Implant zęba | Autor | Wiadomość | Dekarion Dołączył: 03 Lip 2020 Posty: 329 Skąd: Zabrze | Wysłany: Sro 18 Sie, 2021 Implant zęba |
|
| Tak poza tematem. Czy ktoś moze posiada? Od jakiego czasu i czy jestescie zadowoleni? | | | |  | Peuer Wiek: 26 Dołączył: 01 Mar 2017 Posty: 22 Skąd: Łódzkie | Wysłany: Czw 19 Sie, 2021 |
|
| Jako dentysta (a w zasadzie jeszcze student, ale lubię się już nazywać dentystą, pacjentów przyjmuję ) powiem tylko tyle:
póki można ratować ząb, to ratować ząb. Taki jest obecnie konsensus w stomatologii (o ile ktoś nie chce cię oskubać z kasy ) O implanty trzeba naprawdę dbać. W Polsce całe mnóstwo ludzi ma choroby przyzębia (dziąsła, więzadła ozębnej utrzymujące ząb w kości, sama kość, cement korzeniowy), i o ile choroby przyzębia można leczyć, to wiele trudniej jest leczyć tkanki wokół implantu.
Także jeżeli ktoś decyduje się na implanty, musi naprawdę dbać o higienę jamy ustnej. Jak wokół implantu pójdzie kość, implant przestanie być stabilny i pójdzie do wywalenia, zostanie ci w tym miejscu wielka dziura. A takie rzeczy już trudniej leczyć.
Także do znudzenia, profilaktyka, mycie ząbków, nitkowanie, usuwanie kamienia, potem ewentualnie wypełnianie ubytków, kanałowe. Przed wstawieniem implantów naprawdę trzeba się zastanowić.
To tyle ode mnie, mam środek wakacji więc wiele naukowego bełkotu wyleciało mi z głowy, ale jak będziesz zainteresowany to może znajdę coś więcej w książkach | | | |  | juansto Dołączył: 10 Cze 2020 Posty: 623 Skąd: Warszawa | Wysłany: Pią 20 Sie, 2021 |
|
| O dziękuję za wytłumaczenie. Sam obecnie się zastanawiam bo niestety ale nie mam dolnych 6 ( psuły się tak wiec musiałem je usunać).
Zastanawiam się czy jest sens iśc do stomatologa po implanty podczas gdy nie mam ich już dobrych kilka lat. | | | |  | penis.com.pl | |  | toton Dołączył: 17 Wrz 2015 Posty: 758 Skąd: Warszawa | Wysłany: Sro 25 Sie, 2021 |
|
| Jestem zadowolony. Wstawialem w tej klinice w Gdańsku https://www.klinikastomat.../implantologia/
Mam na miejsce górnej 2 - miałem wypadek kilka lat temu, przez jakiś czas nosiłem most, jednak z powodu popsucia sie jednego zeba, na którym most się trzymał, musiałem go usunąć. Nie chciałem wstawiać sobie go ponownie bo jest to moim zdaniem półśrodek i odżałowałem pieniadze na implant.
NIe żałuje, duża wygoda i efekt. | | | |  | | Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
| Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|