Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Czy to normalne? czy coś poważnego? [FOTO]
Autor Wiadomość
majron19

Wysłany: Sro 18 Kwi, 2007   Czy to normalne? czy coś poważnego? [FOTO]

Witam serdecznie od dłuzszego czsu obserwuje u siebie takie krostki, czy sa one normalne czy moze udac sie z tym do lekarza? Juz nie wiem co mam robic, pomóżcie!!!

Gość

Wysłany: Sro 18 Kwi, 2007   

Jest to całkowicie normalne!!!
Znajdziesz wielu forumowiczów, którzy mają ten sam problem. Dobrze szukaj i czytaj uważnie komentarze :)

Pozdro

harold mckee 

Wysłany: Sro 18 Kwi, 2007   

3/4 osob ma to samo :P

penis.com.pl
penilarge krem
tb33022 

Wysłany: Wto 24 Kwi, 2007   

Ja też tak mam, może nawet więcej... :-)

BojarAG

Wysłany: Sro 02 Maj, 2007   

Też tak mam..

xon

Jest to tak popularne, ze az wrecz modne ;)

freelanc3r
[Usunięty]

sluchajcie podlaczajac sie pod temat zapytam sie....

po 1 bardzo sie tego wstydze niby to normalne ale co powiedziec kobiecie jak dojdzie do jakiegos orala? (nie jestem doswiadczonym samcem) jakos ogarnia mnie lek :/ wiem ze napiszecie ze to normalne i zadna kobieta nie powinna sie teog smiac ale to wyglada malo apetycznie oraz kobiety nie sa tak dobrze poinformowane jak faceci w tych sprawach pzl HELP !!!

po 2 czy da sie to usunac... niby da ale jakies obszerniejsze info ktos ma? i jaki jest koszt?

xon

Wysłany: Czw 03 Maj, 2007   

freelanc3r:
1. Głupie i płytkie pewnie tak zareaguja - olej je. Starsze dziewczyny, kobiety czesto spotkały sie juz z czyms takim i nie robia jakichs problemow. Uwierz, tylko idiotki nie potrafia zrozumiec, ze takie cos to rzecz .. normalna. Masz wiec łatwy test na baby ;)
Moze podejdz do tego tak, ze to Twoj problem ... zas dla kobiet to po prostu 'fiut'. Pogodz sie z tym, a bedzieszsie bzykał bez problemow, majac swiadomosc, ze posiadasz wypustki - naturalne .. nie z zadnych kondomow ;)

2. Niby nie mozna, ale dla kasiastych pewnie da rade cos zrobic.. CHoc piszesz, ze mozna, to i ja prosze o informacje :p

freelanc3r
[Usunięty]

nie uspokoila mnei twoja wypowiedz :)
ogolnie (moze to glupi zabrzmi) jak bym byl kobieta to takie cos na penisie by mi sie nie podobalo zytnio i niechcial bym tego skosztowac do ustnie (lol)

xon

Wiadome.. Ale wierz mi, ze starsze panny maja inne spojrzenie na takie sprawy niz młodzi mezczyzni. Nawet piszesz, ze gdybys był nia - guzik wiesz jaki bys był ;) Kobiety a mezczyzni bardzo sie roznia, pod kazdym wzgledem...
Wierz mi, tylko idiotka odmowi tobie przyjemnosci, jesli tak sie stanie, olej ja ciepłym moczem.. no chyba, ze to bedzie taka jej pierwsza reakcja, ale po chwili i tak powinna sie "przekonac". Musisz najwyrazniej z takimi porozmawiac przed planowanym stosunkiem. Moze masz garbatego nosa do kobiet, albo tak panikujesz.. spokojnie, naruchasz sie jesli tylko bedziesz tego chciał. A pomysl, ze fajna laska moze stwierdzic iz bedziesz jej wierny, po tym zauwazy jak bardzo skrywasz ten sekrecik ;) Ma to swoje wady i zalety.. Dziwne, ale prawdziwe.
Trudniej bedzie Cie przekonac ja raczej do anala niz oralnego :p

Morena

Wysłany: Nie 06 Maj, 2007   

heja też to mam i moja kobietka nie narzeka ;) jestem z nią 4 latka też miałem obawy ale luuuuzik ;D zresztą na niektore laski działa to drażniąco ( w pozytywnym sensie) i je to rajcuje :D lepsze doznania staryyyy OLEJ! Albo nawet ciesz się z tego! :) :):)

xon

Wysłany: Nie 06 Maj, 2007   

Morena: Piszesz szczerze..? ;) Pewnie dlatego, ze masz stała partnerke..
Ale ok, wiadomo juz, ze nie ma co sie wydurniac i zyc z tym mniej juz bardziej szczesliwie :p

Morena

Wysłany: Wto 08 Maj, 2007   

xon mam niejedna partnerkę :D serio mówie ;)

penis.com.pl
andropenis
Morena

Wysłany: Wto 08 Maj, 2007   

Ale faktycznie drażnią kobietę:D i jest jej super ;) no fakt faktem nie każdej sie to pewnie by podobało ;) majron19 nie zadręczaj się stary ;) aby zdrowy był :D a zdrowy jest ! :D pozdro

niesmialek 

Wysłany: Pią 18 Maj, 2007   

kurcze nie przekonaliscie mnie- mam to juz od dłuższego czasu i wydaje mi sie że to nie jest "normalne"
wie ktos jak to sie nazywa i czy mozna to jakos wyleczyc ?
ja moge z tym życ ale jak kolega powyzej napisał - troche obora przed laska i ciężko cos takiego tłumaczyc jak laska chce Ci polizac Dżordża...
po prostu czułbym się komfortowiej bez moich małych przyjaciół :)
dzieki za słowa pociechy powyzej - kamień z serca
ale mimo to wolałbym tych krostek nie miec

szukaj a znajdziesz- dla wszystkich co jeszcze maja watpliwosci..

Białe kropki na penisie (lub jak piszecie często: grudki, plamki, krostki, chrostki...) łączy szereg cech: pojawiają się "znienacka", nie są powiązane z aktem seksualnym (często list zaczyna się od informacji, że jego autor nie podjął jeszcze życia płciowego, a tu masz... taaki problem!), zmiany umiejscowione są na penisie, w rowku zażołędnym, na skórze moszny, nie swędzą, nie ulegają zmianom, nie znikają pod wpływem maści czy płynów "na pryszcze", natomiast po uciśnięciu można z nich wycisnąć "coś jakby ropę" - gęstą, białawą wydzielinę. Zmiany najczęściej są liczne, rozsiane, nie powodują dolegliwości (choć czasami w listach pojawiają się też informacje, że niektóre zamieniają się w ropne krosty - bolesne, na zaczerwienionej podstawie, uwalniające po jakimś czasie ropną wydzielinę), natomiast fatalnie wyglądają. Któryś ze zdesperowanych internatów opisał swój problem jako "penis jak po Czarnobylu". No cóż, to nawet brzmi nieźle, ale dla właściciela owego wcale to nie jest zabawne. Co to może być? Najczęściej opisywane zmiany to tzw. prosaki - niewielkie, położone powierzchniowo torbiele naskórkowe, licznie występujące na skórze twarzy (na powiekach, policzkach, skroni) oraz właśnie na genitaliach (mosznie i prąciu), na wargach sromowych, a także często w bliznach. Torbiele powstają w wyniku zatrzymania wydzieliny gruczołów łojowych i potowych. Powodem ich powstania jest zahamowanie wydzielania łoju w wyniku nadmiernego rogowacenia ujścia mieszka włosowego. Taki "zakorkowany" gruczoł w dalszym ciągu produkuje wydzielinę, która nie może się wydostać na zewnątrz i zbiera się pod naskórkiem. A "na skórze" pojawia się nieco wypukła, często biaława lub żółtobiała grudka, z której, jeśli się ją "pomęczy", wychodzi biała, gęsta masa. Desperaci, którzy dotarli ze swoim problemem do dermatologa, usłyszeli zapewne, że to "nic nie jest", "to tylko takie przerośnięte gruczoły łojowe", albo - że są to prosaki właśnie, torbiele naskórkowe, cysty rogowe. I co? I NIC! W miejscach widocznych (np. na twarzy, w okolicach powiek) można usuwać prosaki poprzez nakłucie, a następnie wycisnięcie wydzieliny. I już. Jest to równoznaczne z wyleczeniem. Natomiast penis nie jest "obiektem wystawowym" i jego wygląd ma niewielkie znaczenie (a przynajmniej powinien mieć). Prosaki na penisie nie wymagają leczenia. Nie ma maści, kremu, płynu „na pryszcze”, które zmniejszyłyby ilość lub wielkość zmian. Często po latach ich ilość ulega zmniejszeniu, ale następuje to samoistnie. Jedyne wskazanie do interwencji to zakażenie zmiany (najczęściej po samodzielnych próbach „wyciśnięcia”); samoistne zakażenie (czyli powstanie ropnego stanu zapalnego) zdarza się bardzo rzadko. Posiadanie prosaków niczym nie grozi i nie przeszkadza w podjęciu i prowadzeniu życia płciowego. Odradzam natomiast wyciskanie prosaków na własną rękę, szczególnie tych położonych na prąciu i mosznie, choćby nie wiem jak były paskudne! Pamiętajcie o tym! To są okolice szczególnie narażone na infekcje. Wszelkie "rękoczyny" połączone z przerwaniem ciągłości skóry mogą się zakończyć fatalnym stanem zapalnym. I zamiast nieestetycznych, ale nie wadzących w niczym prosaków, mamy stan zapalny i liczne ropne zmiany. A to i boli, i wyleczyć trudno, i pozostają po tym blizny. W niektórych listach Wasze żale dotyczyły tego, że "jak wycisnę, to się robi jeszcze gorsza krosta". Cóż odpowiedzieć? Proszę nie wyciskać! Prosaki lub torbiele mogą występować na skórze prącia wiele lat. Przy Waszej ingerencji i braku higieny mogą podlegać zakażeniu i ropieniu.

Odpowiedz do tematu