Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Moda na "wór" na przodzie
Autor Wiadomość
Oleg_1981 

Wysłany: Sob 17 Lip, 2021   Moda na "wór" na przodzie

Ostatnio zauważyłem jak wielu kolegów, nie mając na uwadze efektów zdrowotnych, nosi sakwy pod brzuchem, które zasłaniają krocze. Jaki jest prawdziwy cel? Ukrycie czegoś? Prawidłowo sakwę powiino się nosić na boku i to z co najmniej 2 powodów. Pierwszy to podwyższanie temperatury krocza co powoduje niekorzystne efekty dla jąder (regularne długie utrzymywanie podwyższonych warunków termicznych ma wpływ na jakość nasienia). Drugi powód to trzymanie telefonu w sakwie, ktory noszony blisko przyrodzenia, oddzialywuje tworzonym polem elektromagnetycznym, dodatkowo nagrzewając okolice krocza z efektami wyżej wymienionymi.
Więc jak to jest z tymi sakwami? W jakim celu nosimy je na kroczu a nie na boku?

kamyl90 

Wysłany: Nie 18 Lip, 2021   

bo może wygodniej się wkłada i wyciąga rzeczy?

Oleg_1981 

Wysłany: Nie 18 Lip, 2021   

kamyl90 napisał/a:
bo może wygodniej się wkłada i wyciąga rzeczy?

Pytanie było retoryczne z sugestią aby tak nie robić bo zdrowie jąder (chyba) ważniejsze od wygody noszenia sakwy.
Z resztą, sam noszę sakwę i nie widzę dyskomfortu w noszeniu jej nieco po boku. ;-)

penis.com.pl
bathmate
betor 

Wysłany: Pon 19 Lip, 2021   

Szczerze to nie zastanawialem się nad tym nigdy ale jest w tym sens. Sam nie nosze bo mam plecak ewentualnie kieszenie. Jednak widzę kumpli to faktycznie noszą główie z przodu.

Ancymon 

Chyba słabo rozglądam się po mieście, bo nie widziałem niczego takiego.
Czy pisząc "sakwę" masz na myśli tzw. listonoszkę (czy jak to się tam nazywa), czy "nerkę"?

Nie wyobrażam sobie noszenia takiej "listonoszki" przewieszonej jak medal - przecież przy chodzeniu obijałaby się. Często natomiast widzę "nerki" noszone nie na brzuchu, tylko w poprzek - jak szarfę. I tutaj chyba nic złego nie ma.

Oleg_1981 

Ancymon napisał/a:
Chyba słabo rozglądam się po mieście, bo nie widziałem niczego takiego.
Czy pisząc "sakwę" masz na myśli tzw. listonoszkę (czy jak to się tam nazywa), czy "nerkę"?

Nie wyobrażam sobie noszenia takiej "listonoszki" przewieszonej jak medal - przecież przy chodzeniu obijałaby się. Często natomiast widzę "nerki" noszone nie na brzuchu, tylko w poprzek - jak szarfę. I tutaj chyba nic złego nie ma.

Tak, o nerkę mi chodziło.
Niestety, rzucają się w oczy "wory" pod brzuchem noszone. Rzeczywiście w poprzednim sezonie było modne noszenie jak szerfy ale chyba nie wszędzie się przyjęło. Może nie zwracałeś uwagi.

toton 

Wysłany: Wto 20 Lip, 2021   

Mysle, ze zależy jaki kto ma brzuch. Bo jeśli brzuch jes niewielki to aż tak nisko nie wisi.

Oleg_1981 

Wysłany: Wto 20 Lip, 2021   

toton napisał/a:
Mysle, ze zależy jaki kto ma brzuch. Bo jeśli brzuch jes niewielki to aż tak nisko nie wisi.

Zrobilem dzisiaj eksperyment na miescie i sie przypatrzylem. Nerki zaslaniaja dokladnie krocze - bez wzgledu na opone brzuszna. Zapewne pas osadza sie na biodrach i reszta dynda bezpisrednio nad kroczem.

Ancymon 

Wysłany: Sro 28 Lip, 2021   

Oleg_1981 napisał/a:
Tak, o nerkę mi chodziło.

Jakiś czas temu nosiłem taką niewielką nerkę. Obijania żadnego nie było, za dużo też nie przykrywała.
Przeszkadzało mi, że mimo wszystko bardzo mocno odznacza się pod koszulką i trochę dziwnie to wygląda.
Natomiast wygoda i bezpieczeństwo nerki jest nie do przecenienia.

Odpowiedz do tematu