| Studniówka |
| Autor | Wiadomość |
rutland 
Wiek: 36 Dołączył: 04 Lis 2007 Posty: 34 Skąd: Croft Manor | Wysłany: Nie 02 Gru, 2007 Studniówka |
|
| Witam,
Zostałem ostatnio zaproszony na studniówkę i mam problem... W co się ubrać? O strojach oficjalnych nie mam zielonego pojęcia | |
| |
 |
Ken1985 Wiek: 40 Dołączył: 02 Gru 2007 Posty: 20 Skąd: MORZE | Wysłany: Nie 02 Gru, 2007 Re: Studniówka |
|
| | rutland napisał/a: | Witam,
Zostałem ostatnio zaproszony na studniówkę i mam problem... W co się ubrać? O strojach oficjalnych nie mam zielonego pojęcia |
Oczywiście ze garnitur i biała koszula .... jak do ślubu tylko nie długie rekawy... bo sie będziesz sie pocił ... | |
| |
 |
paulinka Wiek: 37 Dołączyła: 31 Paź 2006 Posty: 1139 Skąd: raj | Wysłany: Nie 02 Gru, 2007 |
|
| gajerek pantofelki koszula i obowiązkowo krawacik krawat dobierz w zależności od sukienki partnerki zapytaj w jakich kolorach ma jeżeli ma czarna to możesz mice inny krawat albo biało czarny ja już nie mogę doczekać sie studniówki ale nie mam kasy żeby sukienkę kupić i muszę pożyczyć a te moje wszystkie znajome albo grubsze i dla mnie za duże a jak mam chudsze to takie bez cycków i w biuście nie mogę sie dopiąć dziś mierzyłam 3 i nic zaczynam łapać doła... | _________________ lepiej zrobić i żałować niż żałować że sie nie zrobiło-dewiza na życie
proszę pisać PW nie mam czasu zbytnio na przeglądanie wszystkich postów ale służę pomocą o ile mogę :* buźka | |
| |
 |
| penis.com.pl | |
 |
rutland 
Wiek: 36 Dołączył: 04 Lis 2007 Posty: 34 Skąd: Croft Manor | Wysłany: Nie 02 Gru, 2007 |
|
| | A tak właśnie przeglądając internet zastanawiam się czy pasowałoby połączanie ciemnego garniaka czarnej koszuli i ciemnoczerwonego jedwabnego krawatu? | |
| |
 |
paulinka Wiek: 37 Dołączyła: 31 Paź 2006 Posty: 1139 Skąd: raj | Wysłany: Nie 02 Gru, 2007 |
|
| | czarna koszula i czarny krawat to jakbyś na pogrzeb szedł dowieć sie jaka ma sukienkę to postaram sie doradzić a i możesz podać wzrost i wagę żeby mniej więcej posturę twoja mogła sobie wyobrazić zresztą zapraszam na pw | _________________ lepiej zrobić i żałować niż żałować że sie nie zrobiło-dewiza na życie
proszę pisać PW nie mam czasu zbytnio na przeglądanie wszystkich postów ale służę pomocą o ile mogę :* buźka | |
| |
 |
BASF 
Wiek: 49 Dołączył: 31 Mar 2007 Posty: 1348 Skąd: poland | Wysłany: Nie 02 Gru, 2007 |
|
| | Ze studniówką jest tak, że dżentelmen kupuje damie czerwone majtki a ona jemu krawat. Przynajmniej tak jest na Śląsku. Kategorycznie nie ubierać białych skarpetek albo co najgorsza adidasów. | _________________ PZDR BASF | |
| |
 |
rutland 
Wiek: 36 Dołączył: 04 Lis 2007 Posty: 34 Skąd: Croft Manor | Wysłany: Nie 02 Gru, 2007 |
|
| | BASF napisał/a: | | Kategorycznie nie ubierać białych skarpetek albo co najgorsza adidasów. |
Hehe nie miałem takiego zamiaru
| BASF napisał/a: | | dżentelmen kupuje damie czerwone majtki a ona jemu krawat |
O tym nie słyszałem ale w sumie dobry pomysł | |
| |
 |
|
| u mnie w raju tez tak nie ma a szkoda ja już mam czerwone majteczki i takie śliczne czarne pończoszki z czerwona koronka ale jeszcze nie wiem jaka sukienka więc nie wiem czy ubiorę | _________________ lepiej zrobić i żałować niż żałować że sie nie zrobiło-dewiza na życie
| |
 |
Fantom17 Dołączył: 15 Lut 2006 Posty: 235 | Wysłany: Pon 03 Gru, 2007 |
|
| heh ja w tym roku zalicze druga studniowke z rzedu jedna z lepszych imprez na jakie moglem pojsc,napewno nie mozesz ubrac koszuli w paski jezeli masz prążkowany garnitur(tak Ci powiedza w kazdym lepszym sklepie),no i tak jak napisala Paulinka to krawat dobierz do sukni partnerki.
Pamietaj jakie haslo przyswieca studniowce: "studniowka nie ruchana,matua nie zdana" | |
| |
 |
paulinka Wiek: 37 Dołączyła: 31 Paź 2006 Posty: 1139 Skąd: raj | Wysłany: Pon 03 Gru, 2007 |
|
| | kurde to chyba muszę kogoś zabrać, bo miałam iść sama chyba, że jakiegoś kolegę z klasy zgwałcę w kiblu... | _________________ lepiej zrobić i żałować niż żałować że sie nie zrobiło-dewiza na życie
| |
 |
rutland 
Wiek: 36 Dołączył: 04 Lis 2007 Posty: 34 Skąd: Croft Manor | Wysłany: Pon 03 Gru, 2007 |
|
| | Fantom17 napisał/a: | | napewno nie mozesz ubrac koszuli w paski jezeli masz prążkowany garnitur(tak Ci powiedza w kazdym lepszym sklepie),no i tak jak napisala Paulinka to krawat dobierz do sukni partnerki. |
Już ustalaliśmy z Paulinką że ubiorę czerwony krawat (pasuje do sukni koleżanki) i czarną satynową koszulę
| Fantom17 napisał/a: | | "studniówka nie ruchana,matura nie zdana" |
Nie znałem tego ale baaaaaardzo mi sie podoba :D:D | |
| |
 |
luter Dołączył: 04 Kwi 2007 Posty: 94 Skąd: Kraków | Wysłany: Pon 03 Gru, 2007 |
|
| | a propos krawatu, to pamietac koniecznie o spince nie ma wtedy efektu wirujacego krawatu w tancu, poza tym mozna go gdzies przypadkiem zamoczyc. Nieciekawie wyglada krawat plywajacy w zupie, czy jakims sosie - no nie? | |
| |
 |
adadverts Dołączył: 20 Kwi 2006 Posty: 434 Skąd: Katowice | Wysłany: Pon 03 Gru, 2007 |
|
| Idź tak ubrany, żebyś się dobrze czuł. Ja byłem w dżinsach i bluzie z kapturem, bo tak lubię | |
| |
 |
| penis.com.pl | |
 |
paulinka Wiek: 37 Dołączyła: 31 Paź 2006 Posty: 1139 Skąd: raj | Wysłany: Wto 04 Gru, 2007 |
|
| | to nie wiem gdzie miałeś studniówkę i w jakiej szkole u nas tak by Cię nie wpuścili bo tak nie wpuszczają do hotelu w którym mamy, poza tym jakby chłopak miałby się tak ubrać to bym wolała iść sama | _________________ lepiej zrobić i żałować niż żałować że sie nie zrobiło-dewiza na życie
| |
 |
adadverts Dołączył: 20 Kwi 2006 Posty: 434 Skąd: Katowice | Wysłany: Wto 04 Gru, 2007 |
|
| Nie mogli mnie nie wpuścić, gdyż: primo - żaden przepis prawa nie reguluje ubioru ucznia/studenta/kogokolwiek, a garnitur czy inna postać stroju wizytowego/odświętnego to tylko i wyłącznie zwyczaj, który można przestrzegać albo i nie; secundo - zapłaciłem za wstęp, a to tak naprawdę jedyne kryterium tego, czy kogoś gdzieś wpuszczą czy nie | |
| |
 |
| |