Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Ćwiczenia siłowe w domu
Autor Wiadomość
Ahojprzygodo 

Wysłany: Wto 16 Lis, 2021   Ćwiczenia siłowe w domu

Siema!
To forum opiera się na solidarności forumowiczów i penisach 😂
Nie widziałem odpowiedniego tematu, więc może to będzie dobre miejsce.
Wielu z Was ćwiczy siłowo. W dobie pandemii wiele osób stwierdziło po przytyciu kilku kilogramów, że wypadałoby coś zmienić i zacząć ćwiczyć.
Może macie jakieś dobre rady/treningi dla suchoklatesów?
Skoro wspieramy siebie w powiększaniu penisa moglibyśmy wspierać tutaj również siebie w treningach (tych domowych, co każdy z nas ma dostęp)
Zapraszam do dyskusji i dzielenia się wszystkim odnośnie drogi do większego bicka

toton 

Wysłany: Sro 17 Lis, 2021   

U mnie najlepiej sprawdza się trening ACT:
Kilka zasad treningu ACT:

- trenujemy 3x w tygodniu, zachowując w miarę równe odstępy na dni nie treningowe.

- rozgrzewamy sie kilka minut przed treningiem

- ćwiczenia wykonujemy w szybkim tempie

- zakres powtórzeń w granicach 12-15

- ilość pełnych obwodów 4 przerwa między obwodami 2-3 minuty

- wykonujemy wszystkie ćwiczenia po kolei co stanowi jeden obwód

- wcześniej przygotować sobie stanowiska do ćwiczeń aby nie tracić czasu

-każda stacja to jedno ćwiczenie na daną partię

Kolejność stacji i ćwiczeń:

Trening : A

- Nogi :przysiady klasyczne ze sztangą

-Plecy: Podciąganie na drążku nad chwytem

-Klatka: wyciskanie sztangi na ławce poziomej

-Barki : wyciskanie sztangielek w górę siedząc

-Triceps : Wyciskanie "francuskie"

-Biceps : uginanie sztangielek stojąc

-Brzuch: spięcia brzucha leżąc

Trening B

-Nogi: Przysiad przodem

-Plecy: Martwy ciąg

-Klatka: wyciskanie sztangielek na ławce skośnej

-Barki: unoszenie sztangielek bokiem stojąc

-Triceps: pompki tyłem w oparciu o ławeczkę/dipy

-Biceps: uginanie ramion sztangielką „młotkowo”

-Brzuch : unoszenie nóg w zwisie na drążku.

Treningi w tygodniu wykonujemy naprzemiennie czyli

1 tydzień ABA

2 tydzień BAB

3 tydzień ABA

4 tydzień BAB

5 tydzień ABA

6 tydzień BAB

michalza 

Wysłany: Czw 18 Lis, 2021   

A myślałes o treningu High Intensity? Ćwiczysz 1-2x w tygodniu ale bardzo intensywnie, duża oszczędność czasu gdyż ćwiczenia są krótkie (do zmęczenia mięśnia). Doug McGuff o tym mówi, Drew Baye, kiedyś chyba Mike Mentzer.

penis.com.pl
andropenis
Ahojprzygodo 

Wysłany: Czw 02 Gru, 2021   

To ja się pochwalę. Od czasu kiedy napisałem ten temat to ćwiczę! Może nie jakoś strasznie długo, ale jak na osobę, która ostatnio porządnie to ćwiczyła na wf-ie w LO 6 lat temu, to jestem dumny. Mam nadzieję, że to nie będzie słomiany zapał :)

fenis 

Wysłany: Pią 03 Gru, 2021   

Ahojprzygodo napisał/a:
To ja się pochwalę. Od czasu kiedy napisałem ten temat to ćwiczę! Może nie jakoś strasznie długo, ale jak na osobę, która ostatnio porządnie to ćwiczyła na wf-ie w LO 6 lat temu, to jestem dumny. Mam nadzieję, że to nie będzie słomiany zapał :)

Masz jakiś określony trening? Brałeś informacje z sieci? No i czy ćwiczysz na siłce czy w domu?

Ahojprzygodo 

Wysłany: Pią 03 Gru, 2021   

fenis napisał/a:
Masz jakiś określony trening? Brałeś informacje z sieci? No i czy ćwiczysz na siłce czy w domu?

Trening nazywam: upocona świnia na macie.
Na początek zdałem się na trening w domu, bo jednak aktualnie moja kondycja pozwala mi na 20 minut ćwiczeń.
Aktualnie korzystam z kilku aplikacji na telefon z planami treningowymi- sprawdzam co lubię, a co mi nie przypada do gustu.

Czerwikss 

Wysłany: Pią 10 Gru, 2021   

Z domowego wyposazenia sprawdzi sié:
- ławka pozioma z regulacją skosu

- gryf olimpijski

- gryf łamany

- drążek

-stojaki z regulacją

-hantle

-talerze

-kettle

Spokojnie wystarczy aby wyposażyć domową siłownie. Maszyny czy stację tylko zajmują miejsce oraz są drogie.

Ahojprzygodo 

Wysłany: Sob 11 Gru, 2021   

No właśnie hantle i kettle mam w planach kupić. Chciałbym formę w miarę okej załapać, aby kontynuować to już na siłce, ale ze względu na warunki pandemiczne obecnie domowa siłownia jest dla mnie odpowiedniejsza.

Dekarion 

Wysłany: Czw 16 Gru, 2021   

Tak sobie teraz siedzę i myślę - jaki jest sens chodzenia na siłownie, wydawania pieniędzy na suplementy, codzienne sprawdzanie swojej sylwetki w lustrze i fiksacja na jej punkcie, że tutaj jedna strona klatki jest większa od drugiej, że barki za wąskie, że plecy za małe... Co nam to da? Do czego nam się przyda ogromna masa mięśniowa?

Długo ćwiczyłem na siłce, codzienne przypinanie się do lustra, kupowanie białek serwatkowych itd. Doszedłem do wniosku, że nie warto. Lepiej mieć fajną, lekko umięśnioną sylwetkę, fajnie wyrzeźbiony brzuch i być bardzo sprawnym. Szybko się przemieszczać. Po mojej przysiędze ze słodyczami na forum schudłem od tego momentu 10 kg, zamiast siłowni liczę kalorie, nie przekraczam 2000 dziennie, codziennie robię szybkie, energiczne spacery, czasami wolniejsze, gdy nabijam sobie kroki na moją apkę na telefonie. Znajomi zauważyli, że nie chodzę, tylko zapierdalam i gdy z nimi spaceruję muszę o połowę wolniej chodzić bo zostawiam ich w tyle. Wg. mnie to jest celem w życiu, aby zachować maksymalną sprawność fizyczną, bardzo rzadko się męczyć i życie nabierze wysokiej jakości. A na siłowni wiadomo, kontuzje, urazy, lekarze, dużo wydanych pieniędzy a możnaby było tego uniknąć. Ja wybrałem wolne i szybkie spacery zamiast tego, nawet nie biegam, ponieważ obciąża stawy. Spacery są zajebiste.

betor 

Wysłany: Wto 21 Gru, 2021   

1. Rób trening FBW (nogi też są ważne)
2. Fajnie że masz hantle ale w domowych warunkach najwięcej zrobisz mając
Drążek
Poręcze do dipów
Gumy oporowe
Koszt niewielki
Na hantlach ew. Ćwiczenia akcesoryjne bądź jako pomoc do wykrokow lub przysiadów
Trening ma zawierac podciągania, pompki różne rodzaje, przysiady, wykroki, wiosłowania jeśli masz hantle , jako początkujący nie musisz robić ćwiczeń akcesoryjnych, serio. Przy ćwiczeniach na klatkę angażujesz ramiona i barki itd.
Żeby łapać mięśnie należy jeść więcej niż zapotrzebowanie i generalnie chociaż 120 g białka dziennie , a na pewno ponad 100g.
Jeśli chodzi o technike cwiczen zerknij na
Seba kot na YouTube
CalisthenicsMovement
Z suplementów wystarczy białko i później może kreatyna, nic więcej. Witaminy dostarczaj z warzyw i owoców Jesli nie chcesz odżywki białkowej, polecam takie białko w płynie https://swiatsupli.pl/farma-bialka-100-plynne-bialko-jaj-1kg/p2728 Łatwo sobie potem wyliczyć odpowiednią podaż.

Odpowiedz do tematu