Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Jak usunąć mastkę?
Autor Wiadomość
blablabla55 

Wysłany: Pon 06 Sie, 2007   Jak usunąć mastkę?

Proszę o porady. Jak usunąć mastkę samemu, żeby nie bolało i żeby jej nie było.

Hubertttus 

Wysłany: Pon 06 Sie, 2007   

Mastka to wydzielina gróczołów krocza która zbiera się pod napletkiem w okolicy żołędzi,jest białawo żółta.Najprostsza sprawa to conajmniej raz dziennie pod prysznicem dobrze namydlić penis (mydłem w miare delikatym lub płynem do higieny intym.)ściągnąć napletek do tyłu odsłonic całą żołądz i narmalnie zmyć i nie dopuszczać aby sie tam zbierały jakieś żłogi .Raz że pozostawiona tam śmierdzi drugi raz jest siedliskiem różnych bakterii co sprzyja stanom zapalnym męskich narządów płciowo- moczowych jak równierz podczas zblirzenia z partnerka bakterie stanów zapalnych przeniosą sie na drogi rodne partnerki.

skywalker 

Wysłany: Pon 06 Sie, 2007   

"Mastka mazista biała lub żółta serowata wydzielina gromadząca się u mężczyzn (łac. Smegma praeputii) pod napletkiem, głównie w rowku zażołędnym członka, a u kobiet (łac. Smegma clitoridis) pod napletkiem żołędzi łechtaczki, będąca produktem złuszczonych komórek nabłonkowych napletka, flory bakteryjnej oraz łoju. Zawiera także resztki moczu, a u mężczyzn również spermy. Jej zadaniem jest natłuszczanie skóry żołędzi, co ułatwia przebieg stosunku."
and I gotta girlfriend everywhere"

penis.com.pl
andropenis
Astral69 

Wysłany: Pią 10 Sie, 2007   

z definicji wynikało by ze to jest coś normalnego... ale rodzi sie pytanie z jaką czestotliwością "wytwarza" sie mastka bo dajmy nato myjąc wieczorem penisa rano mam własnie "mastkę" chyba ze to cos innego

Hubertttus 

Wysłany: Pią 10 Sie, 2007   

Ot żeś odkrył Antarktydę .Prawidłowo dbając o higienę należy dwa razy dziennie myć okolice krocza a szczególności w młodym wieku i choćby w letnie upały .Weźniesz prysznic na wieczór w nocy sie spociśz i co zapocony pójdziesz rano do szkołu czy pracy(w myśl zasady z myciem nie ma co przesadzać,częste mycje skraca życie).Ty śpisz, a mały kilka lub kilkanaście razy wstaje do apelu podczas jednej nocy, a i może polucje no i gróczoły łojowe robią swoje.Nie myj sie czekaj aż odpadnie samo. :lol:

Astral69 

Wysłany: Sob 11 Sie, 2007   

chm to odrazu jakos tak lzej :P Dziękuje za informacje...

stefek11 

Wysłany: Nie 12 Sie, 2007   

ja ka bylem maly myślalem ze to jest sperma:D

Ile jest dróg do jednego celu??

muchomorek 

Pamiętam że jak byłem mały to też to miałem tylko nie wiedziałem że to się tak nazywa, myślałem że to zwykły syf :) To chyba jednak występuje w wieku dojrzewania a potem przechodzi i już tego nie ma.

skywalker 

Chyba jest ale podejrzewam że w okresie dojrzewania wszystkie gruczoły są pobudzone i w szybszym tempie wytwarzają mastkę niż u dorosłego a gdy ten sie myje codziennie no to nie ma mastki...
and I gotta girlfriend everywhere"

Odpowiedz do tematu