| Witam
Mam 16 lat, dzisiejszego dnia zaczął boleć mnie brzuch a dokładniej to tak jakby w okolicach pecherza, podczas kąpieli w południe zauważyłem że boli mnie lewe jądra podczas dotykania, taki lekki ból, zaniepokoiłem się tym poczytałem na necie o raku jąder, że jedne z jader jest wieksze itp
przyjrzałem się dokłądniej bo nigdy wcześniej nie zwracałem na to uwagi, że moje lewe jądro jest wieksze od prawego i lewe własnie mnie boli. Lewe jądro jest takie jakby wieksze i bardziej zwisajace
Co robic? to cos poważnego? czy to może poprostu jakas opuchlizna i powinna przejsć ? Bardzo sie martwię prosze o pomoc | |
| |
 |
Seba081 Wiek: 44 Dołączył: 16 Lut 2009 Posty: 305 Skąd: Katowice | Wysłany: Wto 17 Lut, 2009 |
|
| Pisze i pisze posta ale nie potrafię skończyć.
Jest tak wiele opcji że ciężko wszystko wypisać.
To może być skręt jadra ale to samo z siebie nie bierze, musiał by być jakiś uraz.
Takie coś charakteryzuje się następującymi objawami:
- zaczerwienienie moszny
- opuchlizna
- jadro nie porusza się
- boli kiedy je unosisz
- jest wyżej niż zwykle oraz pod innym kątem
To może być tez ból spowodowany żylakami powrozka nasiennego.
Ból występuje zawsze na lewym jadrze.
Pamiętam też że u mnie kiedyś pojawił się ostry ból również po prysznicu,
do dzisiaj nie wiem co to było.
Jako ze masz 16 lat ojciec powinien Cie nauczyć jak kontroluje się własne jadra.
Może z rok temu na rowerze trochę sobie przycisnąłem jajka, następnego dnia bóle miałem
po weekendzie odwiedziłem lekarz który sprawdził jadra ale nic nie znalazł.
Parę dni później wyczułem na jadrze guzek, zestresowany poszedłem na izbę przyjęć,
gdzie od reki mnie przyjęli i zrobili USG jadra.
Okazało się że to torbiel który po miesiącu zniknął i jest ok | |
| |
 |
Gontar Dołączył: 19 Sie 2008 Posty: 3 Skąd: wawa | Wysłany: Sro 18 Lut, 2009 |
|
| Dzisiaj problem znikł, nie wiem wogole jak to mozliwe jadra dzisiaj sa jakies mniejsze i maja takie same rozmiary :/ i nic mnie nie boli Dziwne | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
Seba081 Wiek: 44 Dołączył: 16 Lut 2009 Posty: 305 Skąd: Katowice | Wysłany: Sro 18 Lut, 2009 |
|
| Tez mam czasem bóle ale one przechodzą w przeciągu 24h.
No to przynajmniej tyle Będziesz żył | |
| |
 |
andrzejgadar Dołączył: 23 Sty 2009 Posty: 411 Skąd: SRC | Wysłany: Sro 18 Lut, 2009 |
|
| Może spałeś w jakieś innej pozycji (tzn. takiej, że jądro było np. ściśnięte)... | _________________ Problem? Pisz na gg: 8259970
Pozdro | |
| |
 |
|