Zbyt ciasny napletek? |
Autor | Wiadomość |
bradd90 Dołączył: 11 Gru 2019 Posty: 5 Skąd: Polska | Wysłany: Sro 11 Gru, 2019 Zbyt ciasny napletek? |
|
| Cześć, kilka lat temu miałem plastykę wędzidełka gdyż po zsunięciu napletka tworzył się lekki pierścień. Zabieg ten niestety niewiele poprawił, co prawa mogę zsuwać napletek we wzwodzie jak i bez, ale nie jest to takie bez probleme jak u niektórych. Nie wiem czy jest to spowodowane dużą żołędzią czy może jest jakiś inny powód. W związku z tym czy istnieje sposób aby samemu rozcignąc jakoś napletek czy może powinienem podjąć inne działania? | |
| |
 |
Kuba85 Dołączył: 28 Sie 2015 Posty: 373 Skąd: Warszawa | Wysłany: Czw 12 Gru, 2019 |
|
| Cześć. Jeżeli nie jest to spory problem, to zacznij chodzić ze ściągniętym napletkiem. W przeciągu pół roku powinien się sam rozciągnąć. | |
| |
 |
bradd90 Dołączył: 11 Gru 2019 Posty: 5 Skąd: Polska | Wysłany: Czw 12 Gru, 2019 |
|
| Hmm, nie jest to niezdrowe? | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
Kuba85 Dołączył: 28 Sie 2015 Posty: 373 Skąd: Warszawa | Wysłany: Pią 13 Gru, 2019 |
|
| W żadnym wypadku. Na forum jest kilka tematów o tym problemie, a i ja miałem podobnie. | |
| |
 |
Nagi Dołączył: 15 Lis 2019 Posty: 17 Skąd: Śląsk | Wysłany: Nie 15 Gru, 2019 |
|
| bradd90 napisał/a: | czy istnieje sposób aby samemu rozcignąc jakoś napletek |
Kuba85 napisał/a: | zacznij chodzić ze ściągniętym napletkiem. W przeciągu pół roku powinien się sam rozciągnąć |
bradd90 napisał/a: | Hmm, nie jest to niezdrowe? |
Wątpię, że napletek rozciągnie się od samego chodzenia ze ściągniętym napletkiem, raczej próbowałbym rozciągać go palcami najczęściej jak się da, może wtedy z czasem się rozciągnąć.
Ale chodzenie ze ściągniętym napletkiem z pewnością nie jest niezdrowe, wręcz przeciwnie jest bardziej higieniczne. Sam od lat chodzę ze ściągniętym napletkiem prawie cały czas. | |
| |
 |
Kuba85 Dołączył: 28 Sie 2015 Posty: 373 Skąd: Warszawa | Wysłany: Pon 16 Gru, 2019 |
|
| Nagi napisał/a: | Wątpię, że napletek rozciągnie się od samego chodzenia ze ściągniętym napletkiem |
Jestem żywym przykładem na takie zjawisko. Samo ściągnięcie napletka nie pomoże ale nasza natura dokończy dzieło przez delikatne erekcje w trakcie dnia wywołane przez myślenie o seksie.
Cytat: | Sam od lat chodzę ze ściągniętym napletkiem prawie cały czas.
|
Właśnie dlatego jak już pozbyłem się problemu to nie wróciłem do chodzenie z zakrytą główką. | |
| |
 |
bradd90 Dołączył: 11 Gru 2019 Posty: 5 Skąd: Polska | Wysłany: Wto 17 Gru, 2019 |
|
| Znalazłem w internecie zdjęcie przedstawiające bardzo zbliżoną sytuację do tej mojej. Na poniższym foto napletek podczas erekcji wygląda podobnie. Czy w ogóle to jest problem? bo moża ja to wyolbrzymiam.
 | |
| |
 |
Nagi Dołączył: 15 Lis 2019 Posty: 17 Skąd: Śląsk | Wysłany: Czw 19 Gru, 2019 |
|
| bradd90 napisał/a: | Znalazłem w internecie zdjęcie przedstawiające bardzo zbliżoną sytuację do tej mojej. Na poniższym foto napletek podczas erekcji wygląda podobnie. Czy w ogóle to jest problem? bo moża ja to wyolbrzymiam. |
ale da się go jeszcze ręcznie ściągnąć niżej ? - raczej powinno się dać. | |
| |
 |
miro123 Wiek: 36 Dołączył: 12 Cze 2019 Posty: 193 Skąd: krk | Wysłany: Pią 20 Gru, 2019 |
|
| bradd90, spróbuj ściągnąć ale delikatnie nic na siłę | |
| |
 |
bradd90 Dołączył: 11 Gru 2019 Posty: 5 Skąd: Polska | Wysłany: Pon 23 Gru, 2019 |
|
| Nom da się jednak on wraca do mniej więcej tej pozycji co na foto. | |
| |
 |
Kuba85 Dołączył: 28 Sie 2015 Posty: 373 Skąd: Warszawa | Wysłany: Wto 24 Gru, 2019 |
|
| Tak jak napisałem, chodź ze ściągniętym, a erekcje dokończą sprawę. | |
| |
 |
zbychwawawa Dołączył: 10 Lip 2014 Posty: 999 Skąd: wawa | Wysłany: Pią 27 Gru, 2019 |
|
| bradd90, chodź ze ściągniętym ale sam na siłę nic nie rób | |
| |
 |
bradd90 Dołączył: 11 Gru 2019 Posty: 5 Skąd: Polska | Wysłany: Czw 02 Sty, 2020 |
|
| Sam nie wiem, nie jestem jakoś przekonany do chodzenia ze ściągniętym. Z tego co czytałem to też może to nie być takie obojętne dla zdrowia. Nie ma jakichś innych sposobów poza wizytą u urologa?
Czy gdyby taki stan na jak na foto został i nic bym z tym nie robił, czy może to powodować jakieś problemy podczas stosunku? | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
Kuba85 Dołączył: 28 Sie 2015 Posty: 373 Skąd: Warszawa | Wysłany: Pią 03 Sty, 2020 |
|
| bradd90 napisał/a: | Sam nie wiem, nie jestem jakoś przekonany do chodzenia ze ściągniętym | Miałem ten sam problem co Ty i od siedmiu lat chodzę ze ściągniętym. Jedyne czego żałuje, to fakt że tak późno odważyłem się na pozbycie problemu.
bradd90 napisał/a: | Z tego co czytałem to też może to nie być takie obojętne dla zdrowia. | Nie miałem żadnych problemów. Na początku główka była trochę nadwrażliwa ale po tygodniu przyzwyczaiła się do otoczenia. | |
| |
 |
Nagi Dołączył: 15 Lis 2019 Posty: 17 Skąd: Śląsk | Wysłany: Nie 05 Sty, 2020 |
|
| bradd90 napisał/a: | może to nie być takie obojętne dla zdrowia. |
a niby jakie negatywne skutki miałoby to przynieść ?
Ja chodzę cały czas ze ściągniętym napletkiem od lat i na zdrowie nie narzekam.
bradd90 napisał/a: | Czy gdyby taki stan na jak na foto został i nic bym z tym nie robił, czy może to powodować jakieś problemy podczas stosunku? |
nie widzę powodów dla których taki stan miałby powodować problemy podczas stosunku.
Jeśli da się go jeszcze niżej ściągnąć, aby odsłonić całą koronę penisa, jak i naciągnąć na żołądź, to nie ma żadnego problemu. Jeśli chodzi o to, że po całkowitym obciągnięciu napletek sam wraca i opiera się o koronę to nie jest problem, chyba wielu facetów tak ma. | |
| |
 |
|