| obrzezanie!! Ważne pytanie | 
                 | Autor | Wiadomość | 
                                                                        | dziadek 

|                                                                                                                             |  Wysłany: Wto 09 Sty, 2007   obrzezanie!! Ważne pytanie |   
 |                                              | 
 |                                              | Czy jak się obrzeza penisa to skóry na żołędziu w ogóle nie ma?? Czy jest obrzezanie jakieś częściowe? Czy tak potem z żołędziem na wierzchu nie jest jakoś dziwnie w portkach? Jak na to laski w ogóle patrzą? Ja do końca podczas erekcji nie mogę zsunąć skórki, albo jest to duży trud dla mnie. Jest coś takiego jak jakieś obrzezanie w małym stopniu? |  | 
                                                            |   |  | 
                                            |  | 
                                                                        | rafix86 

|                                                                                                                             |  Wysłany: Wto 09 Sty, 2007 |   
 |                                              | częsciowego obrzezania nie ma ale jest podcinanie wiązadła. jezeli naplet schodzi ale tylko częściowo. Tobie bym jednak polecał obrzezanie, tylko zadbaj o dobrego chirurga. a co do odczuc to nie doradze bo nie mam takiego problemu. 3m sie |  | 
                                                            |   |  | 
                                            |  | 
                                                                        | dziadek 

|                                                                                                                             |  Wysłany: Sro 10 Sty, 2007 |   
 |                                              | tzn więzadło miałem już podcięte, ale moim zdaniem problem tkwi w tym, że żołądź podczas erekcji nie chce wyjść do końca ze skóry albo podczas mocniejszego napięcia normalnie czuję jakby rozrywał skórę. To jest mała stulejka pewnie, ale dziwnie tak z żołędziem na wierchu będzie chodzić 24 na dobę. Można jakoś rozszerzyć tą skórkę?? |  | 
                                                            |   |  | 
                                            |  | 
                                                                        | penis.com.pl |  | 
                                            |  | 
                                                                        | Adamus-3005 [Usunięty]

|                                                                                                                             |  Wysłany: Sro 10 Sty, 2007 |   
 |                                              |  	  | dziadek napisał/a: |  	  | ... Można jakoś rozszerzyć tą skórkę?? | 

Można. Skóra jest najbardziej elastyczną i rozciągliwą tkanką ciała ludzkiego. Proponuję rozciąganie w stanie spoczynku. Nakleży wsunąć pod napletek dwa palce (mogą być małe) i zwykłe rozciąganie. Można jeszcze innymi technikami - już kiedyś opisywałem ten temat (chyba w 2005 roku).

A jeśli chodzi o obrzezanie - kwestia przyzwyczajenia - nie przeszkadza w niczym. A partnerka nie zwróci uwagi. Są natomiast kobiety, które preferują obrzezanych partnerów.
 |  | 
                                                            |   |  | 
                                            |  | 
                                                                        | muchomorek   

|                                                                                                                             |  Wysłany: Czw 11 Sty, 2007 |   
 |                                              | Fuck off madafaka spamers!!!!!!      Z góry przepraszam. |  | 
                                                            |   |  | 
                                            |  | 
                                                                        | stal 

|                                                                                                                             |  Wysłany: Pią 12 Sty, 2007 |   
 |                                              | a ja mam pytanie z obrazeniami skory na  stulejce tzn czesto m isie zrasta a pozniej skora peka np gdy penis staje.To z tym problemem do ktorego lekarza msuze sie wybrac?? urolog czy dermatolog?? |  | 
                                                            |   |  | 
                                            |  | 
                                                                        | sebaXseba 

|                                                                                                                             |  Wysłany: Sob 13 Sty, 2007 |   
 |                                              |  	  | stal napisał/a: |  	  | ... do ktorego lekarza msuze sie wybrac?? urolog czy dermatolog?? | 

jezeli dobrze cie zrozumialem to musisz isc do dermatologa bo to z urologiem nic nie ma wspolnego (jezeli dobrze zrozumialem twoj problem
 |  | 
                                                            |   |  | 
                                            |  | 
                                                                        | Arek13 

|                                                                                                                             |  Wysłany: Czw 25 Sty, 2007 |   
 |                                              |  	  | stal napisał/a: |  	  | a ja mam pytanie z obrazeniami skory na  stulejce tzn czesto m isie zrasta a pozniej skora peka np gdy penis staje.To z tym problemem do ktorego lekarza msuze sie wybrac?? urolog czy dermatolog?? | 
 To tzw zrastanie napletka idz do urologa
 |  | 
                                                            |   |  | 
                                            |  | 
                        |  |