Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Małżeństwo
Autor Wiadomość
skywalker 

Wysłany: Pią 07 Wrz, 2007   

Zawsze na pierwszym miejscu najbardziej ceniłem wolność. Dlatego wcale nie marzy mi się małżeństwo. Po prostu wiem że czułbym się hmmm trochę nieszczęśliwy? ( nie wiem jak to dokładnie określić ). Ja potrzebuje swobodę i przestrzeń dlatego też nie chce mieć dzieci...
and I gotta girlfriend everywhere"

szkiełko 

No nie wiem jak to powiedzieć Tobie, bo nawet nie wiem ile masz lat, ale spróbuję...

Ja miałem podobną sytuację... Ożenić się to nawet najgorszemu wrogowi nie życzyłem, już nie mówiąc o dzieciach. Pewnego dnia jednak obudziłem się i nie wiem skąd i dlaczego naszła mnie myśl, że ustatkować się by było czymś no trudno określić, ale powiedzmy zajebistym. Zasuwasz do pracy, masz żonę, dzieci, chatę, wiesz że żyjesz dla kogoś, że robisz coś dobrego w swoim życiu i mimo tego, że pracujesz dajmy na to po 12h dziennie to micha Ci sie cieszy gdy wracasz zjebany do domu a Twoja córka czy synek przybiega i mówi że chce z Tobą pobawić się klockami czy tam czymś innym, żona już Ci szepce jakieś świństwa na ucho gdy dzieci pójdą spać hehehe. Wiesz że ktoś Cię docenia i że nie myślisz tylko o sobie, a robisz coś dla kogoś, zacharowujesz się a mimo to masz energię żeby robić to dalej. Ciężkie do opisania, ale warte poświęcenia... Bo co Ci z melanży, z k...stwa, jak w środku jesteś pusty, wracasz do pustego domu i zmuła. Co z tego że masz kasy full, nic Cię nie obchodzi... Szczerze mówiąc to ta cała kasa i to wszystko nawet Ciebie przerasta, bo nawet nie wiesz na co pożytecznego ją wydać, a tak nawet jak Ci czasem jej zabraknie nadal będziesz szczęśliwy, bo ktoś Cię wspiera i masz po prostu dla kogo żyć... Myśle że z czasem samo Ci to przyjdzie... Sam póki co nie jestem taki jak w tych planach, ale chodzi mi to po głowie codziennie, wręcz mnie męczy, ale chyba takie jest już życie.

skywalker 

Mam 18 lat. Być może że jeszcze do tego nie dorosłem ale wiem jedno na pewno że nie wiem co ale nie chce mieć dzieci bo ich po prostu nie lubię. Nienawidzę jak wokoło mnie biega stado kurwiszonów... <brrr> aż mnie ciary przeszły ;)
and I gotta girlfriend everywhere"

penis.com.pl
bathmate
szkiełko 

Obudzisz sie pewnego dnia i....

juicy7 

Wysłany: Sob 08 Wrz, 2007   

... i ja też na razie nie wyobrażam sobie abym miałbym dzieci. Wolę poczekać na odpowiedni moment, w którym będe gotowy. Dzieci to nie łatwa sprawa, wyżywienie, ubrania, pieluchy, zabawki, książki, a w przyszłości jeszcze większe wymagania, ale to także zależy od rodzica, mam na myśli styl wychowania.

BASF 

juicy7 napisał/a:
... i ja też na razie nie wyobrażam sobie abym miałbym dzieci. Wolę poczekać na odpowiedni moment, w którym będe gotowy. Dzieci to nie łatwa sprawa, wyżywienie, ubrania, pieluchy, zabawki, książki, a w przyszłości jeszcze większe wymagania, ale to także zależy od rodzica, mam na myśli styl wychowania.

Jak tak będziesz myśleć to nie doczekasz się dzieci nigdy.

juicy7 

Cytat:
Jak tak będziesz myśleć to nie doczekasz się dzieci nigdy.
Sory że nie dokładnie opisałem tego "odpowiedniego momentu". Otóż ja mam na myśli, że będe gotowy finansowo i psychicznie na dzieci. Jeszcze wiele lat przede mną. Poza tym jeszcze nie znalazłem tej kobiety, tej jedynej z którą mógłym związać moje życie.

BASF 

No teraz to już jesteśmy w domu ;) Nie ma co sprowadzać dzieci do biedy !!

juicy7 

Wysłany: Nie 09 Wrz, 2007   

Dosłownie ...... oto mi chodziło.

PinkRose 

Wysłany: Pią 25 Sty, 2008   

Niebardzo chcę mieć dzieci. Właściwie to mam nadzieję że spotka mnie to dopiero ok. 30-tki(albo lepiej wcale!) - czyli jeszcze parę lat mam =D

Słyszałam że facetom do dzieci najlepiej też po 30-tce.

a jeśli idzie o ślub.. to chętnie jak najszybciej po studiach. Ciągnie mnie mieszkanie razem, cały mieszkanie dla siebie itp itd.. ale bez dzieci narazie ;)

piter_19

Wysłany: Pią 25 Sty, 2008   

ja przede wszystkim aby zawrzeć małżeństwo musze skonczyc studia i znalesc dobra prace. bo nie wyobrażam sobie abym nie mógł zaspokoić oczekiwań mojej drugiej połowie.

marko132005 

Wysłany: Sob 26 Sty, 2008   

A ja tam jeszcze o tym nie myślę, bo długa droga przede mną ;)

rutland 

Wysłany: Sob 02 Lut, 2008   

skywalker napisał/a:
Zawsze na pierwszym miejscu najbardziej ceniłem wolność. Dlatego wcale nie marzy mi się małżeństwo. Po prostu wiem że czułbym się hmmm trochę nieszczęśliwy? ( nie wiem jak to dokładnie określić ). Ja potrzebuje swobodę i przestrzeń dlatego też nie chce mieć dzieci...
Cytat:
Mam 18 lat. Być może że jeszcze do tego nie dorosłem ale wiem jedno na pewno że nie wiem co ale nie chce mieć dzieci bo ich po prostu nie lubię. Nienawidzę jak wokoło mnie biega stado kurwiszonów... <brrr> aż mnie ciary przeszły ;)

W 100% się zgadzam :) Mam to samo :P

penis.com.pl
bathmate
bad ziom 

Wysłany: Wto 05 Lut, 2008   

rutland napisał/a:
kurwiszonów.

Padłem. :shock: :lol:
Ja rowniez uwazam, ze za mlody ejstem na dzieci i nie przewiduje ich w przeciagu kilku lat .;]

Odpowiedz do tematu