dziwne białe krosty pomocy |
Autor | Wiadomość |
janik Dołączył: 10 Lip 2008 Posty: 2 Skąd: warszawa | Wysłany: Czw 10 Lip, 2008 dziwne białe krosty pomocy |
|
| Witam! Jestem tu nowy i na penisie pojawiły mi się jakieś dziwne białe krosty pomocy
20080710(004).jpg
|
 |
Plik ściągnięto 11114 raz(y) 11 KB |
| |
| |
 |
dReAk Dołączył: 09 Paź 2005 Posty: 89 Skąd: z internetu | Wysłany: Czw 10 Lip, 2008 |
|
| nie tyle co sie pojawily ale pewnie je juz wczesniej miales tylko nie zwracales uwagi..
poza tym to ze jestes nowy nie znaczy ze nie mozesz sam przeszukac forum.. bylo setki podobnych tematow a wystarczy tylko uzyc opcji szukaj.. | _________________
Forum dla mężczyzn. Nasze życie i problemy. | |
| |
 |
janik Dołączył: 10 Lip 2008 Posty: 2 Skąd: warszawa | Wysłany: Czw 10 Lip, 2008 |
|
| szukałem i nic nie znalazłem zwracałem uwage | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
dReAk Dołączył: 09 Paź 2005 Posty: 89 Skąd: z internetu | |
| |
 |
BASF 
Wiek: 48 Dołączył: 31 Mar 2007 Posty: 1348 Skąd: poland | Wysłany: Czw 10 Lip, 2008 |
|
|
Żadne proskai panie kolego. Prosaki tworzą się na żołędzi. To co widac na fotce to mieszki włosowe. W tym miejscy skóra jest tak delikatna, że w ten sposób je widać. W owych mieszkach nie musi wcale być cebuli włosowej, z której w późniejszym czasie wyrasta włos.
Ale z jednym miałeś rację, że było o tym wiele razy na forum a kolega janik nie zna opcji szukaj.
http://www.penis.com.pl/forum/search.php | _________________ PZDR BASF | |
| |
 |
dReAk Dołączył: 09 Paź 2005 Posty: 89 Skąd: z internetu | Wysłany: Czw 10 Lip, 2008 |
|
| a czy kolega zagladal na link: http://www.zdrowemiasto.pl/_zm/index.php?art=65?? jesli nie to polecam troszke wiedzy :]
Cytat: | Najczęściej opisywane zmiany to tzw. prosaki - niewielkie, położone powierzchniowo torbiele naskórkowe, licznie występujące na skórze twarzy (na powiekach, policzkach, skroni) oraz właśnie na genitaliach (mosznie i prąciu), na wargach sromowych, a także często w bliznach. Torbiele powstają w wyniku zatrzymania wydzieliny gruczołów łojowych i potowych. Powodem ich powstania jest zahamowanie wydzielania łoju w wyniku nadmiernego rogowacenia ujścia mieszka włosowego. Taki "zakorkowany" gruczoł w dalszym ciągu produkuje wydzielinę, która nie może się wydostać na zewnątrz i zbiera się pod naskórkiem |
| |
| |
 |
BASF 
Wiek: 48 Dołączył: 31 Mar 2007 Posty: 1348 Skąd: poland | Wysłany: Czw 10 Lip, 2008 |
|
| dReAk napisał/a: | a czy kolega zagladal na link: http://www.zdrowemiasto.pl/_zm/index.php?art=65?? jesli nie to polecam troszke wiedzy :]
Cytat: | Najczęściej opisywane zmiany to tzw. prosaki - niewielkie, położone powierzchniowo torbiele naskórkowe, licznie występujące na skórze twarzy (na powiekach, policzkach, skroni) oraz właśnie na genitaliach (mosznie i prąciu), na wargach sromowych, a także często w bliznach. Torbiele powstają w wyniku zatrzymania wydzieliny gruczołów łojowych i potowych. Powodem ich powstania jest zahamowanie wydzielania łoju w wyniku nadmiernego rogowacenia ujścia mieszka włosowego. Taki "zakorkowany" gruczoł w dalszym ciągu produkuje wydzielinę, która nie może się wydostać na zewnątrz i zbiera się pod naskórkiem |
|
Przepraszam bardzo i zwracam honor. Całkowicie się zakręciłem i pomyliłem z ciałami perlistymi. Masz racje. W końcu dziś świętuję i rozum jakiś taki nietrzeźwy | _________________ PZDR BASF | |
| |
 |
|