Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Dziwne uczucie podczas mycia ptaszka
Autor Wiadomość
Spiker
[Usunięty]

Wysłany: Sob 12 Lip, 2008   Dziwne uczucie podczas mycia ptaszka

dziwne uczucie podczas mycia nie boli ale takie dziwne uczucie penis jest wrażliwy.Wstydze się pisać o takich sprawach.Doradźdźcie mi proszę.Wiem że to trzeba się przyzwyczaić ale można jakoś złagodzić te okropne uczucie jak się dotyka naprzykład gąbką lub ręką ? błagam pomóżcie. :(

mam 12 lat

norbercik 

Wysłany: Sob 12 Lip, 2008   

na dobrą sprawę nie powinno Cię tu być na forum... jednak jeżeli to co napisałeś to prawda, to nieźle Ci życie daje w kość i już nie będę Cie opierniczał.

A wiec penisa myje się normalnie, jak rękę czy nogę, tyle, że delikatniej. Musisz uważać żeby mydło itp nie dostały się do nasieniowodu, bo może Cię nieźle piec...

Poza tym, pod napletkiem może zbierać się mastka, więc najlepiej myć penisa na obciągniętym napletku.

To w sumie z grubsza tyle :) Jeszcze jakieś pytania? :)

Sport, motoryzacja, biznes no i seks oczywiście :)

Spiker
[Usunięty]

No tak bo ja się do samego końca nigdy skórki nie zciągałem najwyżej średnio ściągałem tylko ja to myłem tak że gąbkę wodą nabierałem i z góry wodę z gąbki wyciskałem. Bo takto to wstyd ale jak się dotyka skórki to takie dziwne uczucie.Więc czy można z góry wodę puszczać na członek ? aha i czy można członek wsadzać do wody ?

penis.com.pl
bathmate
norbercik 

możesz włóżyć do wody spokojnie :) w końcu jak pływasz czy się kąpiesz to i tak jest w wodzie...

Nie spuszczaj tak wody, tylko myj ręką. A to 'dziwne' jak to opisałeś uczucie kiedyś Ci się jeszcze spodoba ;)

Spiker
[Usunięty]

aha ale czy trzeba też mydłem czy wystarczy tylko wodą ?

ale do wody jak się wkłada penisa to ze skórką odsłonietą ?

norbercik 

Kiedyś była piosenka: "mydło wszystko umyję, nawet uszy i szyje" więc penisa też :) Ale tak jak pisałem wyżej, uważaj żeby do nasieniowodu się nie dostało.

Spiker
[Usunięty]

nierozumiem jak do nasieniowodu czyli szeby nie wpadło w sam dół penisa ? jak się odsłania skórkę ?

bo wychowuje mnie mama i mi nie umie nic wytlumaczyc w tych sprawach a wujek tez nie chce chyba sie wstydzi

norbercik 

Wiesz co, popiszemy na PW jednak ;)

On19!!!!!!! 

Wysłany: Nie 13 Lip, 2008   

moze nie do nasieniowodu ale do cewki moczowej to jest ten otworek na czubku;) takie male sprostowanie;)

norbercik 

Wysłany: Nie 13 Lip, 2008   

On19!!!!!!!, cewke masz głebiej :P jak już to moczowód/nasieniowód - zależy co w danej chwili płynie :P

EDIT// http://en.wikipedia.org/wiki/Spongy_urethra

marekkk 

Wysłany: Czw 17 Lip, 2008   

noo jak sie mydło, żel czy coś tam dostanie do środka to piecze jak h.u.j. ;P

ruski 

Przydałoby się to wszystko podsumować, otóż

1. Penis młodego człowieka jest wrażliwy na dotyk.
2. Penis musi być myty często, inaczej nagromadzona mastka i inne śmieci mogą spowodować infekcję skórną.

Moja rada:

1. Wanna napełniona ciepłą wodą, możesz sobie dodać jakiegoś zapachowca do wody czy szamponu, będzie Ci przyjemniej.

Pod wodą:
2. Jeśli odczuwasz ból przy procesie ściągania napletka (tej skórki), to zacznij od masowania główki penisa opuszkami palców przez napletek, masuj, masuj i powoli próbuj ściągnąć tę skórkę

3. Puszczanie wody z gąbki gówno daje, to tak jakbyś chciał umyć terenówkę lejąc na nią tylko wodę, nie dotykając jej... a musisz dotknąć i przełamać się.

4. Preparaty czyszczące:

a) Rumianek (Herbatka rumiankowa w torebkach z Herbapolu)
b) Żel do higieny intymnej "SORAYA Rumianek+Szałwia" lub podobny
c) Szampon Johnsons Baby
c) Mydło

Preparaty ułożyłem względem "siły", otóż:

W herbatce rumiankowej najlepiej jest penisa płukać i moczyć, ma właściwości odkażające oraz niweluje różne zmiany skórne i swędzenia. Po prostu zaparzasz herbatkę w pojemniczku, np. w słoiczku po dżemie, czekasz aż woda będzie letnia i wsadzasz do słoiczka swojego ptaszka, ściągasz napletek w słoiczku i moczysz żołądź, jak najgłębiej zanurzając penisa w słoiczek.
Nie musisz nawet dotykać żołędzi, niech się moczy... i wadą tego jest, że duża ilość mastki (tego białego co się gromadzi pod skórką) nie zostaje umyta i zostaje na penisie, szczególnie w okolicach wędzidełka...

Żel radzę Ci używać, nad woda na penisa nakładasz trochę żelu i rozmasowujesz, dzięki żelowi penis robi się śliski i mniej będzie Cie bolało ściągnięcie napletka (skórki), kiedy ściągniesz do nakładasz na żołądź następną porcję żelu, i teraz najstraszniejsze....
musisz zacisnąć zęby i dotknąć swojej żołędzi, rozprowadzić po całej powierzchni odsłoniętej przez ściągnięty napletek, żel jest po pewnym czasie kojący, kiedy umyjesz, to opłukujesz bieżącą wodą, ewentualnie taką z gąbki.

Szampon Johnsons Baby, lub inny łagodny szampon, to wersja dla młodych ludzi którzy krępują się kupić żel do higieny intymnej. Używa się tak jak, żelu, ale może mieć inne pH niż żel i może być bardziej bolesne dotykanie gołej żołędzi przez szampon...

Mydło jest najgorszym wyjściem, bo ma straszne pH, trudno je rozprowadzić i bardzo szczypie, ale tez najłatwiej je dostać na rynku...

Optymalna wersja to połączenie Herbatki z rumianku, z jednym z trzech pozostałych Środków.
Herbatka nigdy nie zaszkodzi, a po użyciu danych środków, warto zrelaksować penisa mocząc go w wywarze rumiankowym.

6. "Ta dziurka"

Ta dziurka na czubku penisa, to ujście cewki moczowej, wydalasz nią mocz oraz nasienie (erekcja). U różnych ludzi jest różnie, mnie za młodu piekła, ale z czasem przestała i bez kłopotu mogę się nią nie przejmować i myć różnymi preparatami.
Dodam, że warto ją przećwiczyć, bo w razie poważniejszego pobytu w szpitalu, właśnie w tę cewkę moczową wkładają cewnik, czyli dłuuugą rurkę dzięki której mocz idzie prosto do pojemniczka, a to jest wyjątkowo bolesne bo rozpycha ścianki cewki.

Pieczenie jej najprawdopodobniej jest spowodowane niewłaściwym pH preparatu którego się używa, stąd żel oraz wywar z herbaty rumiankowej, są najlepsze, a mydło najgorsze.

Mam nadzieję, że pomogłem.

norbercik 

brawo :)

penis.com.pl
orgasm contol
Xardas

Wysłany: Pią 18 Lip, 2008   

No i nie gadajcie że chłopak nie powinien być na forum. Moim zdaniem dobrze że wszedł bo się dowiedział wszystkiego. Ja też tak mam że mnie mama sama wychowuje i nigdy nikt mi nie wytłumaczył jak to wszystko trzeba robić. Musiałem dojść do tego sam no i mi się udało lecz po dosyć długim czasie. Lepiej żeby chłopak dowiedział się tutaj co jest nie tak niż później od kolegów w szkole/na basenie albo co gorsza w szpitalu gdyby zaszła taka potrzeba.

norbercik 

Wysłany: Pią 18 Lip, 2008   

no a czemu mówisz, że lepiej tu niż od kolegów?

Odpowiedz do tematu