Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Przepuklina??
Autor Wiadomość
Trus 

Wysłany: Pon 10 Lis, 2008   Przepuklina??

U mnie chyba jest coś nie tak...
Po pierwsze mam już prawie 18 lat i jądra mi jeszcze nie urosły.
Ponad to przy jednym z jąder wyczuwam jakby znajdowało się coś jeszcze (przepuklina?) i to "jajo" jest chyba odwrócone do góry nogami (przyłączenie nasieniowodu wyczuwam na dole jądra, w drugim jajku mam u góry).
Kolejną niepokojącą przesłanką, jest to, że pod tą pachą i na tym jądrze, w którym wydaje mi się coś nie tak, mam mniej włosów. I własnie to jajko jest troche mniejsze od drugiego, ale to chyba normalne.
Z wierzchu wszystko wygląda w porządku, ale dotykając wyczuwam własnie te niepokojące objawy- w drugim jądrze po prostu wyczuwam nasieniowod, a w tym "chorym" jakby tego wszystkiego więcej. Porównywałem z mosznymi na filmach i wszystko wygląda OK, ale nie czuje, że jest 'OK'.
Jeszcze jedna niepokojąca rzecz, tak gdzieś do 13 roku życia sporadycznie po tej wadliwej stronie jądro się cofało do wewnątrz ciała. Teraz bardzo żadko cofa się, ale tylko w mosznie i nie wchodzi do środka, ale jest taki podciągnięte.
Wytrysk-jest ale nie za daleki. nasienie białe, ale nie wiem jak z ilością (na filmach tego więcej ;) , wydaje mi się, że dlatego, że mi jądra nie urosły. Wiem, że jak na mój wiek jądra, niekoniecznie muszą mi już rosnąć.
Długośc penisa w porządku 15.5cm - norma i średnia europejska, reszta włosów na ciele ok. Zarost jest, po obu stronach równy ;) . Wyglądam odpowiednio jak na mój wiek.

Nie czuje bólu, nigdy mi to nie przeszkadzało. Mam to od kiedy pamiętam. Ostatnie badania miałem w wieku około 7 lat i lekarz nic nie stwierdził (choć wtedy może tego nie miałem, nie wiem)
Niepokoji mnie najbardziej:
-fakt różnicy między zawarością obu komór mosznej,
-nieurosnięcie jąder
-różnica w owłosieniu. Po lewej stronie gdzie wyczuwam te objawy mam krótsze włosy pod pachami i po tej stronie mosznej.
Był czas, że miałem już widoczne owłosienie pod pachami z prawej strony, a z lewej jeszcze nic. Teraz powoli się to wyrównuje, ale różnica widoczna jest.
Dochodze do wniosku, ze to coś w niewłaściwego w mosznie, przepuklina??, która mi blokuje aktywność jądra.

Przeglądając internet nie udało mi się zdefiniować co to jest.
Niedługo komisja wojskowa, po 18. Tam badają jądra?

matteusz 

Wysłany: Sro 12 Lis, 2008   

już podobno na komisji sie nie bada jąder i penisa, ale proponował bym ci pójść do lekarza specjalisty

PS. Daj zdjecia ciekawy jestem jak wygląda takie zróżnicowanie owłosienia

Odpowiedz do tematu