Problem z napletkiem |
Autor | Wiadomość |
Polaris321 Dołączył: 02 Mar 2016 Posty: 11 Skąd: Wroclaw | Wysłany: Pią 05 Sie, 2022 Problem z napletkiem |
|
| Witam, mam problem ze swoim penisem, mianowicie problem polega na napletku. W zwisie napletek ściąga się bardzo dobrze, niestety podczas erekcji jest problem z ściągnięciem a jak już się ściąganie to sam wraca, albo co gorsza zrobi się taki spuchnięty pierścień pod żołędziem. Byłem u urologa i zasugerował ze mam nadmiar skory i pytał czy nie miałem stulejka i czy nie myślałem o obrzezaniu, ale zabieg samego obrzezania wyglada dla mnie drastycznie ale jak nie będzie wyjścia to jestem gotów to zrobić
Jak myślicie co to może być ? Czy jedynym rozwiązaniem jest obrzezanie czy może wystarczy jakiś delikatniejszy zabieg ?
Dodam ze problem mam jakoś od roku, zdarza się czasami po seksie i masturbacji ze cały penis jest spuchnięty i pojawiają się „pęknięcia” napletka
Z góry dziękuje i pozdrawiam.
https://files.fm/u/q2acfx3hu
Jakby potrzeba było więcej zdjęć to dodam. | |
| |
 |
Amk87 Wiek: 38 Dołączył: 21 Sty 2021 Posty: 28 Skąd: Białystok | Wysłany: Sob 06 Sie, 2022 |
|
| Miałem bardzo podobny problem. Pękanie skóry i ból bo stosunku, opuchlizna i ogólny dyskomfort. Zacząłem chodzić z zwiniętym napletkiem i choć na początku było średnio (lekki ból przy obcieraniu) to teraz wszystko przeszło. Skóra się rozciągnęła, że nawet nie zakrywa żołędzia a wcześniej wystawała poza niego nawet w wzwodzie. I dużo przyjemności z chodzenia bez. Lepiej się prezentuje i widać że jest szczęśliwszy bez kaptura 😉 | |
| |
 |
Ajay 
Wiek: 28 Dołączył: 20 Wrz 2016 Posty: 309 Skąd: Warmia i Mazury | Wysłany: Sob 06 Sie, 2022 |
|
| Myślę, że "delikatniejszy" zabieg spowoduje tylko więcej problemów ze spuchniętą skórą i nierównościami. Najlepiej będzie wybrać pełne obrzezanie., aby skóra była dosyć napięta nawet w stanie spoczynku. Nie ma się czego bać. Właśnie te pęknięcia napletka przy gojeniu się mogą za jakiś czas skutkować stulejką. Daj więcej zdjęć, chętnie zobaczę. | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
kamilgroc [Usunięty] | Wysłany: Sob 06 Sie, 2022 |
|
| Moim zdaniem chodzenie bez napletka pomoże | |
| |
 |
Amk87 Wiek: 38 Dołączył: 21 Sty 2021 Posty: 28 Skąd: Białystok | Wysłany: Sob 06 Sie, 2022 |
|
| U mnie wcześniej przy pełnym wzwodzie skóra schodziła, ale wyraźnie ciągnąć wędzidełko. Po paru miesiącach chodzenia bez napletka opuszcza się do samego dołu nawet przy pełnej erekcji. | |
| |
 |
kamilgroc [Usunięty] | Wysłany: Sob 06 Sie, 2022 |
|
| Amk87 napisał/a: | U mnie wcześniej przy pełnym wzwodzie skóra schodziła, ale wyraźnie ciągnąć wędzidełko. Po paru miesiącach chodzenia bez napletka opuszcza się do samego dołu nawet przy pełnej erekcji. |
Właśnie o to mi chodziło | |
| |
 |
Amk87 Wiek: 38 Dołączył: 21 Sty 2021 Posty: 28 Skąd: Białystok | Wysłany: Czw 11 Sie, 2022 |
|
| Polaris321, napisz na priv, pokaże Ci jak udało się rozciągnąć skórę:) | |
| |
 |
Polaris321 Dołączył: 02 Mar 2016 Posty: 11 Skąd: Wroclaw | Wysłany: Nie 14 Sie, 2022 |
|
| To może z któryś z was mógłby mi opisać jak zacząć chodzić bez napletka ? Jak ściągnę to po jakimś czasie i tak wróci na swoje miejsce :/
Myśle cały czas nad zabiegiem, trochę się boje ale obrzezany wyglada zajebiscie, w szczególności odpowiednich rozmiarów | |
| |
 |
Czerwikss Dołączył: 16 Gru 2020 Posty: 321 Skąd: Warszawa | Wysłany: Pon 15 Sie, 2022 |
|
| Polaris321 napisał/a: | To może z któryś z was mógłby mi opisać jak zacząć chodzić bez napletka ? Jak ściągnę to po jakimś czasie i tak wróci na swoje miejsce :/
Myśle cały czas nad zabiegiem, trochę się boje ale obrzezany wyglada zajebiscie, w szczególności odpowiednich rozmiarów |
Jesli po zsunięciu wraca na swoje miejsce po jakimś czasie, to nic nie zrobisz. Przecież go sobie nie przywiążesz.
Albo zabieg albo akceptacja sytuacji jaka jest. | |
| |
 |
pawel5 Wiek: 37 Dołączył: 28 Cze 2007 Posty: 21 Skąd: Polska | Wysłany: Pon 15 Sie, 2022 |
|
| Polaris321 napisał/a: | To może z któryś z was mógłby mi opisać jak zacząć chodzić bez napletka ? Jak ściągnę to po jakimś czasie i tak wróci na swoje miejsce :/
Myśle cały czas nad zabiegiem, trochę się boje ale obrzezany wyglada zajebiscie, w szczególności odpowiednich rozmiarów |
Przy każdej możliwej okazji zsuwaj napletek. początkowo będziesz miał erekcję, będzie bolał skóra zrobi się sucha na żołędzi będziesz go podrażniał ale nie zrażaj się. U mnie początkowo bolało nawet przy chodzeniu. Ale teraz po jakimś roku już zero problemów spokojnie mogę bez bielizny chodzić nawet w jeansach. Z czasem zrobiła się większa żołądź i sama blokuje zsuwanie się skóry. Powiem Ci tak warto pałka wygląda zajebiście, żadnych problemów z higieną no i żołądź jest mniej wrażliwa co znacznie pomogło przy stosunku. Bądź cierpliwy. Zabieg jest nie odwracalny i zawsze możesz go zrobić. | |
| |
 |
Marian Nowak Wiek: 25 Dołączył: 01 Cze 2018 Posty: 36 Skąd: Mazowsze | |
| |
 |
Amk87 Wiek: 38 Dołączył: 21 Sty 2021 Posty: 28 Skąd: Białystok | |
| |
 |
Łili Dołączył: 28 Mar 2022 Posty: 89 Skąd: Polska- Dolnyśląsk | Wysłany: Sro 17 Sie, 2022 |
|
| Spróbuj naślinić łyżeczkę żeby była wilgoć która się ulotni a pomoże przy tej metodzie 😉
U mnie się spisuje. | _________________ Pozdrawiam
Łili | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
Amk87 Wiek: 38 Dołączył: 21 Sty 2021 Posty: 28 Skąd: Białystok | Wysłany: Sro 17 Sie, 2022 |
|
| Łili napisał/a: | Spróbuj naślinić łyżeczkę żeby była wilgoć która się ulotni a pomoże przy tej metodzie 😉
U mnie się spisuje. |
No dobra, a czy to nie ma skutków ubocznych? Jakiegoś nacisku czy ucisku? | |
| |
 |
Łili Dołączył: 28 Mar 2022 Posty: 89 Skąd: Polska- Dolnyśląsk | Wysłany: Czw 18 Sie, 2022 |
|
| Amk87 napisał/a: | Łili napisał/a: | Spróbuj naślinić łyżeczkę żeby była wilgoć która się ulotni a pomoże przy tej metodzie 😉
U mnie się spisuje. |
No dobra, a czy to nie ma skutków ubocznych? Jakiegoś nacisku czy ucisku? |
Każdy organizm różnie działa. Obserwować trzeba, jak zrobi się opuchlizna to naciągasz żeby wrócił na miejsce i opuchlizna zejdzie i tak powoli będzie coraz rzadziej opuchlizna się robić aż wgl jej nie będzie. Trzeba być cierpliwym i dobrze obserwować żeby wszystko się udało 😉 | _________________ Pozdrawiam
Łili | |
| |
 |
|