Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     dziwne grudki na mosznie
Autor Wiadomość
hellscream 

Wysłany: Pią 09 Sty, 2009   dziwne grudki na mosznie

siema wszystkim! :)
bardzo proszę Was o pomoc. od jakichś 2 lat mam na mosznie dziwne grudki. myję się dokładnie codziennie i miałem je nawet kiedy jeszcze nie miałem kontaktów seksualnych z nikim, więc choroba zakaźna wykluczona. od czasu do czasu goliłem sobie m.in. mosznę więc możliwe, że od tego mam te dziwne krosty (lecz od jakiegoś pół roku już nie goliłem, aby się ich pozbyć). dermatolog ma dalekie terminy, a dla mnie to jest ważna sprawa. poniżej zamieszczam zdjęcia.

będę Wam bardzo wdzięczny za wszelką pomoc!

zdjecie1
zdjecie2

vissour 

Wysłany: Pią 09 Sty, 2009   

Mnie to wygląda na zwykłe mieszki włosowe, względnie zatkane ujścia kanalików łojowych. Na tych zdjęciach wydają się bardzo duże, ale też rozmiar zdjęcia jest taki.

hellscream 

Wysłany: Nie 11 Sty, 2009   

proszę pomóżcie. co to może być? jak to wyleczyć?

penis.com.pl
penilarge krem
Shark 

idz do lekarza to sie dowiesz

hellscream 

dzięki za pomoc. takie coś to każdy może powiedzieć. do lekarza czekałem miesiąc, aż nie odwołał wizyty i teraz kolejny miesiąc będę czekał na termin. a w tym czasie już mógłbym coś w kierunku swojego zdrowia poczynić.

fliku

Wysłany: Sob 17 Sty, 2009   

vissour napisał/a:
Mnie to wygląda na zwykłe mieszki włosowe, względnie zatkane ujścia kanalików łojowych. Na tych zdjęciach wydają się bardzo duże, ale też rozmiar zdjęcia jest taki.

zgadzam się, to raczej mieszki włosowe. U lekarza najprawdopodobniej usłyszysz że to nic takiego i nic nie dostaniesz na to (bo się tego nie leczy o ile zbytnio nie urośnie). Wcale nie są duże, normalne to takie około 1~3 mm, zdarzają się ogromne ponad 10 mm ale te już trzeba chirurgicznie usuwać ! jeśli Ci bardzo przeszkadza i nie chcesz iść do lekarza to weź igiełkę (małą i cieniutką) naciśnij takiego jednego delikatnie !! się wkłuj - płytko !. wypłynie łój ! uwaga do wszystkich -> jak się wstydzą lekarza proszę bardzo ale na własną odpowiedzialność (student medycyny powiedział).
pozdrawiam

hellscream 

Wysłany: Sob 17 Sty, 2009   

dziękuję Drogi Kolego :) tak też zrobię. pozdrawiam :)

ziggy.d 

Wysłany: Sob 21 Lut, 2009   

jezeli kiedys dostaniesz sie do lekarza to daj znac bo mam to samo od jakis 4-5 lat, nigdy nie bylo z tym problemow wiec u lekarza sie nie pojawialem :P

1 zastosowalem igle bo zrobily sie naprawde duze, po tym zniknely na 1-2 miesiace i znowu powolutku rosna. Jak są małe to dają się normalnie wycisnac ale po pewnym czasie staja sie pancerne :D

jeżeli chcesz sie wystraszyc to mozesz wejsc tutaj
http://www.ispub.com/osti...5n1/scrotum.xml

tak to moze wygladac jak sie tym nie bedziesz zajmowac

Seba081 

Wysłany: Sob 21 Lut, 2009   

Ło ludzie, aż mnie przeraziło to zdjęcie :P
U mnie na szczęście te mieszki sa malutkie i wszystkie takie same, kiedyś coś tam urosło ale to wycisnąłem i znikło.

Odpowiedz do tematu