Obrzezanie: za, przeciw, gdzie i koszta |
Autor | Wiadomość |
jirayra Dołączył: 20 Maj 2007 Posty: 2 Skąd: śląsk | Wysłany: Pon 21 Maj, 2007 Obrzezanie: za, przeciw, gdzie i koszta |
|
| jak w temacie jestem ciekaw jakie sa obiektywne i subiektywne za i pzeciw takiej operacji, jakie sa konsekwencje, powikłania itp
najlepiej jakby wypowiedzieli sie ludzie "doswiadczeni" w tym temacie
noi koszta takiego zabiegu i gdzie można go wykonać ^^ | |
| |
 |
mistermvp Dołączył: 10 Lis 2009 Posty: 1 Skąd: Pomorze | Wysłany: Czw 12 Lis, 2009 |
|
| Obrzezając się poprostu usuwasz wrażliwe receptory napletka. Funkcyjnie penis jest sprawny, ale nie widzę sensu by to robić, gdy nie ma wyraźnego zalecenia medycznego. Seks staje się dużo mniej przyjemny, ta k było prszynajmniej w moim wypadku. | |
| |
 |
cortez1986 Dołączył: 07 Lis 2008 Posty: 50 Skąd: Polska | Wysłany: Czw 12 Lis, 2009 |
|
| Jak tradycja głosi, Żydzi obrzezają niemowlęta płci męskiej, gdyż ułatiwa to m.in. higienę co miało znaczenie w czasach pierwszych Żydów podczas długich wędrówek po pustyni. Teraz ten arguemnt odpada. Więc poza względami medycznymi tak jak kolega napisał wcześniej inny w miarę racjonalnych nie ma. kotś powie, że właśnie przekonania religijne owszem ale czy to sa względy racjonalne?? Zgodzę się z tym że sex jest inny, ale czy gorszy to bym polemizował. Żołądź staje sie mniej wrażliwy, więc można stosunke odbywac znacznie dłużej. Względy estetyczne- znacznie bardzej podoba mi się penis bez napletka. Nie żałuję zatem swojej decyzjii jestem dumny z tego, iż jestem obrzezany.
Zabieg wykonałem prywatnie w klinice w Poznaniu koszt ok 1400 zł. po ok miesiący wszystko się ładnie zagoiło, ale ztan normalny uformował się gdzieś dopiero po 2-3 mies. Blizny niemal niewidoczne. Także POLECAM!!!!!
p.s. zdjęcia kiedyś zamieszczałęm, więc jak ktoś chce zobaczyć to na pewno znajdzie | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
cudowny Wiek: 35 Dołączył: 04 Sty 2010 Posty: 5 Skąd: UK | Wysłany: Pon 04 Sty, 2010 |
|
| ja też polecam wszystkim obrzezanie!
Najtańsza, najmniej bolesna i najszybciej gojąca metoda obrzezania na świecie to... bardzo prosty w budowie i obsłudze SMARTKLAMP lub TARAKLAMP.
Rozmiar męski można kupić za 28 USD na tej stronie
http://smartcircumcision.com/onlineshop.html
Na tej samej stronie są też pokazane filmy jak używać itd.
Można w ten sposób obrzezać się SAMEMU W DOMU! dzięki tej metodzie obrzezanie wygląda tak jakby się obrzezało jako niemowlak - goi się idealnie i równo.
Bardzo polecam to urządzenie.
Jestem obrzezany, ale wg mnie zbyt luźno. Chce kupić to urządzenie i obrzezać się jeszcze raz, ale ciaśniej.
Ktoś zainteresowany tym czymś? | |
| |
 |
andrzejgadar Dołączył: 23 Sty 2009 Posty: 411 Skąd: SRC | Wysłany: Pon 04 Sty, 2010 |
|
| wg. mnie to chory jesteś. :/
Pozdrawiam | _________________ Problem? Pisz na gg: 8259970
Pozdro | |
| |
 |
cudowny Wiek: 35 Dołączył: 04 Sty 2010 Posty: 5 Skąd: UK | Wysłany: Pon 04 Sty, 2010 |
|
| dzięki za ten jakże zaszczytny komplement | |
| |
 |
Seba081 Wiek: 44 Dołączył: 16 Lut 2009 Posty: 305 Skąd: Katowice | Wysłany: Sob 09 Sty, 2010 |
|
| Ja tez jestem luźno obrzezany, ale sam bym się za to nie zabierał
To fajnie prosto wygląda na stronie, ciekawe co zrobisz jak będą komplikacje... | |
| |
 |
cortez1986 Dołączył: 07 Lis 2008 Posty: 50 Skąd: Polska | Wysłany: Sro 13 Sty, 2010 |
|
| Ten, kto chce się sam obrzezać to albo jakiś masochista, albo niepotzrebny jest mu jego sprzęt!!! | |
| |
 |
|