Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     obrzezanie ;/
Autor Wiadomość
seba8989 

Wysłany: Wto 22 Sty, 2008   obrzezanie ;/

witam ! mam 18 lat i swoją wizytę przekładałem z roku na rok , po prostu wstydziłem sie. zdecydowałem się jednak i pierwsze co poszedłem do lekarza rodzinnego <kobieta> po czym stwierdziła że nie mam zadnego problemu , wymyśliłem go sobie .jakoś wybłagałem ją o skierowanie do urologa , następnie od urologa wybrałem się na stół operacyjny . okazało się że mój mały nie jest w najlepszym stanie i konieczne było niestety całkowite obrzezanie ;/ jestem 5 dni po zabiegu, był on prawie bezbolesny i jestem zadowolony że w końcu zdobyłem się na odwagę i pozbyłem problemu . czy ktoś z was ma obrzezanego ? jak to jest z bliznami po takim zabiegu , i po jakim czasie znika opuchlizna i szwy ? <mam rozpuszczalne>

jordan23 

Wysłany: Czw 31 Sty, 2008   

Mozesz napisac o co chodzi z tym obrzezaniem poniewaz sam do konca nie wiem co to znaczy

paszczaktychy 

Wysłany: Pią 01 Lut, 2008   

Dzisiaj jestem po obrzezaniu, obcieli mi calkiem napletek, prawda ze dziwnie wyglada? Hehe taki spuchniety. Dołaczam sie do pytania. Bylem obrzezany poneiwaz mialem stulejke.

penis.com.pl
andropenis
krzychu123456 

Wysłany: Wto 19 Lut, 2008   

ja też miałem taki zabieg ale chyba nie do końca mi wycieli napletek bo jeszcze zsuwam :0. Żołądź wystaje na jaieś 0,5 cm. Swoją drogą ciekawe czy napletek sie kiedys regeneruje...

M-H 

Wysłany: Wto 19 Lut, 2008   

Co masz na mysli piszac regeneruje? W sesie czy odrosnie? Jezeli tak to nie odrosnie zostanie tak, jak po zabiegu... no tylo ci sie ladnie wygoi.

@jordan23: obrzezanie to nic innego jak usuniecie chirurgicznie napletka wraz z wedzidelkiem. Napletek mozna usunac czesciowo lub calkowicie.

@seba8989: Na blizny kup sobie jaks dobra masc. Tylko nie oszczedzaj na wacku ma byc dobra. A ze szwmi toroznie bywa. Niektorym pierwsze zaczynaja juz wypadac po kilku dniach. Szwy moga sie utrzymywac nawet ponad miesiac. Najlepiej je samemu zdjac. Jak bedziesz widzial juz, ze masz prawie wszystko wygojone to mozesz je zaczac powoli sciagac.

pawelveb 

Wysłany: Sro 20 Lut, 2008   

Ja tez bylem obrzezany, ale nie calkowicie, a czesciowo. Jestem po zabiegu jakis miesiac i wszystko ok. Jeszcze troszke opuchlizny jest ale ogolnie wszystko gra :lol: Co do blizn to ciezko mi powiedziec bo nie dostrzegam ich.

jordan23 

ja mam czasami problemze sciagnieciem skory to moze byc stulejka ? i tez do konca nie moge jej sciagnac jak juz sciagne.Mialem operacje na spodziectwo i wiazadelko mi nie pozwala na sciagniecie calosci skory . co myslicie ?

M-H 

Mozliwe, ze za krotkie wedzidelko. Nic ci lekarze nie mowili jak miales ta operacje?
Podczas zwodu zawija ci sie zoladz w dol i cie cos boli jak sciagasz napletek?

jordan23 

jak mialem operacje mialem niewiele lat , pozniej mialem kontrole i bylo wsyztko ok ale ostatnioa kontrola byla jak mialem z 12 lat moze i mowili ze juz wysztko ok a teraz mam 19.Dokladnie jak opisales .zebym sciagnal calkowicie to zgina sie i troche boli ;/ co myslisz o tym m-h ?

M-H 

Wysłany: Czw 21 Lut, 2008   

No chyba masz za krotkie wedzidelko. Proponuje tobie abys udal sie do urologa. On cie zdiagnozuje i wysle na zabieg... Zabieg trwa do 30minut nic nie boli. Jak nie chcesz dlugo czekac na zabieg to pojdz prywatnie.

jordan23 

no niby tak ale wstydze sie .Mam isc do rodzicow i powiedziec o tym ? latwo sie mowi gorzej zrobic.a Gdybym nie zdecydowal sie na taki zabieg to czyms grozi ?

M-H 

Jezu jordan, ty masz 19lat! Rodzice prowadzaja cie jeszcze do lekarza? Jak chcesz to porozmawiaj o tym z Tata. Chyba ojca sie nie wstydzisz? Zreszta jak nie chcesz to rodzice nic nie musza o tym wiedziec. Wszytsko mozesz sam zalatwic. Wizyta u urologa trwa okolo 15minut. Potem zabieg ktory trwa okolo 30min. Usuniecie wedzidelka w niczym cienie ogranicza. Mozesz normalnie z tym chodzic do szkoly/praycy... no tylko przez jakis okres nie bedziesz mogl uprwaiac sportu i ogolnie nie przeciazac sie fizycznie. A tak to wszystko normalnie.
Zaniedbanie tego grozi zerwaniem wedzidelka podczas sexu To dopiero wstyd przed dziewczyna! Jak zerwisz wedzidelko to ciezko to sie goi i boli. Poza tym sex bedzie ci sprawial bul nie przyjemnosc.
Zasowaj do urologa... Nie ma sie czego wstydzic!!!.

jordan23 

no tylko teraz czy potrzeba na to dobrego urologa ? czy raczej nie ?

penis.com.pl
andropenis
paszczaktychy 

Poszedlem do lekarza-5 minut, urolog- 2 minuty, podpisanie zgody ojca pare sekund. I w czym ty tu problem widzisz? Jestes dorosly wiec sam mozesz podpisac, nie mowiac nic rodzicom jak bardzo sie tego wstydzisz. Nie zwlekaj bo potem moze byc gorzej :) .

jordan23 

ale to mam isc do zwyklego lekarza i on mi da skierowanie do urologa jak to wyglada ? mozecie powiedziec

Odpowiedz do tematu