Obrzezanie |
Autor | Wiadomość |
szopenn Dołączył: 09 Maj 2007 Posty: 4 Skąd: Polska | Wysłany: Czw 05 Cze, 2008 |
|
| Kapcius masz racje dla niektórych jest to chore a dla innych ciekawe, intrygujące itp. są różne punkty widzenia i wcale twojego przywiązania do napletka nie potępiam.
Ja powiem że temat studiowałem 2 lata i zamówiłem ten ring z tej strony i już jestem 3 miesiące po !
Jest taki tytuł artykułu " Obrzezany facet zdrowsza kobieta " i ja się z tym zgadzam teraz dopiero mogę coś w tym temacie powiedzieć - jest lepiej, higieniczniej a przede wszystkim jakaś gwarancja, że kobieta nie będzie miała raka szyjki macicy.
Co do odczuć są nawet mocniejsze ale jakim cudem to się dzieje tego też nie rozumiem.
Pozdrawiam | |
| |
 |
paulinka Wiek: 36 Dołączyła: 31 Paź 2006 Posty: 1139 Skąd: raj | Wysłany: Wto 10 Cze, 2008 |
|
| szopenn napisał/a: | a przede wszystkim jakaś gwarancja, że kobieta nie będzie miała raka szyjki macicy.
|
obrzezanie nie ma zbytnio wpływu na raka szyjki macicy | _________________ lepiej zrobić i żałować niż żałować że sie nie zrobiło-dewiza na życie
proszę pisać PW nie mam czasu zbytnio na przeglądanie wszystkich postów ale służę pomocą o ile mogę :* buźka | |
| |
 |
adrian81 Dołączył: 16 Sie 2005 Posty: 2 | Wysłany: Wto 10 Cze, 2008 |
|
| szopenn
a możesz napisać czy znieczulałeś napletek jakimś środkiem i jak długo nosiłeś cały ten ring , jak długo Ci się wszystko goiło i podobne szczegóły ?
Też mam zamiar poddać sie obrzezaniu ale troszkę obawiam się tej metody. A może mógłbyś zamieścić jakieś zdięcia, będę bardzo wdzięczny za każdą informację . | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
szopenn Dołączył: 09 Maj 2007 Posty: 4 Skąd: Polska | Wysłany: Sro 11 Cze, 2008 |
|
| Paulinko właśnie zastanawiam się dlaczego to Polska jest krajem gdzie najwięcej kobiet umiera na raka szyjki macicy a w Izraelu prawie zero. To do polski studenci z zagranicy przyjeżdżają uczyć się chorób kobiecych ( Polska pod tym względem jest naprawdę egzotyczna ). warto spojrzeć na statystyki światowe w tej kwestii.
Adrian to naprawdę poważna decyzja ! nie ma odwrotu ! jak założysz ring to koniec !
ja mam już dzieci i trochę lat i sprzęt mogę wystawić na allegro więc zaryzykowałem.
Na tej stronie jest opisany krem znieczulający - działa tak że nie boli ale czujesz.
Ja posmarowałem za mało i po założeniu przez 2 h chodziłem po suficie. potem było już tylko lepiej. 3 tygodnie goi się. po 4 tygodniach wypróbowałem sprzęt i zamiast mieć koniec opóźniony miałem przedwczesny. ( ale to kwestia treningu )
Na pewno jest bardzo, bardzo higienicznie ! generalnie jestem bardzo zadowolony !
I jeszcze jedno poczytaj sobie o powikłaniach, za zacząłem czytać po tygodniu jak się wszystko goiło i naprawdę byłem lekko przerażony. Ale wyszło bardzo ładnie.
Pozdrawiam | |
| |
 |
paulinka Wiek: 36 Dołączyła: 31 Paź 2006 Posty: 1139 Skąd: raj | Wysłany: Sro 11 Cze, 2008 |
|
| szopenn, ogólnie o chorobach wenerycznych uczyłam sie 3 lata i brałam udział w różnych debatach na ten temat ale z czymś takim sie nie spotkałam sama jestem w grupie dużego ryzyka także byłam zawsze tym zainteresowana ale nikt nawet żaden ginekolog a zmieniałam nigdy o tym nie wspomniał chodź zawsze rozmawiał o dużym ryzyku gdyż wiele kobiet u mnie w rodzinie borykało się z tym a nawet odeszło przez to tak że bardzo mnie to zainteresowało byłabym wdzięczna gdybyś odesłał mnie do fachowej literatury lub forum w którym wypowiadają sie lekarze | _________________ lepiej zrobić i żałować niż żałować że sie nie zrobiło-dewiza na życie
proszę pisać PW nie mam czasu zbytnio na przeglądanie wszystkich postów ale służę pomocą o ile mogę :* buźka | |
| |
 |
szopenn Dołączył: 09 Maj 2007 Posty: 4 Skąd: Polska | Wysłany: Czw 12 Cze, 2008 |
|
| Dla Paulinki
znalazłem trochę to jest artykuł z radia i jest na stronie stulejki - dość ciekawy !
"Niechlubne pierwsze miejsce dla Polski
W Stanach Zjednoczonych, których ludność wynosi prawie 295 mln, na raka szyjki macicy umiera rocznie 3,7 tys. kobiet, pochodzących głównie z uboższych grup społecznych, których nie stać na okresowe badania cytologiczne. Niestety, w Polsce, liczącej niespełna 38 mln mieszkańców, w ciągu roku na ten sam nowotwór umiera prawie 4 tys. kobiet.
Międzynarodowej Agencji Badań nad Rakiem z siedziba w Lyonie, są zatrważające. Prezentują coroczną zachorowalność na raka szyjki macicy, przeliczoną na 100 tysięcy mieszkańców z różnych części świata. Ostatnie dostępne dane (1997 rok) wykazują, że zachorowalność na raka szyjki macicy w Polsce, obliczona na przykładzie Krakowa, jest najwyższa w świecie i wynosi 31 na 100 tys. kobiet. Na drugim miejscu jest miasto Chiang Mai w Tajlandii, gdzie zapadalność na raka szyjki macicy wynosi 30 (dla porównania: w indyjskiej prowincji Madras – 24, w Czechach – 20, Danii – 16, Włoszech – 12, wśród amerykańskich Murzynek z Los Angeles – 11, ich białych sąsiadek – 8, na samym dole tej listy znajduje się Kuwejt – 3 oraz Izrael – 7). Niska zapadalność wśród Amerykanów, Żydów i kuwejckich Arabów wiąże się ze zwyczajem obrzezania mężczyzn. Przytoczone statystyki jednoznacznie wykazują, że jest się czego wstydzić. Należy podjąć zdecydowane kroki celem obniżenia tych wskaźników.
Co ma rak do wirusa
O tym, że istnieje związek pomiędzy zakażeniem wirusem HPV, a rozwojem raka szyjki macicy przekonano się dość dawno. Na trop naprowadziła badaczy, wspomniana wyżej, niska zachorowalność na ten nowotwór w społeczeństwach, w których obrzezanie jest powszechną praktyką. Zakażenia wirusem HPV wśród mężczyzn są najczęściej bezobjawowe i wiążą się jedynie z niewielką ilością przypadków rzadkiego raka prącia.
Zakażeni mężczyźni stanowią jednak zagrożenie dla swoich partnerek. Otóż okazało się, że obrzezani mężczyźni rzadziej zostają zainfekowani HPV i w związku z tym rzadziej zarażają partnerki. Efekt obrzezania nie jest niczym magicznym – jest uwarunkowany stwardnieniem nabłonka żołędzi, który u obrzezanych mężczyzn nie jest chroniony napletkiem. Zrogowaciały nabłonek rzadziej ulega mechanicznym uszkodzeniom, poprzez które wnika wirus HPV (a także inne wirusy). Infekcja HPV należy do często spotykanych chorób wenerycznych, towarzyszących ludzkości od zarania dziejów. Istnieje ponad sto odmian brodawczaka, oznaczanych kolejnymi cyframi. Większość z nich wywołuje, zgodnie z nazwą, różnego rodzaje brodawki i nie stanowi większego zagrożenia dla zdrowia. Zakażenia narządów płciowych może wywoływać prawie trzydzieści odmian HPV, ale znaczenie mają infekcje wywołane czterema z nich, o numerach: 6, 11, 16 i 18. Odmiany 6 i 11 wywołują brodawczakowate zmiany narządów płciowych, znane pod nazwą kłykcin kończystych, które nie są jednak powiązane z rozwojem nowotworów złośliwych. Kłykciny kończyste, pomimo leczenia, mają często charakter nawracający. Obniżają jakość życia, prowadząc do upośledzenia życia seksualnego oraz innych funkcji fizjologicznych związanych z zakażonymi narządami. Gardasil, chroni przy okazji także przed tymi wirusami. Prawdziwe zagrożenie stanowi jednak zakażenie odmianami 16 i 18 HPV, które zwykle przebiega niezauważone, ale wiąże się z dużym ryzykiem rozwoju raka szyjki macicy w późniejszym wieku. Z tego powodu te dwie odmiany HPV nazywane są “onkogennymi”.
Obrzezani mężczyźni rzadziej zostają zainfekowani HPV i w związku z tym rzadziej zarażają partnerki.
więcej na stronie http://www.stulejka.com/p...93595ede6db52d1
Pozdrawiam | |
| |
 |
paulinka Wiek: 36 Dołączyła: 31 Paź 2006 Posty: 1139 Skąd: raj | Wysłany: Czw 12 Cze, 2008 |
|
| szopenn, bardzo dziękuję ;* | _________________ lepiej zrobić i żałować niż żałować że sie nie zrobiło-dewiza na życie
| |
 |
macromiz [Usunięty] | Wysłany: Wto 22 Lip, 2008 |
|
| Do autora tematu..
A czy nie wolał byś oddać swojego penisa w ręce lekarzy i żeby oni to za Ciebie zrobili? Czy tak bardzo chcesz samemu się obrzezać? Dla mnie bezpieczniejsza była by ingerencja doktora ; ) | |
| |
 |
PakBak Dołączył: 10 Lip 2006 Posty: 2 | Wysłany: Wto 29 Lip, 2008 |
|
| Jestem po operacji usunięcia części napletka, zabieg był robiony przy znieczuleniu miejscowym, ogólnie jestem bardzo zadowolony bo zabieg mialem 13.06.2008 a juz "pacjent" jest od dluższego czasu w pełnej sprawność i szybko sie goi wszysto wg mojego odczucia, ale pozostały dwa problemu czysto estetyczne, kiedy do końca zagoją sie blizny i czy bedzie widoczny jakis wiekszy ślad po zabiegu i drugi, w miejscu gdzie dostalem zastrzyk z znieczuleniem mam duuuużego siniaka w polowie dł. członka i ten siniak nie chce wogole zejść, nie widać zadnych zmian, po prostu w pierwszym tygodniu zmalał i pozostał do dzis, a jest on duzy i widoczny ;/ co mam z tym zrobic ?? | |
| |
 |
Conrado [Usunięty] | Wysłany: Czw 30 Paź, 2008 Czy mam się obrzezać? |
|
| Zastanawiam się nad częściowym obrzezaniem. Moim zdaniem mam za długi i nie foremny napletek. Podpowiedzcie mi czy tak zrobić.
Foto poniżej:
http://www.fotoload.pl/in...2ea6a0bd812a941 | |
| |
 |
Runner 
Wiek: 34 Dołączył: 22 Sty 2009 Posty: 18 Skąd: Szczecin | Wysłany: Sro 11 Lut, 2009 |
|
| Witam,mam pytanie.Mam 16 lat i chyba będzie potrzebne mi obrzezanie Czy wiecie jak może wyglądać penis po obrzezaniu? Czy będzie on gorzej wyglądał?? | |
| |
 |
Hariko Dołączył: 12 Lip 2008 Posty: 83 Skąd: Polska | Wysłany: Sro 11 Lut, 2009 |
|
| Runner napisał/a: | Witam,mam pytanie.Mam 16 lat i chyba będzie potrzebne mi obrzezanie Czy wiecie jak może wyglądać penis po obrzezaniu? Czy będzie on gorzej wyglądał?? |
bedzie wygladal tak, jakbys mial sciagniety napletek z zoledzi....bedzie OK!! zobaczysz!!! | |
| |
 |
Runner 
Wiek: 34 Dołączył: 22 Sty 2009 Posty: 18 Skąd: Szczecin | Wysłany: Sro 11 Lut, 2009 |
|
| Będzie on wyglądał normalnie ? Tylko tyle że jakbym miał ściągnięty napletek z żołędzi ? A co z bliznami ? | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
Seba081 Wiek: 44 Dołączył: 16 Lut 2009 Posty: 305 Skąd: Katowice | Wysłany: Pon 16 Lut, 2009 |
|
| Blizny są dość małe, nie ma się co tym przejmować.
Ta metoda z ringiem dość interesująca ale nie chciał bym tego robić na własna rękę.
Mnie obrzezał lekarz urolog/chirurg ponieważ miałem stulejkę całkowitą.
Nie jestem pewny czy w moim przypadku byli by w stanie założyć ten plastik na żołądź ;] | |
| |
 |
Runner 
Wiek: 34 Dołączył: 22 Sty 2009 Posty: 18 Skąd: Szczecin | Wysłany: Czw 05 Mar, 2009 |
|
| A jaki czas po zabiegu usunięcia napletka można uprawiać seks ? | |
| |
 |
|