odstajaca skora na zoledziu |
Autor | Wiadomość |
adam_123 [Usunięty] | Wysłany: Wto 16 Wrz, 2008 odstajaca skora na zoledziu |
|
| Nie interesowałem sie tym jakos specjalni wczesniej ale postanowiłem w koncu zapytac was poniewaz mam dylemat. Na zoledziu u dolu(w miejscu gdzie jest najszerszy) na okolo niego mam małe kawałki odstajacej skórki. Naprawde jest to bardzo malutkie i nie boli ale kiedy dochodzi do stosunku lub poprostu gdy ociera sie to dochodzi do podraznienia. nie jest to zbyt konfortowe. Chciałbym sie dowiedziec co o tym myślicie. Czy jest jakis sposob pozbycia sie tego? i co jest przyczyna powstania tego?
poczytałem troche forum i wiem ze to sa perliste krostki cyz cos takiewgo
to moze pytanie takie, czy da sie cos z tym zrobic nie biorac pod uwage zabiegów?
Moze jakies kremy, mascie etc? | |
| |
 |
XTest 
Dołączył: 11 Mar 2008 Posty: 21 Skąd: Mam Wiedziec | Wysłany: Pią 19 Wrz, 2008 |
|
| nie niestety.. jeśli mówimy o perlistych grudkach(tzn bez zabiegu się nie obędzie). Grudki perliste pokrywających koronę żołędzi nie są wywoływane przez chorobę dlatego nie trzeba ich leczyć. Zarazić można się natomiast wirusem brodawczaka, wywołującym kłykciny kończyste, które w niektórych przypadkach są podobne do grudek perlistych, | |
| |
 |
|