łuszczyca głowy | Autor | Wiadomość | Czerwikss Dołączył: 16 Gru 2020 Posty: 321 Skąd: Warszawa | Wysłany: Sro 22 Gru, 2021 łuszczyca głowy |
|
| Dzień Dobry Wszystkim,
Czy możecie polecić jakiś skuteczny szampon na łuszczycę głowy? | | | |  | toton Dołączył: 17 Wrz 2015 Posty: 745 Skąd: Warszawa | Wysłany: Sro 22 Gru, 2021 |
|
| Łagodzący swędzenie dla mnie kiedyś był przeciwłupieżowy Denorex, ogólnie delikatny dla skóry głowy Isana z Rossmann (nie wiem, czy jeszcze ja produkują) oraz (zgodnie z zaleceniem dermatolog) szampony o jak najprostszym składzie (najczęściej bardzo tanie, producentów typu Pollena Malwa, spotykane na najniższych półkach w sklepach). Super jest też Psorisel https://psorisel.pl/produkt/zestaw/
Szampon, tak samo jak żel pod prysznic, jeśli nie ma się żadnej reakcji alergicznej na składniki, mają znikomy wpływ na pielęgnację skóry ze względu na bardzo krótki kontakt. Dlatego żele/szampony dermatologiczne (jak wspomniany Denorex) nakłada się i zostawia na minimum kilka minut, żeby ich składniki miały czas zadziałać.
Ja wiem ze to nie dla mnie, testowałam takowy żel pod prysznic i namydlanie się a potem czekanie że spłukiwaniem kilkanaście minut nie jest dla mnie).
Polecam znaleźć delikatny szampon, minimalna ilość składników, i testować. Poza tym na skórę głowy są różne żele, wcierki itp (np producenta Squamaxu) które mają wiejszy potencjał niż szampon. | | | |  | DTTPO Wiek: 40 Dołączył: 21 Lis 2016 Posty: 465 Skąd: Szczecin | Wysłany: Pon 03 Sty, 2022 Re: łuszczyca głowy |
|
| Czerwikss napisał/a: | Dzień Dobry Wszystkim,
Czy możecie polecić jakiś skuteczny szampon na łuszczycę głowy? | Na prawdziwą łuszczycę, to raczej specyfiki na receptę, to nawet nazw nie ma sensu podawać, dermatolog będzie wiedział co zapisać. Niektórym pomogło też zgolenie włosów. Jak już łuszczyca po lekach w odwrocie, to można jakimiś łagodnymi specyfikami łagodzącymi, ale to w zasadzie jak już masz wyleczoną, albo równolegle do leczenia, żeby nie podrażniać niepotrzebnie. | | | |  | penis.com.pl | |  | | Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
| Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|