Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Jedem mięsień większy od drugiego (pytanie dla koksujących)
Autor Wiadomość
kapcius 

Wysłany: Wto 17 Cze, 2008   Jedem mięsień większy od drugiego (pytanie dla koksujących)

Witam,

ostatnio zauważyłem, że jeden z moich mięśni piersiowych jest mniejszy od drugiego. Osobiście codziennie robię pompki i od czasu do czasu bawie się z hantlami. Wiecie jak zniwelować tą różnicę?

sendor 

Wysłany: Wto 17 Cze, 2008   

blagam cie zmien nazwe tematu, sugerujesz w nim ze kazdy kto cwiczy jest koksem. a co do pytania o twoj problem to napisz czy jest to jaka b. duza roznica czy minimalna najlpeij zamiesc fote

kapcius 

Wysłany: Wto 17 Cze, 2008   

chciałbyś :P jest to raczej minimalna różnica ;]

penis.com.pl
bathmate
sendor 

Wysłany: Sro 18 Cze, 2008   

a ile masz wzrostu i wagi??

kapcius 

186/~66 kg

maniac 

Nie zalezy od wzrostu ani wagi, a raczej w jaki sposob trenujesz. Jezeli robisz pompki czy wykonujesz je poprawna technika, pozatym koks to nie jest zadna obraza, przecierz koks tez byl wymyslony. Osobiscie nie uzywam zadnego koksu trenuje od jakichs 2 lat i siegalem tylko po kreatynke i gainerki dla wypelnienia dietki. Mysle ze powinienes obczaic jak poprawnie robic pompki albo poprostu masz taka genetyke i co. Mam kumpla co ma 47 w prawej lapie a 45 w lewej, to wszystko zalezy od genetyki i techniki. Jezeli jest minimalna roznica nie przejmuj sie ty, moze sie powoli wyrownac. Pozatym przy wzroscie 186 i 66kg wazysz :O?? :shock:

sendor 

totez dlatego sie go pytalem ile wzrostu bo sila rzeczy przy takiej wadze i takim wzroscie nie mozna mowic o jakiejs (jakiejkolwiek) roznicy w miesniach (?) raczej obstawial bym roznice koścca a nie miesni. rozwinin muskulature i wtedy zobaczysz czy dysproporcja jest powazna czy nie.

[ Dodano: Sro 18 Cze, 2008 ]
maniac napisał/a:
Jezeli robisz pompki czy wykonujesz je poprawna technika, pozatym koks to nie jest zadna obraza, przecierz koks tez byl wymyslony. Osobiscie nie uzywam zadnego koksu trenuje od jakichs 2 lat i siegalem tylko po kreatynke i gainerki dla wypelnienia dietki

nie zrozumiales mnie, nie mowie ze koks to jest jakies obrazliwe slowo natomiast uzywajac go w temacie sugeruje ze kazdy kto ma pojecie na dany temat jest koksem

kapcius 

Wysłany: Czw 19 Cze, 2008   

Ta, ekstra, może mi jeszcze wmówicie, że nie mam mięśni, hah. Tak, ważę 66 kg i jest mi z tym dobrze, nie zamierzam spaść się jak świnia, zważywszy na to, że nie jem mięsa. Jem tyle ile chcę i po prostu ide w górę, nie wszerz ;]

sendor 

kapcius napisał/a:
Ta, ekstra, może mi jeszcze wmówicie, że nie mam mięśni, hah. Tak, ważę 66 kg i jest mi z tym dobrze, nie zamierzam spaść się jak świnia, zważywszy na to, że nie jem mięsa. Jem tyle ile chcę i po prostu ide w górę, nie wszerz ;]

no stary bez urazy ale siłą rzeczy przy takim wzroscie i takiej wadze chodzaca kupa miecha nie jestes, chociaz kto wie. poza tym nie musisz byc spasionym wazac duzo, ja waze obecnie po redukcji 85-86 kg przy 14-15% bf-ie więc gryuby nie jestem :P chyba <lol2> ale stry mowie ci nie przejmuj sie jaks minimalna roznica w wygladzie miesnia. nawet kulturysci na swiatowym poziomie czesto maja asymetryczne miesnie ;)

maniac 

85-86kg przy 14-15% bf , jaki starz? Zaimponowales mnie 8) Nie wiem czy się nie myle, ale HST? Czy split? :| .

Racja sendor musze powiedziec ze tez mam mala dysporcje w klatce ale to minimalna :|

kapcius 

aha okej :P czyli nie wykonywać np. przy ćwiczeniach większego obciążenia dla jednego mięśnia?

maniac 

Wysłany: Pią 20 Cze, 2008   

Kapcius nie martw sie tym, robilem tak jak ty teraz powiedziales, ladowalem na jeden koniec sztangi wiecej ciezaru, wtedy mi gosciu poradzil na silowni ze to jeszcze bardziej pogorszy sytuacje, no to zaczelem trenowac hantelkami klatke, a jezeli trenujesz klatke to jak ?? Same pompki ?

tomas13 

I to jest empiryczny dowód na to, że koks ujemnie wpływa na psychę. Niedorozwój mięśni to przy tym małe piwo.

penis.com.pl
bathmate
sendor 

maniac napisał/a:
85-86kg przy 14-15% bf , jaki starz? Zaimponowales mnie Nie wiem czy się nie myle, ale HST? Czy split? .

dobrze w miare ulozony split z naciskiem na plecy przy niezlej diecie na razie bez supli i koksu, no raz kretka poszla ale jeszce bez diety bylem i nic nie dalo tylko mi beben zalalo masakrycznie (z boczkami borykam sie do dzis :/), hst dla mnie to strata czasu nie dziala w ogole na mnie.

a co do zwiekszania obciazenia na jedna strone to tak jak poprzednik zupelny bezsens. cwicz rownomiernie miesnie a wada z czasem sie zminimalizuje. pozdr.

kapcius 

okej :) no ja robię tylko pompki w zasadzie i hantelkiem ćwiczę (tylko nie w pozycji siedzącej tylko stojącej, ale to chyba bardzo obciąża kręgosłup? ale jakoś na siedząco mi niewygodnie :P ) no i ćwiczenia rozciągające oczywiscie przed.

Odpowiedz do tematu