Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     zaczerwienienie żołędzia - czerwone plamki (foto)
Autor Wiadomość
cyborg

Wysłany: Sro 02 Maj, 2007   zaczerwienienie żołędzia - czerwone plamki (foto)

Witam. Mam 19 lat od 2 dni mam malutkie mniejsze niz glowka od szpilki czerowne plamki z gory na żałędziu. Nie współzyłem sexualnie, od 2 miesięcy mam nową dziewsczyne ale jeszcze nie kochaliśmy się, jedynie tzw. peting. Wiem , że ona też nie uprawiała sexu i jestem tego pewien. Czy taka wysypka (zaczerwienienie) może być spowodowania uczuleniem na jakis proszek lub kometyk ??? nigdzie indziej nie zauwazyłem u siebie takich plamek,nie piecze,nie swędzi, nie luszczy,nie wypukłe poprostu plamiki. Dodam tylko ,że tak ona dotykała mego penisa i wogole ale mimo wszytko do penetracji nie doszło, wykluczam jakąś wenere... Prosze poradźcie co powinienem z tym zrobić?

paulinka 

Wysłany: Pią 04 Maj, 2007   

mi to wygląda na alergie
może używałeś innych gum niż zwykle albo nie wiem nowe mydło twoje lub partnerki
albo jakies chorubsko :( lepiej idz do dermatologa!!!
bo jużli to choroba weneryczna to nawet jak Ci zniknie to twoja partnerka może byc nosicielka nie miec objawów a tobie bedzie wyskakiwac co jakis czas a to niebezpieczne i zdecydowanie nie estetyczne!!!

proszę pisać PW nie mam czasu zbytnio na przeglądanie wszystkich postów ale służę pomocą o ile mogę :* buźka

Morena

Wysłany: Nie 06 Maj, 2007   

kurde zalgowalem sie na forum aby napisac bo mam to samo! Napadło jakby z nikąd :/ i do tego jeszcze mam jakby "łuszczenie" na żołędziu :/ taka mączka drobna i gdzie niegdzie co to moze być ? Faktycznie pora nie przyjazna dla alegrikow a ja jestem alergikiem moze to i to :( pomocy... :| :|

penis.com.pl
masturbator
cyborg

Wysłany: Nie 06 Maj, 2007   

Juz sie dowiedziałem co to prawdopodobnie jest... są to plamki Fordyce'a... sotosowałem krem CLOTRIMAZOLUM i przeszło mi to po 3-4 dniach :)

Morena

Wysłany: Wto 08 Maj, 2007   

krostki przesly ale swiad został :/ i łuszczenie wrrr co dalej ;/

cyborg

stosuj clotrimazol aż do pełnego skutku :)

Morena
Gość

Ok:) mam nadzieje da rade :)

relative 

Podobne objawy jak na zdjęciach powyżej mogą być wynikiem grzybicy ( drożdżycy ).
Miałem takie same krostki na żołędzi, a później zaczerwienie skóry i łuszczenie na mosznie. Stosowałem Clotrimazolum i też na parę dni przechodziło, ale potem objawy wracały i rozprzestrzeniły się na wewnętrzną powierzchnię ud-wtedy trochę swędziało. Poszedłem do dermatologa i okazało się, że jest to grzybica ( drożdżyca ). Lekarz przepisał mi płyn do smarowania Polfungicid, a następnie smarowałem chore miejsca maścią ( kremem ) Pevarylem - po uprzednim umyciu i dokładny osuszeniu. Leczenie trwa parę tygodni ( później wizyta kontrolna u dermatologa ), a później jeszcze prewencyjnie stosowałem Polfungicid oraz Pevaryl po kąpielach i dokładnym wysuszeniu wyleczonych miejsc. Bieliznę, którą wtedy nosiłem wyrzuciłem, spodnie i ręczniki też.
To było na studiach i prawdopodobnie mogłem zarazić się na basenie, jak również mogłem niedokładnie (do sucha) się wycierać. Grzybnica lubi wilgoć. Moim zdaniem musicie się udać do dermatologa jak również Wasze partnerki.

panx 

Wysłany: Pon 21 Maj, 2007   

Mam cos podobnego, lekarz dermatolog powiedział ze to najprawdopodobniej uczulenie na lateks, ale profilaktycznie przepisał mi leki na uczulenie jak i odgrzybiające.

Leki to:

- Maść PIMAFUCORT x2 na dzień
- Tabletki LUCONAZOLAN i ZYRTEC x1 na dzień

Niestety to nie wszystko gdy mój mały jest w pozycji na „baczność” jak go mocniej ścisnąć główka jest jak by pokryta małymi „guzkami” nie wiem czy to normalne – może ktoś miał podobny problem z tym ściskaniem małego :)

Route 66 

Wysłany: Czw 01 Lis, 2007   

To mój pierwszy post na forum więc witam wszystkich :) ostatnio zauwazyłem u siebie podobny problem jak opisywany w temacie. Z ta różnicą, że mnie to ani nie swędzi, ani nie boli, nie piecze, poprostu nic.najpierw myślałem, że może byc to reakcja alergiczna na lateks (pojawiło sie to zaraz po stosunku) ale potem zreflektowalem sie, że przeciez gdyby tak było to ujawniłoby sie to po pierwszym razie z gumką a taka sytuacja nie miała miejsca.Identycznie sprawa ma się ze srodkami zawartymi w prezerwatywach.Zupełnie nie mam pojęcia jak to wyleczyc, a musze przyznac ze boje sie ze to cos powazniejszego.Do lekarza postaram sie udac jak najszybciej, ale jesli ktokolwiek zwalczyl to lub spotykal sie z taka sytuacja u siebie to niech napisze, czy jest to zarazliwe, grozne czy jakiekolwiek.

Z góry dziękuje i pozdrawiam.

EDIT:Jeśli możecie to napiszcie cokolwiek na ten temat :( zaczynam sie na poważnie zastanawiac czy to aby nie jest nic naprawde groznego :(

meister 

Wysłany: Sob 10 Lis, 2007   

Z takimi przypadkami to polecam pojsc do dermatologa-weneryloga. dobrze napisałem? :)

ziomal698 

Wysłany: Nie 11 Lis, 2007   

a ten pierścień fioletowy wokol penisa to normalne?bo ja to mam i nie wiem co to znaczy...a i przy ujsciu cewki mam zaczerwienienie.Lekarka przepisala mi rivanollum ale jak na razie male efekty..jakies porady?i jeszcze jedno pytanko...czy jak dotykacie zoledzia to odczuwacie takie dziwne uczucie-tzn.cos w rodzaju bolu?takie jakby grzebanie w narzadach..odpowiedzcie prosze:)

alann78
[Usunięty]

Wysłany: Czw 13 Gru, 2007   

Ja coś tez mam takiego ostatnio miałem ale parenascie dni mi to ustalo,teraz znowu sie ukazalo. Ogólnie mam to juz pół roku.Chodze do dermatologa on twierdz ze sam wymyslilem to - bo kiedy skurczy sie to prawie ze tego niewidac,ale swędzi cały czas. Tez twierdzil learz ze moze uczulnie ale sam niewie. Załamać się można.
A jeszcze jedno to lekarz nie chce mi oddac badań które robilem aby to zbadać-czy może sobie tak odbierać coś co nie jest jego własnością?tylko twierdzi ze ona mnie skierowala i to należy do niej. Chyba musze pójść do osoby wyżej postawionej i zrobić porządek!!!

Może wie ktoś coś na ten temat z nieoddaniem badań? Czy może sobie tak zabierać?

penis.com.pl
masturbator
lolovan1 

Wysłany: Czw 27 Gru, 2007   

witam!
mam problem na moim penisie mam plamki i od czasu do czasu szczypie a teraz mam ochote na sex i chciałbym to zorbic z dziewczyna ale sie wstydze jej pokazac ze mam cos na zołedzie!!zołedz jest czerwony jakby podrazniony i nie wiem od czego.... ;/napletek tez jest czerwony w okolicach zołedzie i tez wyglada jakby był podrazniony juz nie wiem co o tym myslec pisze tu bo wstydze sie powiedziec komu kolwiek o tym własnie problemie!! mam nadzieje ze mi pomozecie, bede bardzo wdzieczny pozdrawiam

lolovan1

Odpowiedz do tematu