Kilka osobistych problemow |
Autor | Wiadomość |
anom Dołączył: 10 Sty 2007 Posty: 4 | Wysłany: Sro 10 Sty, 2007 Kilka osobistych problemow |
|
| Witam. Chcialbym rozwiazac kilka moich osobistych problemow. Chcialbym to zrobic bez pomocy lekarza od meskich spraw (zapomnialem jak sie nazywal). Kilka lat temu wszystko bylo ok! Mam 18 lat.
1. Zauwazylem u siebie przedwczesny wytrysk. Kiedys musialem pracowac ostro minimum 5min. Teraz wystarcza mi nie cala minuta. Jak sie z tego wyleczyc?
2. Mam tez problem z sikaniem. Czasem musze postac przy kiblu jakis czas zeby sie skoncentrowac bo nie chce leciec. A gdy juz skoncze i np pojde se usiade na fotel po sikaniu to troche mi jeszcze leci jak komus w podeszly wieku i nie mam 'cisnienia' tzn. nie moge sikac na duze odleglosci To prostata?
3. Penis nie staje mi tak jak kiedys w 100% sprawny. Teraz wykorzystuje jakies 70% jego mocy
Podkreslam ze chcialbym to wyleczyc bez pomocy lekarza. Pozdrawiam i prosze o pomoc. | |
| |
 |
adadverts Dołączył: 20 Kwi 2006 Posty: 434 Skąd: Katowice | Wysłany: Sro 10 Sty, 2007 |
|
| A można wiedzieć czemu tak bardzo się boisz lekarza? Słuchaj, urolog jest dla ludzi. Masz 18 lat, więc jesteś ubezpieczony ze składki rodziców. Bierzesz kartę NFZ i i dziesz do lekarza internisty. Mówisz mu/jej, że masz problem ze wzwodem, tyle wystarczy. Nie będziesz musiał niczego pokazywać ani demonstrować. Zdaje sobie sprawę, że może mimo wszystko jest to krępujące, ale pamiętaj, że lekarz jest od tego, żeby ci pomóc. I nie takie już rzeczy słyszał. Dostaniesz skierowanie do urologa. Tam już dokładnie opowiesz lekarzowi o co chodzi, możliwe że każe ci coś tam pokazać. Urologiem są częściej mężczyźni, ale kobiety chyba też się zdarzają. Sam wybierz, kogo wolisz. Lekarz przeprowadzi z tobą dokładny wywiad, prawdopodobnie zleci badanie moczu, może krwi... I będzie wiedział o co chodzi - to fachowiec od tych własnie spraw. Jeśli będzie konieczne, to przepisze ci jakieś tabletki, maści czy co tam będzie potrzebne i po krzyku. Zażyjesz, prawdopodobnie objawy przejdą, bo w tym wieku poważne schorzenia zdarzają się niezwykle rzadko.
Naprawdę - wybierz się do tego lekarza. Na odległość, przez internet nikt ci nie pomoże, bo nie jest w stanie cię zbadać. Trudno powiedzieć co ci dolega - może to coś z prostatą (kłopoty z oddawaniem moczu i ze wzwodem), może to coś związanego z psychiką (stres), a może za częsta/za rzadka masturbacja. Lekarz rozwieje wątpliwości. A najgorsze, co można zrobić to leczyć problem przysłowiowym naparem z miłorząbu i maścią nagietkową | |
| |
 |
anom Dołączył: 10 Sty 2007 Posty: 4 | Wysłany: Czw 11 Sty, 2007 |
|
| Jak sie z nim umuwic? Musze najpierw isc do rodzinnego? | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
adadverts Dołączył: 20 Kwi 2006 Posty: 434 Skąd: Katowice | Wysłany: Czw 11 Sty, 2007 |
|
| Nie jestem pewien. Do niektórych lekarzy (psycholog, dermatolog, okulista) nie trzeba mieć skierowania, ale do urologa chyba jest ono niezbędne. Oczywiście o ile chcesz iść za darmo (na NFZ), bo jak pójdziesz prywatnie to nie trzeba. Internista powienien powiedzieć ci, w jakiej poradni w twoim mieście lekarz urolog przyjmuje. Pewnie trzeba będzie trochę poczekać na termin wizyty (jak to u lekarzy specjalistów). | |
| |
 |
aartii [Usunięty] | Wysłany: Pią 12 Sty, 2007 |
|
| Problemy z wydalaniem/utrzymywaniem moczu w połączeniu z niepełnym wzwodem sugerują mi od razu problem z prostatą, choć oczywiście nie jestem w tej dziedzinie dość kompetentny.
Procedura: idziesz do lekarza rodzinnego w Twojej przychodni, mówisz co Ci jest, a on wyda Ci skierowanie do poradni urologicznej. Jeśli nie chcesz czekać 2 miesięcy, proponowałbym się udać do lekarza prywatnie, co kosztuje około 50zł, chyba, że mieszkasz w Warszawie, to zapewne kilka razy tyle. | |
| |
 |
Strikerx 
Wiek: 37 Dołączył: 16 Sty 2006 Posty: 635 Skąd: Polska | Wysłany: Pią 12 Sty, 2007 odp |
|
| Ja polecam lekrza za $ bo byłem u takiego i u takiego (NFZ) i zgadnijcie z którym gadało się lepiej? | _________________ Ani smutku ani łez moje życie jest the best | |
| |
 |
adadverts Dołączył: 20 Kwi 2006 Posty: 434 Skąd: Katowice | Wysłany: Pią 12 Sty, 2007 |
|
| Można tez iść do prywatnej przychodni, która ma podpisaną umowę z NFZ. Same plusy: mili lekarze, a wizyta za darmo | |
| |
 |
|