Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Związek, seks i masturbacja

Uprawiam seks, ale też masturbuję się:
Tak
84%
 84%  [ 21 ]
Nie
16%
 16%  [ 4 ]
Głosowań: 25
Wszystkich Głosów: 25

Autor Wiadomość
marek1425 

Wysłany: Czw 31 Lip, 2014   Związek, seks i masturbacja

Witam,

swoje pytanie chciałbym skierować głownie do mężczyzn będących w stałych związkach z partnerkami, ale inni też mogą wyrazić poglądy. Otóż ciekawi mnie czy oprócz seksu z partnerką uprawiacie masturbację? Jeśli tak, to z jakiego powodu? U mnie to jest tak, że masturbacja nie zastępuje seksu, ale jest czymś zupełnie innym, innym doznaniem seksualnym prowadzącym do rozładowania. Uprawiam seks ze swoją dziewczyną, zawsze jest cudownie, zarówno sam stosunek jak i orgazmy (zawsze dochodzimy w tym samym momencie), ale uwielbiam się też masturbować. Masaż własnego członka daje mi sporo przyjemności. Dlatego chciałem się dowiedzieć czy są też inni, o podobnych zwyczajach?

mario1021 

Wysłany: Pon 04 Sie, 2014   

marek1425, Oczywiście że są inni, ja jestem przykładem . Jestem w związku od 20 lat i ciągle oprócz normalnych stosunków masturbuje się . To dodatkowy upust napięcia sexualnego . Dla mnie to norma jak i dla wielu innych . Czasem żona nie ma ochoty na drugi raz.... To co zrobić ...... Trzeba sobie radzić :D

jaculekk 

Wysłany: Czw 07 Sie, 2014   Re: Związek, seks i masturbacja

Bardzo ciekawy temat, mam dokładnie tak samo. Seks z partnerką cudowny, udany i jedyny w swoim rodzaju (zresztą to związek udany i na zawsze), ale czasami chwila zupełnie dla siebie jest niezbędna. Mam dokładnie tak samo, jak to ujął Marek1425 -
masaż własnego członka daje mi sporo przyjemności. Zresztą mogę powiedzieć, że to jest troche taka samonapędzająca się machina - temat penisa, czy w ogole widok penisa we wzwodzie, mimo że jestem osobą hetero, bardzo mnie podnieca. Pozdrawiam.

marek1425 napisał/a:
Witam,

swoje pytanie chciałbym skierować głownie do mężczyzn będących w stałych związkach z partnerkami, ale inni też mogą wyrazić poglądy. Otóż ciekawi mnie czy oprócz seksu z partnerką uprawiacie masturbację? Jeśli tak, to z jakiego powodu? U mnie to jest tak, że masturbacja nie zastępuje seksu, ale jest czymś zupełnie innym, innym doznaniem seksualnym prowadzącym do rozładowania. Uprawiam seks ze swoją dziewczyną, zawsze jest cudownie, zarówno sam stosunek jak i orgazmy (zawsze dochodzimy w tym samym momencie), ale uwielbiam się też masturbować. Masaż własnego członka daje mi sporo przyjemności. Dlatego chciałem się dowiedzieć czy są też inni, o podobnych zwyczajach?

penis.com.pl
masturbator
marek1425 

Wysłany: Pon 11 Sie, 2014   

Mi też patrzenie na członka we wzwodzie, mam tu na myśli własnego, bardzo podnieca. Może dlatego, że patrzę na niego troche narcystycznie, a może dlatego, że jest prosty, symetryczny i z kształtną główką, no i sterczy w górę a nie poziomo. Przez to lubię go pieścić i to na różne sposoby, i mimo, że dziewczyna też jest niezła w te klocki, to jakby tylko ja wiem czego dokładnie mi trzeba i chyba dlatego czasem ten moment sam na sam jest potrzebny. Kiedyś próbowałem z tym walczyć, ale obydwoje doszliśmy do wniosku, że póki ta sfera naszego życia jest w porządku tzn. dopóki nie wolę sobie zwalić niż się z nią kochać, to nie ma sensu się z tym zmagać. I tak do teraz jest wszystko dobrze. Najważniejsze, że taka masturbacja nie jest poprawką do seksu z parnerką, wtedy było by kiepsko.

jaculekk 

Wysłany: Wto 30 Gru, 2014   

marek1425 napisał/a:
Mi też patrzenie na członka we wzwodzie, mam tu na myśli własnego, bardzo podnieca. Może dlatego, że patrzę na niego troche narcystycznie, a może dlatego, że jest prosty, symetryczny i z kształtną główką, no i sterczy w górę a nie poziomo. Przez to lubię go pieścić i to na różne sposoby, i mimo, że dziewczyna też jest niezła w te klocki, to jakby tylko ja wiem czego dokładnie mi trzeba i chyba dlatego czasem ten moment sam na sam jest potrzebny. Kiedyś próbowałem z tym walczyć, ale obydwoje doszliśmy do wniosku, że póki ta sfera naszego życia jest w porządku tzn. dopóki nie wolę sobie zwalić niż się z nią kochać, to nie ma sensu się z tym zmagać. I tak do teraz jest wszystko dobrze. Najważniejsze, że taka masturbacja nie jest poprawką do seksu z parnerką, wtedy było by kiepsko.

No i to akurat był ciekawy temat i ciekawy wątek, szkoda, że się skończył. marek1425 - gdybyś miał ochotę pogadać na priv - serdecznie zapraszam, bo widze, że mamy podobną optykę ;-) Pozdrawiam.

siferius90 

Wysłany: Czw 26 Sie, 2021   

jaculekk napisał/a:
marek1425 napisał/a:

No i to akurat był ciekawy temat i ciekawy wątek, szkoda, że się skończył. marek1425 - gdybyś miał ochotę pogadać na priv - serdecznie zapraszam, bo widze, że mamy podobną optykę ;-) Pozdrawiam.

To ja odgrzeję temat.

Jestem w stałym związku od lat. Mamy dobry seks - średnio 2-3 razy w tygodniu. Oprócz tego masturbuję się - zwykle raz dziennie, również w dni, w które mamy seks. Uważam, że jedno i drugie może razem dobrze grać.
Dla mnie to inne przeżycia.

Odpowiedz do tematu