Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Sperma, Białko i sporowcy
Autor Wiadomość
fisz1 

Wysłany: Nie 07 Gru, 2008   Sperma, Białko i sporowcy

Tak się ostatnio zastanawiam, i może ktoś mądry będzie miał coś na ten temat do powiedzenia.

Od dawna wiadomo że uprawiając wszelkiego rodzaju sporty bardzo ważnym aspektem jest właściwa dieta. Proporcje spożywanego białka węglowodanów oraz tłuszczy o odpowiednich porach dnia i w odpowiednich ilościach stanowią bardzo istotny aspekt podczas budowania masy mięśniowej czy też poprawiania wytrzymałości fizycznej.
Jeśli poczytać wypowiedzi fachowców na temat żywienia to praktycznie niczego nie da się w sporcie osiągnąć bez odpowiedniej diety.

No i teraz nasuwa się moje pytanie: Czy skoro sperma zawiera w większości białko (chociaż na ten temat również znalazłem na forum bardzo skrajne opinie) to czy częste oddawanie jej, czy to podczas masturbacji, czy seksu z dziewczyną (lub chłopakiem jak kto woli :P ), nie powinno zaburzyć diety?

Osobiście mam co do tego dwie teorie:
Albo białko w spermie jest było i będzie niezależnie czy ją z siebie wypróżniamy czy nie i organizm i tak nie ma z niego większego pożytku bo i tak jest już w mosznie (w takiej sytuacji masturbacja i seks nie miały by większego wpływu na efekty treningu)
Albo druga teoria wedle której wstrzemięźliwość seksualna pomagała by zatrzymać cenne białko dla siebie i np. wspomagała by budowę masy mięśniowej.

Wiele lat temu gdzieś kiedyś słyszałem (chyba od pana z WF-u jeszcze za czasów gimnazjum) że bokserzy z tego powodu jakiś czas przed walką nie spotykają się z dziewczynami. Nie wiem ile w tym prawdy ale to skłaniało by raczej do tej drugiej teorii.
Co wy sądzicie na ten temat?

Grzesiekp 

Wysłany: Nie 07 Gru, 2008   

Bez sens. Plemniki po jakims czasie umierają, wraz ze spermą, a produkty tego procesu wykorzystywane są do tworzenia kolejnych.

fisz1 

Wysłany: Pon 08 Gru, 2008   

Nie ma to jak czytanie ze zrozumieniem :?

penis.com.pl
andropenis
ukrryty 

Wysłany: Czw 11 Gru, 2008   

Wg mnie te plemniki i tak umierają, myślę, że tak jakby razem z białkiem, ale nie znam się na tym, tylko piszę, jak uważam.

MohamedAli 

Wysłany: Sro 17 Gru, 2008   

jeżeli nie bedziesz się masturbował nadmiar spermy zostanie i tak usunięty z organizmu poprzez tak zwane ,,białe noce"

fisz1 

Wysłany: Czw 18 Gru, 2008   

Człowieku mam 21 lat białe noce już mi raczej nie grożą :P

BASF 

Wysłany: Czw 18 Gru, 2008   

fisz1 napisał/a:
Człowieku mam 21 lat białe noce już mi raczej nie grożą :P

A z jakiego powodu???
Czy masz 15 lat czy 40 a masz zdrowe jądra, które produkują nasienie to gdy nie "pozbwasz się" nadmiaru poprzez sex/onanizm jest on wydalany samoczynnie jako polucja.

balba222 

Wysłany: Sob 03 Sty, 2009   Re: Sperma, Białko i sporowcy

fisz1 napisał/a:

Osobiście mam co do tego dwie teorie:
Albo białko w spermie jest było i będzie niezależnie czy ją z siebie wypróżniamy czy nie i organizm i tak nie ma z niego większego pożytku bo i tak jest już w mosznie

tak poza tym to sperma magazynuje sie w pęcherzykach nasiennych , a nie w mosznie ...

Hubertttus 

Wysłany: Nie 04 Sty, 2009   

Coś w tym jest ,że sportowcy byli odizolowywani od kobiet tuż przed zawodami ,bynajmiej dawniej,nie wiem jak dzisiaj.Igraszki z kobieta też wymagaja wysiłku.Po za tym podniecony facet i nie rozładowany też nie czuje sie najlepiej a jak jest zajeżdźony przez partnerke też go czasami bolą jakja (sami to wskazujecie na tym forum)więc by się rozpraszł a nie koncentrowł na jak najwyższych wynikach.

dupacz 

Wysłany: Wto 27 Sty, 2009   

ja tam mysle ze to nie ma wiekszego albo nie ma w ogole znaczenia jakby mialo jakie kolwiek to wymyslili by jakis sposob "diete" na to czy bynajmniej uprzedzali by zeby sie nie onanizowac i nei kochac sie

moze i w starozytnej grecji powstrzymywano sie od sexu ale wiecie chyba jakie wtedy byly czas i w co ludzie wierzyli i niektorzy wierza w to do dzis

tak zeby troche namacic

sa 2 teorie

jedna mowi o tym ze mezczyzna gdy powstrzymuje sie od sexu to np jest lepszy na igrzyskach (starozytnosc) czy tez w innych sportach itp

istnieje tez teoria ktora mowi o tym ze nawet lepiej przed zawodami czy czyms takim zazyc sexu np byl taki bilardzista ktory podczas gry wymknal sie na szybki ..numerek" a potem zdobyl pierwsze miejscie (moze kiedys slyszeliscie)

MohamedAli 

Wysłany: Wto 17 Mar, 2009   

Z tego co słyszałem to sex jest zalecany przed zawodami jako forma rozluźnienia (tak wypowiadają się nawet trenerzy polskiej reprezentacji w siatkówkę) Tak z doświadczenia wiem że po długiej ,,abstynencji" nawet na treningach(karate) w czasie walk myślę o tym co będę robił w najbliższym czasie z dziewczyną

Odpowiedz do tematu