Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Badanie penisa
Autor Wiadomość
adadverts 

Wysłany: Pią 04 Sty, 2008   

A ja Cię popieram, hipolit_20 8)
Również uważam za skandaliczną całą procedurę powoływania poborowych, od badań lekarskich aż po sam fakt próby władania czyimś życiorysem.

Sam komisję lekarską miałem 3 lata temu. Do dziś pamiętam relacje kumpli z klasy, którzy przez to przeszli. Byliśmy badani w różnych miastach, a ponadto codziennie skład komisji lekarskiej był inny, a jak widać to od samych lekarzy zależy przebieg badania. Relacje były różne: od bardzo kulturalnego traktowania poborowych, którzy byli badani pojedynczo i rozbierali jedynie koszulkę w celu zbadania stetoskopem i zmierzenia ciśnienia aż po historie, przy których szczena na dół opadała. Jeden kumpel mówił, że lekarz wyszedł do poczekalni, w której czekało ok. 30 osób i powiedział, że wszyscy mają się rozebrać do naga, a następnie będą wołani na badania w grupach po 3-5 osób. Stwierdził, że czuł się jak Żyd w Oświęcimiu, choć wcale do jakichś szczególnie wrażliwych osób nie należy, wstydliwym też bym go nie nazwał.

Sam trafiłem na komisję średnio drastyczną. Kazali wchodzić w samej bieliźnie, wołali różnie - czasem pojedynczo, czasem po dwóch lub trzech. Po zmierzeniu wzrostu, ciśnienia, zważeniu i zbadaniu wzroku jeden z lekarzy zaprosił mnie za parawan celem obejrzenia miejsc dotąd zasłoniętych (penis, jądra + odbyt). Stwierdziłem krótko: "nie ma mowy". Lekarz tylko zarzucił fochem w stylu: "nie, to nie" i wpisał coś tam do kartoteki :lol:

W tym wszystkim wcale nie chodzi o jakieś poczucie wstydu - sam nie mam najmniejszych problemów z rozebraniem się do naga pod prysznicem na basenie w obecności 20 obcych facetów. Jak miałem pewną urologiczną wątpliwość wymagającą konsultacji lekarskiej bez mrugnięcia okiem wybrałem się do lekarza. To o co jak sądzę większości ludzi chodzi to totalny brak szacunku do człowieka, upokarzanie go przez traktowanie jak bydło. Sam nie zamierzam dać nikomu sobą pomiatać i jeśli w przyszłości znowu miałaby mnie spotkać taka sytuacja, postąpiłbym tak samo. Asertywność górą :mrgreen:

adadverts 

Wysłany: Sob 05 Sty, 2008   

hipolit_20 napisał/a:
:idea: ADADVERTS jestes wielki!!! :idea:

Wiem :mrgreen: :P

Ken1985 

Ale pokazanie penisa lekarzowi (na komisji )to normalna sprawa - to raczej normalność
A na basenie to jest twój wybór ze sie kąpiesz nago czy w kąpielówkach ...

penis.com.pl
tabletki penilarge
Szymon7 

Czy pokazywanie jamy ustnej lekarzowi również jest czynnościa nienormalną? Penis... narząd jak narząd.
Myślisz, że lekarz widzi go pierwszy raz w życiu? Według mnie, jeśli już lekarz życzy sobie żeby pokazać mu przyrodzenie nie jest końcem świata :shock: i jest jak najbardziej normalne.
A taki bunt przeciw całemu światu ot tak jest conajmniej śmieszny. Buntować się bo to jest modne? Buntować się żeby pokazać ludziom, że jestem inny? Dla mnie to bynajmniej wrażenia nie robi :wink:
Bunt ogólnie jest rzeczą dobrą, ale jak ma przesłanie i cel...
Odnośnie jeszcze komisji lekarskich... Wstawić się na takową trzeba, ponieważ takie jest prawo. A jak się nie podoba "bo nie będę robił czegoś na siłę, bo mi karzą", to wyjedźcie z kraju :wink: przecież nikt na siłę was tu nie trzyma.

Hubertttus 

Wysłany: Nie 06 Sty, 2008   

Szymon 7 bardzo mądra wypowiedź :!: Zgadzam sie z tobą w 100%.A odnośnie hipolita
to pośmjałbym sie jak by mu pryszcz wyskoczył na ptaszku i kikanaście dni go pomęczył to by szybko polecjał pokazac ptaszka. :lol:

adadverts 

Koledzy chyba tu czegoś nie rozumieją...
Zupełnie czym innym jest pójście do lekarza z własnej woli i potrzeby, a czym innym jest przymusowe badanie w często urągających ludzkiej godności warunkach.

Szymon7 

hipolit_20 napisał/a:
Szymon7 napisał/a:
Buntować się bo to jest modne?

Bunt jest modą przeciwko modzie...
Szymon7 napisał/a:
Czy pokazywanie jamy ustnej lekarzowi również jest czynnościa nienormalną? Penis... narząd jak narząd

Jak jestes taki luzak to wyskocz z gołą dupą na ulicę- penis narząd jak narząd...
Szymon7 napisał/a:
Wstawić się na takową trzeba, ponieważ takie jest prawo.

Nic nie trzeba; nikt mi nie bedzie mowil co ja mam robic
Hubertttus napisał/a:
A odnośnie hipolita
to pośmjałbym sie jak by mu pryszcz wyskoczył na ptaszku i kikanaście dni go pomęczył to by szybko polecjał pokazac ptaszka.

Żeby tobie nie wyskoczyl wrzod na dupie bo takiego wszyscy prezentujecie
adadverts napisał/a:
Koledzy chyba tu czegoś nie rozumieją...
Zupełnie czym innym jest pójście do lekarza z własnej woli i potrzeby, a czym innym jest przymusowe badanie w często urągających ludzkiej godności warunkach.

Dokladnie z tym sie zgadzam- ruski łagier i koszary. Ja nie rozumiem jak mozna sie tak na wszystko zgadzac bo karzą? beda kazali nasrac na siebie to tez nasracie? :!:

Czy mówie o luzactwie? :? Zastanów się o czym piszesz (po raz kolejny Ci to pisze). Dla mnie to nic dziwnego pokazac to czy owo lekarzowi, LEKARZOWI- w gabinecie, nikt Ci nie karze iść i się publicznie obnażać :shock: To normalne, to jego zawód :shock: Jak ma cokolwiek zdiagnozować? Ranyyyy.... musi zobaczyć....
Powtorze to, co napisałem przedtem: Takie jest w Polsce prawo i jak się nie podoba to się wyprowadź do innego kraju i zmień obywatelstwo.
A jak na komisje nie pójdziesz to Cie policja siłą przyprowadzi... Przynajmniej ma takie prawo :wink:

Fantom17

No mojego znajomka tak odwiedzili o 6 rano:),a zgrywal cfaniaczka i mowil ze pieprzy to cale WKU,przyszly mu dwa przypomnienia i zamiast trzeciego byli policjanci:)automatycznie ta cala komisja ma do Ciebie inne nastawienie,takie malo sympatyczne :P

mlodychlopak_84 

Wysłany: Czw 10 Sty, 2008   

Ja raczej też miałem normalną komisję. Składała się z bodajże 4 lekarzy i sekretarza. Wywoływali po 3 os., kazali się rozebrac do bielizny i potem kolejno od lekarza do lekarza (okulista, neurolog, laryngolog, itp.) i dopiero za parawanem slipki w dół, lekarz obejrzał co trzeba i po komisji :D
To uraganie godności chyba trochę przesadzone i nie taki diabeł straszny jak go malują :wink:

Szymon7 

Wysłany: Pią 11 Sty, 2008   

mlodychlopak_84 napisał/a:
Ja raczej też miałem normalną komisję. Składała się z bodajże 4 lekarzy i sekretarza. Wywoływali po 3 os., kazali się rozebrac do bielizny i potem kolejno od lekarza do lekarza (okulista, neurolog, laryngolog, itp.) i dopiero za parawanem slipki w dół, lekarz obejrzał co trzeba i po komisji :D
To uraganie godności chyba trochę przesadzone i nie taki diabeł straszny jak go malują :wink:

Dokładnie, chwila i po krzyku. A porównanie komisji lekarskiej do łagru to gruba przesada :shock:

Nox2 

Wysłany: Sob 12 Sty, 2008   

Moje badanie wygladalo tak ze przed komisja: chyba z 3 lekarzy i seksowna sekretarka w mini no i my w samych majtach przechodzilismy od wazenia, do miezenia, badania wzroku potemktorka rozmowa z lekarzem o po krzyku

Krzysiek17
[Usunięty]

Wysłany: Nie 13 Sty, 2008   

A jakby się przy lekarzu powiedziało ... nie, nie pokażę.
To co?

norbercik 

Wysłany: Nie 13 Sty, 2008   

Krzysiek17, ja miałem fajną lekarkę na komisji. Nie chciała mnie badać, ale powiedziałem że mam przepukline i mnie zbadała ;)

Sport, motoryzacja, biznes no i seks oczywiście :)

penis.com.pl
masturbator
adamekk6 

Wysłany: Sob 31 Sty, 2009   

ja to mialem tak jak wiekszosc
te badania itp, za parawan majtki w dol...doktorek patrzy, podniósł penisa do gory i juz koniec ;-)

emdej 

Wysłany: Sob 31 Sty, 2009   

Ja na komisji nie musiałem zdejmować slipek. Było tylko ważenie, mierzenie, sprawdzenie wzroku i nic poza tym.

Odpowiedz do tematu