Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     późne dojrzewanie
Autor Wiadomość
madagaskar 

Wysłany: Sro 07 Maj, 2008   późne dojrzewanie

Witam,
Mam 22 lata i wydaje mi się, że nie zakończył się u mnie proces dojrzewania. Przykładowo mniej więcej pół roku temu zaczęło pojawiać się owłosienie na klatce piersiowej najpierw wokół sutków, do dzisiaj nie jest pełne. Wydaje mi się, że docelowo powinienem być dosyć mocno owłosiony - mam bardzo owłosiony brzuch, nogi i ręce. Niedawno pojawiły się pierwsze włosy na plecach, natomiast nadal nie mam pełnego zarostu - włosy nie rosną na brodzie (tu zaczyna pojawiać się lekkie owłosienie) i w okolicach ust. Do dzisiaj nie urosły mi jądra - wydaje mi się, że są takie same bądź troszkę większe jak w okresie dzieciństwa, podobnie penis mierzony w wieku 13-15 lat jak i teraz ma 14cm (w zwodzie). Mam wytryski, odczuwam normalnie popęd płciowy. Całe życie powtarzam sobie, że dojrzewanie przebiega różnie, ale 22lata to chyba jakaś granica...
Być może jest na forum jakiś lekarz lub osoby które mają jakąś wiedzę na ten temat - czy niezbędna jest wizyta u lekarza, czy może zostawić sprawy naturalnemu biegowi?

kapcius 

Wysłany: Sro 07 Maj, 2008   

Być moze:
1) jestes dość gruby dlatego tak sie dzieje
2) Bóg takim Cie stworzyl :D

a jesli chodzi o owlosienie to jesli masz blond wlosy to akurat ok, jesli sie ma czarne to bardzo szybko i wczesnie pojawia sie dosc geste owlosienie na twarzy

madagaskar 

jestem szczupłym brunetem ;)

penis.com.pl
orgasm contol
M-H 

Podejrzewam, ze to wina Genetyki. Na wszystko przyjdzie casz. Zapytaj ojca czy on lub ktos z ejgo bliskich nie mial tego samego problemu.

kapcius 

Wysłany: Czw 08 Maj, 2008   

Przynajmniej nie musisz się golić za często (na twarzy) XD Uznaj to za atut hehe

maciex23 

trochę niepokojące, jest to że masz małe jądra. w wieku 22 lat jądra powinny już osiągnąć normalne dla dorosłego mężczyzny rozmiary. u mnie jądra i członek powiększały się do 17 roku życia,potem już praktycznie nie zmieniały rozmiaru
nigdy nie byleś badany przez lekarza: bilans,komisja wojskowa?
może powinieś pomyśleć o wizycie u lekarza, może to sprawa hormonalna...a jezeli nie to będziesz wiedział że wszystko w porządku
co do rozmiaru penisa to może po prostu już osiągnał swój max rozmiar. 14 cm wystarczy żeby uprawiac sex...wiec chyba nie ma problemu
kwestia owłosienia jest bardzo indywidualna,

Hubertttus 

maciex23 napisał/a:
trochę niepokojące, jest to że masz małe jądra. w wieku 22 lat jądra powinny już osiągnąć normalne dla dorosłego mężczyzny rozmiary. u mnie jądra i członek powiększały się do 17 roku życia,potem już praktycznie nie zmieniały rozmiaru
nigdy nie byleś badany przez lekarza: bilans,komisja wojskowa?

No właśnie rozmiar jąder u dorosłego męszczyzny to wielkość dość dużej śliwki (węgierki)
2,5cmX4-4,5cm i w Twoim wieku powinny być uksztłtowane.Jeśli wstydzisz iść do lekarza na początek możesz wrzucić fotkę na forum,ocenimy.Galeria dumy męskiej nie ma na celu obnarzania się czy chwalenia ale przedewszystkim porównania z innymi ,bo czasem to co wydaje się nam za normalne(lub na odwrót) jest cos nie tak ,i komentarz userów może ci naświetlić sprawę.

Odpowiedz do tematu