Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Wędzidełko
Autor Wiadomość
Gość

Wysłany: Czw 21 Lip, 2005   Wędzidełko

No sprawa wygląda następująca któregoś pięknego dzionka byłem cholernie napalony więc pojechałem do dzieczyny no i uprawaliśmy dość ostro sex no i było zajebiście że tak się wyrażę. jednak okazało się że lekko jakbym naciął sobie wędzidełko. Mam tak już od tygodnia nomaleni nie boli ale jak lekko naciągnę skórkę to zaczyna boleć i to jak cholera a pytanie moje taki czy mam podejść z tym do lekarza czy poczekać aż samo przejdzie dodam że zacięcie jest bardzo niewielkie jakieś 2-3mm w poziomie i może 1mm szerokości?? Proszę o szybką odpowiedź bo w takim stanie nici z sexu :( :(

kenxx

Wysłany: Pią 05 Sie, 2005   

Stary to masz szczęscie ze tylko naderwałeś sobie wędzidełko.Ja tak nie miałem i zerwałem całe.Jak masz tylko naderwane to sie nie martw z czasem powinno sie zrosnać,ale nie jeżdzij za ostro bo mozesz zerwać całkiem, a to nie jest nic przyjemnego jak ma sie krwotok z penisa i urolog musi zszyć.Pozdrawaim

jerry west

Wysłany: Sob 17 Gru, 2005   

to że będziesz jeździł delikatniej mu nic nie da!!!!powinieneś iść natychmiast do urologa i powiedzieć i żeby obejrzał wędzidełko bo każde uszkodzenie skraca wędzidełko przy zrastaniu sie ranki a poza tym to podejrzewam że będziesz musiał iść na operacje wydłużenia wędzidełka
i wtedy powinno bc ok(jeśli czegoś nie spiepszą)
pozdrawiam i mówie idź do urologa bo normalnie jak sie ma dostateczną długość to wędzidełko nie powinno sie uszkadzać!

penis.com.pl
orgasm contol
Gość

Wysłany: Pon 19 Gru, 2005   

ile kosztuje taka operacja i czy to dlugo trwa no i czy dlugo po niej nie mozna :lol:

jerry west

Wysłany: Wto 03 Sty, 2006   

witaj operacja kosztuje(przynajmniej we wrocławiu) -350zł i sam sie na nią kiedyś wybiore tylko kase szykuje bo sama wizyta kosztuje 70zł
operacja stulejki kosztuje 650 a z całkowitym znieczuleniem 850zł
ja sie najbardziej boje że jak tam pójde to mi będzie pielęgniarka obmywać i dotykać mojego ptaka a niechce tego!heh :?

t119

Wysłany: Sob 04 Lut, 2006   Re: Wędzidełko

ja zerwałem wędzidełko kilka lat temu. Nie poszedłem do lekarza, zagoiło się dość szybko po zdarzeniu.
Przez czas gojenia nie uprawiałem seksu, głównie dlatego, że nie było okazji ;)
I teraz najciekawsza rzecz - w ciągu pół roku urosło nowe. Ani nie mniejsze, ani nie większe, dokładnie takie samo.
Tamto, zerwane zostało, choć nie jest już unerwione (trzyma się jednym końcem a ja po "zdarzeniu" nie miałem odwagi zerwać go do końca).
Tak więc na własnym przykładzie mogę powiedzieć, że urwane wędzidełko niczym nie grozi, poza sporym dyskomfortem niestety.

hildegrant

Wysłany: Sro 22 Mar, 2006   

nie odpowiedzieliscie sobie na podstawowe pytanie: czemu ono sie zrywa
dlaczego? bo jest za krotkie (pospolity defekt genetyczny)
to co pisze T119 to bzdura - kazde bliznowacenie ranki na wedzidelku powoduje jego skracanie...
rada: chirurg urolog + skalpel i pozbyc sie tego badziewia :D

nieznany

Wysłany: Sro 22 Mar, 2006   

jutro ide na pierwsza wizyte do urologa. oczywiscie w sprawie za krotkiego wedzidelka. ponoc 1-2 wizyty i mozna przystepowac do zabiegu, tylko nie wiem jak to u mnie wypada z cenami, pewine duzo, bo za sama zwykla wizyte place 90 zl... no coz, konfort jest najwazniejszy 8)
pozdrawiam

kocurek 

Wysłany: Pią 24 Mar, 2006   

mam pytanie. gdy zsówam napletek to dochodze jedynie do korony, tzn. formuje mi się niewielki fałd skórny pod koroną z zsuniętego napletka. gdy chcę ściągnąć dalej to żołądź jest ciągnięty w dół prze wędzidełko. czy to oznacza, że jest ono za krótkie czy to jest normalne??

hildegrant

Wysłany: Sob 25 Mar, 2006   

oczywiscie: jesli sie tworzy fald napletka tuz u podstawy zoledzi i skora nie chce sie rozprostowac ponizej to jest to za krotkie wedzidelko: jedno precyzyjne naciecie i zszycie przez doswiadczonego chirurga urologa i po klopocie :wink: moja rada: idac do lekarza popros o CALKOWITE usuniecie wedzidelka a nie o skrocenie - uniekniesz niepotrzebnych korekt; wbrew powszechnemu przekonaniu ten niewielki fald skory (wedzidelko) nie jest odpowiedzialny za doznania erotyczne wiec jesli go nie ma to nie ma roznicy - a komfort sexu taki sam jak ze skrocownym, o ile nie lepszy - pamietaj, ze jesli chirurg skroci nawet o 1 mm za malo to bedzie cie "ciagnac" (bo to bedzie zawsze blizna)
nieznany: nie znam statystyk cen: ale srednio zabieg taki kosztuje od 600 do 900 zl, w zaleznosci od tego kto to robi, ale moja rada - zorientuj sie u lekarza urologa kto jest najlepszy w miescie (w osrodkach z podpisana umowa z NFZ) i pojdz w ramach ubezpieczenia - to ci sie nalezy i nie musisz placic...
teoretycznie zabieg mozna wykonac od reki, ale standardowo stosuje sie 1 konsultacje (sklasyfikowanie schorzenia), a 2 to zabieg, 3 zdjecie szwow (nierozpuszczalnych), 4 to konsultacja pooperacyjna (klasyfikacja wyniku zabiegu)

Jowood

Wysłany: Sro 29 Mar, 2006   wedzidelko

Mi sie niestety zerwalo ale sie zagoilo...

Czy muszew koniecznie isc do urologa??
Czy ten zabieg wykonywany jest bezplatnie??
Czy zostaja jakies ochydne slady na penisie po takim zabiegu??
Czy istnieje jakiekolwiek ryzyko po operacyjne zwiazane z tym zabiegiem??

hildegrant

Wysłany: Sro 29 Mar, 2006   

musisz koniecznie, ale do chirurga o specjalnosci urolog
w ramach NFZ jest wykonywany bezplatnie
istnijeje blizna, poczatkowo jasna, z czasem ciemnieje, ale zawsze pozostanie blizna...
jesli chirurg, ktory wykonuje zabieg wie co robi to nie powinno byc zadnych powiklan pooperacyjnych, grunt nie zakazic rany - powinno sie goic przyslowiowo jak "skora na byku"...

Jowood

Wysłany: Sro 29 Mar, 2006   

Dzieki...
Czy istnieje ryzyko ze moze jeszcze raz peknac to co pozostalo podczas kolejnego stosunku??
Zostalo zgrubienie tuz pod zoledziem w miejscu ktore wyglada jak V...
A ile mniej wiecej wycinaja??

penis.com.pl
andropenis
hildegrant

Wysłany: Czw 30 Mar, 2006   

jesli lekarz wytnie ci wszystko to nie ma ryzyka...
"wycinaja" wedle zyczenia...ja proponuje calosc...

nieznany

Wysłany: Nie 02 Kwi, 2006   

hildegrant napisał/a:
osrednio zabieg taki kosztuje od 600 do 900 zl, w zaleznosci od tego kto to robi

<juz po 1 wizycie>
wybralem gabinet, wybralem lekarza. cena zabiegu 500 zl (mniej niz piszesz :wink: ) jednak napotkalem na inna kwestie... otoz nie bylem szczepiony przeciw zoltaczce. lekarz polecil szczepoionke WZW/B (moge sie mylic co do pisowni) ktora jest 2 stopniowa, co oznacza ze do zabiegu moge podejsc dopiero za miesiac... :roll:
jestem dobrej mysli 8)
pozdrawiam

Odpowiedz do tematu