_________ |
Autor | Wiadomość |
marbel Wiek: 26 Dołączył: 22 Maj 2007 Posty: 5 Skąd: Warszawa | Wysłany: Wto 22 Maj, 2007 _________ |
|
| | | |
| |
 |
barakuda Dołączył: 02 Sty 2008 Posty: 4 Skąd: ksz | Wysłany: Pią 28 Mar, 2008 |
|
| mam identyczna sytuacje, czy ktos wie jak leczyc i co to jest???? | |
| |
 |
M-H Dołączył: 11 Sty 2008 Posty: 261 Skąd: <(^_^)> | Wysłany: Pią 28 Mar, 2008 |
|
| Do urologa, a potem na zabieg usuniecie stulejki. | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
marbel Wiek: 26 Dołączył: 22 Maj 2007 Posty: 5 Skąd: Warszawa | Wysłany: Pią 28 Mar, 2008 _________ |
|
| | | |
| |
 |
Maciek47 Dołączył: 16 Mar 2008 Posty: 2 Skąd: Łódź | Wysłany: Pią 28 Mar, 2008 |
|
| napisz marbel co i jak bo ja mam prawie taki sam problem a tez niedawno na basen poszedłem Byłem już u urologa a on powiedział że to stulejka i trzeba usunąć, napisz czy zabieg to jedyna droga a bede wdzieczny | |
| |
 |
barakuda Dołączył: 02 Sty 2008 Posty: 4 Skąd: ksz | Wysłany: Pią 28 Mar, 2008 |
|
| no napisz co i jak:) tez miales takie zgrubienie wokol ktore nie rozciagalo sie i utrudnialo sciagniecie napleta? | |
| |
 |
M-H Dołączył: 11 Sty 2008 Posty: 261 Skąd: <(^_^)> | Wysłany: Sob 29 Mar, 2008 |
|
| Mialem zabieg i znam osobiscie 2 osoby, ktore tez mialy. | |
| |
 |
marbel Wiek: 26 Dołączył: 22 Maj 2007 Posty: 5 Skąd: Warszawa | Wysłany: Czw 03 Kwi, 2008 |
|
| | | |
| |
 |
M-H Dołączył: 11 Sty 2008 Posty: 261 Skąd: <(^_^)> | Wysłany: Czw 03 Kwi, 2008 |
|
| Cytat: | Tym razem urolog stwierdził, że jest to "wąski pierścień napletka" {teraz się z nim zgodziłem, ale dalej zastanawiam się jak on to może widzieć jak to dopiero widać konkretnie podczas wzwodu} |
W koncu on jest lekarzem od tych spraw. Musi to wiedziec. Poza tym wiedac, ze jest doswiadzczonym urologiem.
Cytat: | Znowu mnie penis swędzi, maść mi się skończyła, |
Moze jestes na cos uczulony?
Cytat: | {cały czas się zastanawiam, czy penis może rosnąć, faktem jest że znowu mi się trochę przytyło} |
Jezeli nabiera sie tuszy to penis sie tak jakby kurczy.
Cytat: | - nie opłaca się zwlekać z pójściem do lekarza |
To jest trafne stwierdzenie. Aczkolwiek duzo ludzi boi sie tego. Powodem jest wstyd i lekcewazenie objawow.
Cytat: | - operacja to duża ingerencja w ciało. Bałem się, że po odcięciu wędzidełka zostaną naruszone nerwy (a jak wiadomo to miejsce jest szczególnie unerwione), moje obawy nie były bezpodstawne, te nerwy po odcięciu przeniosły się niżej, są teraz częścią napletka, a w miejscu gdzie był napletek zrobiła się niewrażliwa cieniutka skórka |
Hm... Pierwsze slysze o nerwach w tej czesci ciala. Moze jestem nie doinformowany. Ja mialem tez korekcje wedzidelka i jestem w 101% zadowolony. A juz nie wspomnie o sexie. Podczas zabiegu patrzylem sie jak lekarz mi te wedzidelko usowa i nie bylo wcale krwi.
Cytat: | i najgorsze co może być, to to, że jak sikam jak facet (tzn. na stojąco) to często nieprzewidywanie zamiast strumienia robi się prysznic, robię różne dziwne wygibasy nad muszlą, |
To ty nie wyciagasz zoledzia z napletka jak sikasz?
Cytat: | Trochę mi szkoda mojego wędzidełka. Jeśli miałbym wybierać to wybrałbym poszerzenie pierścienia zamiast ingerencji w wędzidełko. |
Jezeli masz za krotkie wedzidelko to zabieg chyba jest musowy. Wiez mi, wedzidelko nie jest ci do nieczego potrzebne. Ja mailem za krotkie i mi to sprawialo problemy podczas sexu. Bol, dyskomfort itp. Zero przyjemnosci z sexu.
Ja teraz zastanawiam sie nad calkowitym usunieciu napletka. Nie dosc, ze lepiej jest utrzymac higiene to jeszcze w niektorych przypadkach mozena wydluzyc stosunek. Poza tym moja dziewczyna mowi, ze wacek ladniej wyglada i nawet to potwierdzam . | |
| |
 |
|