Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Trądzik
Autor Wiadomość
zola 

Wysłany: Nie 08 Kwi, 2007   Trądzik

Witam. mam już tego dość. Jak byłem młodszy(ok 15 lat) miałem sporo trądziku na twarzy więc brałem specjalne witaminy i zel przepisane pzez lekarza i nawet pomogło bo teraz nie mam ani jednej krostki ale jak przestane brać witaminy to pojawiają się znowu, mam dość brania tych leków. co zrobić?? a czy seks i masturbacja wpływają jakoś na trądzik??

adadverts 

Wysłany: Nie 08 Kwi, 2007   

Seks i masturbacja oczywiście nie wpływają na trądzik.
A co do witamin - napisz jakie to są witaminy, to ci powiem, czy można je łykać w nieskończoność :)
(Jeśli, jak podejrzewam, są to B6 i PP, to możesz je spokojnie brać - nie zaszkodzą).

love508 

moj kolega mial trondzik, odwiedzil kosmetyczke 2 x w roku i twarz ma jak laleczka

penis.com.pl
penilarge krem
arminek

Zola jak możesz to napisz jakie łykasz tabletki bo ja mam problem z syfkami i próbuje juz prawie wszystkiego i nic ,a to jest strasznie uciażliwe,
ja stosuje maść benzacne 10% i jest taka sobie, dosć dobrze wysusza ale nie zapobiega dalszemu pojawianiu sie krostek,

pozatym słyszałem o leczeniu hormonalnym trądziku nie wiem na ile to prawda ale podobno pomaga, z tym że sie tyje po hormonach

adadverts 

Leczenie trądziku zależy od jego etiologii - nie ma uniwersalnej metody dla każdego.

Dobrze jest zrobić wymaz bakteryjny, wtedy wiadomo jakie dokładnie bakterie powodują u danej osoby trądzik i można dobrać odpowiednią maść z antybiotykiem.

Kuracji hormonalnej żaden dermatolog się nie podejmie, bo poczyniłoby to w organizmie więcej szkód niż pożytku. Ale w naprawdę drastycznych przypadkach można zastosować Roaccutan - też bardzo silny i obosieczny lek.

zola 

Wysłany: Pon 09 Kwi, 2007   

Witam. Więc tak zel biorę davercin, a witaminy ogólną mieszankę witamin i pomaga ale mam już dość brania cały czas tabletek.

Pozdrawiam

Fantom17

Wysłany: Wto 10 Kwi, 2007   

siemanko,ja tez mam problem z tradzikiem, do 1 liceum w ogole nie mialem tradziku,czysciutka i ładna twarzyczka :) a teraz juz 3 rok sie z tym mecze(jestem w klasie maturalnej) i powiem ze ten caly davecin mi nie pomogl a tylko wysuszal twarz.Problem jest taki ze mam cere mieszana czyli w niektorych miejscach(czoło i okolice żuchwy) mam tłusta skóre a na policzkach i brodzie mam sucha skóre wiec nie moge jakis bardzo wysuszajacych masci ani plynow stosowac.Zauwazylem nastepujace czynniki ktore wplywaja na moaj twarz:
-po siłowni wyskakuja mi kolejne pryszcze(oczywiscie nei duzo bo ze 2/3 poniewaz odrazu przemywam twarz specjalnym zelem)
-jezeli zjem jakies bardzo tluste rzeczy znajduje to odzwierciedlenie na mojej twarzy(frytki,hamburgery,jakies tluste i smazone mieso)
-po wytryskach rowniez zauwazylem nasilenie tradziku(nie wymyslilem sobie tego naprawde tak jest)

Sumujac to wszytsko tradzik przeszkadza mi bo kiedy sie nasila to trace pewnosc siebie,juz nie jestem tym usmiechnietym chlopakiem w kontaktach damsko meskich tylko staram sie unikac ludzi,Ogolnie tradzik to moja najwiekszy kompleks w tym momencie bo przeciez liczy sie pierwsze wrazenie a inaczej sie patrzy na czlowieka z czysciutka ladna buzia a inaczej na tego z pryszczami(patrze z perspektywy kobiet) bo m i osobiscie nei przeszkadza pryszczaty kolega.WCIAZ CZEKAM KIEDY TO MI ZNIKNIE!!!!

[ Dodano: Wto 10 Kwi, 2007 ]
pozatym przez tradzik na twarzy przestalem palic trawe(bo po niej tez sie nasila bo to w koncu chemia itd.) co jest akurat pozytywne.Po alkoholu tradzik rowniez sie nasila.Ale trzeba z tym wszystkim zyc bo w koncu to ustapi.

zola 

Witam. u mnie jest tak ze przez 2-3 miesiące nie mam ani jednego pryszcza, a wstaje po nocy patrze w lustro i jest ich pełno. Moja dermatolog mówi ze u mnie może to wywoływać ostre potrawy (takie uwielbiam), mówiła ze seks czy masturbacja nie wpływają na to,papierosy(ja nie palę)itp. Jest też dobrze na trądzik udać sie do kosmetyczki raz na 3 miesiące na oczyszczenie twarzy(chyba tak to się nazywa)tylko potem przez dzień twarz jest taka czerwona.

arminek

Hej, ja sie zastanawiam jak to jest z tym trądzikiem, bo ja na twarzy nie mam tego zbyt wiele, jednak moim problemem są plecy. Szczerze to nie wiem co na to stosować , próbowałem już wielu medykamentów ale nic nie przynosiło oczekiwanych skutków. myśłe że z wiekiem to przejdzie przynajmniej ta mi rodzice mówią .... ale mi sie wierzyc nie chce

zola 

Na plecach?? idź z tym do lekarza, na pewno coś poradzi, a rodzice tak mówią bo im sie nie chce ruszyć tyłka z Tobą do lekarza-dermatologa

Pozdrawiam

Fantom17

arminek i to jest tez moj bol bo mam po ojcu pryszcze na plecach(mowil ze mu znikly po 23 roku zycia ale w lecie zanim nie opale plecow to wyglada to niefajnie),tez sie wybiore do dermatologa chyba.

A co do oczyszczanai twarzy to chodze co 6 tygodni,z poczatku sie wstydzilem bo czulem sie dziwnie u kosmetyczki wsrod tak wielu kobiet ktore sie dziwyly i zastanawialy co ja tu robie,pani kosmetyczka powiedziala jednak ze faceci chodza do kosmetyczki i coraz czesciej na solarium(akurat na solarium to nie pojde bo wole naturalna opalenizne od opalenizny leppera)

kocurek 

fantom17. a jaki jest koszt takiej wizyty?

Fantom17

Wysłany: Sro 11 Kwi, 2007   

to zalezy od gabinetu i oczywiscie od kosmetyczki,ja place srednio 55zl a w innym gabinecie placi sie juz 70zl(ale tam to sie robi inna technika),samo oczyszczanie nie jest przyjemne bo caly zabiego trwa 2godziny z haczykiem.

penis.com.pl
masturbator
Strikerx 

Wysłany: Sro 11 Kwi, 2007   odp

mi sie robią po pomidorach i po czekoladzie :( długo z tym walczę ....:(:(

arminek

Wysłany: Sro 11 Kwi, 2007   

macie racje musze sie wybrać do dermatologa to nie jest takie straszne
a potem zahacze o kosmetyczke tym bardziej że mam takową w rodzinie hehe

a mam pytanie czy to czyszczenie twarzy to boli bo sie troche boje :? :wink:

Odpowiedz do tematu