czy to prawda |
Autor | Wiadomość |
dkbb Dołączył: 17 Sie 2020 Posty: 532 Skąd: Toruń | Wysłany: Pią 30 Cze, 2023 czy to prawda |
|
| Na jednym forum (nie, nie katolickim) mężczyźni pisali że zbyt częste fapanie sprawia że chłopak/mężczyzna niewieścieje. Twierdzili że jak przez dłuższy czas się nie masturbują to stają się pewniejsi siebie, mają więcej energii do działania, mniej boją się podejść do ładnej laski, i obniża im się głos. Tłumaczyli to tym że walenie konia obniża poziom testosteronu, i podnosi poziom prolaktyny.
Czy zauważyliście coś takiego u siebie, czy to tylko ich wkrętka? | |
| |
 |
Chomiczy 
Wiek: 35 Dołączył: 09 Maj 2023 Posty: 69 Skąd: Warszawa | Wysłany: Pią 30 Cze, 2023 |
|
| Brzmi jak teksty z nauk przedmałżeńskich
Wg informacji jakie mam + to co znalazłem w internecie, masturbacja ma marginalny wpływ na testosteron.
Z różnych przyczyn miałem kiedyś okres abstynencji (circa 25dni) i zaobserwowałem reakcję organizmu w drugą stronę niż przytoczona przez Ciebie
Podsumowując- w mojej opinii- bullshit | _________________ „Nie oczekujcie od dnia tego, co mogą dać jedynie lata. Ale nie zapominajcie, że lata składają się z wielu dni, dlatego postanówcie, że nie zmarnujecie ani jednego dnia.” Johan Michael Sailer | |
| |
 |
fenis Dołączył: 14 Kwi 2014 Posty: 451 Skąd: warszawa | Wysłany: Pon 03 Lip, 2023 |
|
| Bzdury. Po prostu rózni ludzie mają inne potrzeby seksualne i odczuwają potrzebę aby sobie ulżyć. | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
Ancymon Wiek: 39 Dołączył: 10 Kwi 2021 Posty: 737 Skąd: Cz-wa | Wysłany: Pon 03 Lip, 2023 |
|
| dkbb napisał/a: | Twierdzili że jak przez dłuższy czas się nie masturbują to stają się pewniejsi siebie, mają więcej energii do działania |
To akurat wydaje się możliwe. Nie bez przyczyny sportowcy (szczególnie piłkarze) mają zakaz uprawiania seksu przed ważnymi zawodami/meczami. | |
| |
 |
Dekarion Dołączył: 03 Lip 2020 Posty: 325 Skąd: Zabrze | Wysłany: Czw 06 Lip, 2023 |
|
| Ad 1: Teoretycznie tak. Powinien wzrosnąć wtedy delikatnie poziom testosteronu, co może mieć wpływ na samopoczucie i pewność siebie. W moim odczuciu warto spróbować. Ja, po tygodniowej abstynencji, zawsze mam więcej siły i ochoty na wszystko
Ad 2: To nie do końca tak działa. Po waleniu masz po prostu strzał endorfiny i wyrównanie testosteronu -koniec. Przy stosunku jest to trochę bardziej skomplikowane, główną różnicą jest chyba fakt, że czujesz się spełniony - nie tylko fizycznie, ale masz też satysfakcję z całego aktu | |
| |
 |
toton Dołączył: 17 Wrz 2015 Posty: 745 Skąd: Warszawa | Wysłany: Wto 11 Lip, 2023 |
|
| Bardzo często walę konia i nie zauważyłem żadnych zmian, bym zniewieściał, laski też ma często i są mną zainteresowane, więc to jakaś ściema. | |
| |
 |
Czerwikss Dołączył: 16 Gru 2020 Posty: 321 Skąd: Warszawa | Wysłany: Sro 12 Lip, 2023 |
|
| Jakieś pierdzielenie, masturbacja nie przeszkadza mi w seksie z kobietą | |
| |
 |
dkbb Dołączył: 17 Sie 2020 Posty: 532 Skąd: Toruń | Wysłany: Pią 14 Lip, 2023 |
|
| Ale tak na serio :
1.Czy faktycznie można stać się pewniejszym siebie dzięki braku masturbacji?
2. Skoro po waleniu facet niewieścieje, to czy po ruchaniu też?
Pytam serio. | |
| |
 |
toton Dołączył: 17 Wrz 2015 Posty: 745 Skąd: Warszawa | Wysłany: Pon 17 Lip, 2023 |
|
| Ad 2:
Jesli nie widzisz roznicy - wal.
Zaoszczedzisz sobie od cholery klopotow z kobietami. | |
| |
 |
|