Czerwone plamy z krostami - co to może być? |
Autor | Wiadomość |
Alexoo Wiek: 25 Dołączył: 30 Mar 2022 Posty: 3 Skąd: Katowice | Wysłany: Sro 30 Mar, 2022 Czerwone plamy z krostami - co to może być? |
|
| Od jakiegos czasu pojawiło mi się coś takiego na penisie, nie boli i nie piecze, totalnie tego nie oduczwam, czasami robi sie w tych miejscach suchsza skóra. Smaruje Alantanem i lekka poprawa jest ale czy ta masc wyleczy to do końca? Co to może być? jakies uczulenie na żel? Nie uprawaiłem seksu od 6-7 tygodni, wiec zadna choroba weneryczna to raczej nie jest...
Zdj: https://images90.fotosik.pl/581/6785c0ca3fcf15d7med.jpg | |
| |
 |
pelesos Wiek: 48 Dołączył: 09 Mar 2016 Posty: 18 Skąd: Bydgoszcz | Wysłany: Czw 31 Mar, 2022 |
|
| Tak jakby opryszczka. Jednak piszesz, że nie masz dolegliwości, pieczenia, etc... Może uczulenie, podrażnienie. Jak widzę mieszkasz w Katowicach , daleko ode mnie. Chyba musisz się udać do lekarza w rejonie. ew priv. | _________________ Lekarz chorób zakaźnych. Choroby przenoszone drogą płciową, weneryczne, kiła, rzeżączka, HPV, kłykciny kończyste - usuwanie, HIV/AIDS, PrEP, PEP, HCV, HBV, leczenie zmian skórnych narządów płciowych www.prepmed.pl | |
| |
 |
onesa onesa
Wiek: 35 Dołączyła: 02 Sie 2011 Posty: 5616 Skąd: Warszawa | Wysłany: Pią 01 Kwi, 2022 |
|
| Ale wiesz, że niektóre choroby mają okres utajenia? Wirus bardzo często bytuje w formie utajonej (na przykład w przypadku opryszczki).
Polecam skontaktować się z lekarzem pierwszego kontaktu, ewentualnie poszukać w okolicy przychodni chorób wenerologicznych (do wenerologa nie jest wymagane skierowanie). | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
Alexoo Wiek: 25 Dołączył: 30 Mar 2022 Posty: 3 Skąd: Katowice | Wysłany: Pią 01 Kwi, 2022 |
|
| onesa napisał/a: | Ale wiesz, że niektóre choroby mają okres utajenia? Wirus bardzo często bytuje w formie utajonej (na przykład w przypadku opryszczki).
Polecam skontaktować się z lekarzem pierwszego kontaktu, ewentualnie poszukać w okolicy przychodni chorób wenerologicznych (do wenerologa nie jest wymagane skierowanie). |
Czytałem o tej opryszczce i dolegliwości nie zgadzają się z tym co tam mam w spodniach, no może poza wyglądem, niektóre grafiki przypomniały to co ja mam. Dodam też może, że te krosty w wzwodzie są suche(?) i wczoraj np. kilka po prostu odpadło
I na dole przy mosznie już żadnych krost nie ma, jest tylko lekkie zaczerwieninie, obie rzeczy pojawiły się w tym samym czasie mniej więcej. | |
| |
 |
DTTPO Wiek: 40 Dołączył: 21 Lis 2016 Posty: 465 Skąd: Szczecin | Wysłany: Pon 11 Kwi, 2022 |
|
| Ja nie poznaję, skonsultował bym z lekarzem zwykłym, chyba, że masz możliwość szybkiej konsultacji z dermatologiem, albo urologiem.. | |
| |
 |
toton Dołączył: 17 Wrz 2015 Posty: 745 Skąd: Warszawa | Wysłany: Wto 12 Kwi, 2022 |
|
| A może łojotokowe zapalenie skóry albo łuszczyca? Te okolice też potrafią być atakowane i zmiany odpadają. | |
| |
 |
DTTPO Wiek: 40 Dołączył: 21 Lis 2016 Posty: 465 Skąd: Szczecin | Wysłany: Sro 13 Kwi, 2022 |
|
| Zgadza się. Trochę tych schorzeń skóry jest, dlatego lekarz powinien się przydać.. | |
| |
 |
fenis Dołączył: 14 Kwi 2014 Posty: 451 Skąd: warszawa | Wysłany: Czw 14 Kwi, 2022 |
|
| I jak? Rozmawialeś z lekarzem? | |
| |
 |
Alexoo Wiek: 25 Dołączył: 30 Mar 2022 Posty: 3 Skąd: Katowice | Wysłany: Wto 19 Kwi, 2022 |
|
| fenis napisał/a: | I jak? Rozmawialeś z lekarzem? |
Rodzinny przepisał mi tylko jakąś maść maxicortan (stosowałem już inną z hydrocortyzonem i mi nie pomogła). Jutro mam wizytę u dermatologa, dam znać co powie
A więc, dermatolog stwierdził, że to jakaś alergia i przepisał maść triderm | |
| |
 |
|