[motoryzacja] Oleje silnikowe |
Autor | Wiadomość |
Turbulator Wiek: 36 Dołączył: 27 Mar 2015 Posty: 8 Skąd: Polska | Wysłany: Sro 28 Mar, 2018 [motoryzacja] Oleje silnikowe |
|
| Cześc chłopaki, podobnego wątku nie zauważyłem na forum, więc czemu nie założyć? Ciekawi mnie w jaki sposób dobieracie oleje silnikowe do swoich samochodów, czym konkretnie się kierujecie. | |
| |
 |
zbychwawawa Dołączył: 10 Lip 2014 Posty: 999 Skąd: wawa | Wysłany: Czw 29 Mar, 2018 |
|
| ja dobieram taki o zapachu morskiej bryzy co bym mógł dodatkowo się nim natrzeć | |
| |
 |
tcq Dołączył: 08 Sie 2016 Posty: 58 Skąd: Wlkp | Wysłany: Czw 29 Mar, 2018 |
|
| zbychwawawa napisał/a: | ja dobieram taki o zapachu morskiej bryzy co bym mógł dodatkowo się nim natrzeć |
Nie czaje tego cynizmu...
Oczywiście syntetyk/mineral oraz gęstość i lepkość to zależy od silnika więc za dużo tu kombinować się nie da. Natomiast znaczenie ma producent, co wiąże się z jakością. Długo byłem wierny Castrolowi, aż mechanik nie przekonał mnie do AUTOMORE Penrite - australijskiej firmy. Okazało się, że nie dość, że silnik znacznie ucichł to zyskał też kilka koni.
Z czystym sumieniem mogę polecić
/post nie jest sponsorowany / | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
pisio 
Dołączył: 08 Lis 2007 Posty: 67 Skąd: Śląsk | Wysłany: Czw 29 Mar, 2018 |
|
| Oczywiście według normy. A co Cię dokładnie interesuje?? | |
| |
 |
onesa onesa
Wiek: 35 Dołączyła: 02 Sie 2011 Posty: 5623 Skąd: Warszawa | Wysłany: Czw 29 Mar, 2018 |
|
| Cytat: | /post nie jest sponsorowany / |
oby żadne reklamy się nie pojawiły. | |
| |
 |
bdgap Dołączył: 24 Lis 2011 Posty: 56 Skąd: Bydgoszcz | Wysłany: Pią 30 Mar, 2018 |
|
| tcq napisał/a: | zbychwawawa napisał/a: | ja dobieram taki o zapachu morskiej bryzy co bym mógł dodatkowo się nim natrzeć |
Nie czaje tego cynizmu.../ |
Po prostu on już taki jest... Pewnie ma kompleksy, stąd tyle złośliwości w nim | |
| |
 |
zbychwawawa Dołączył: 10 Lip 2014 Posty: 999 Skąd: wawa | Wysłany: Pią 30 Mar, 2018 |
|
| bdgap, jak nie wyczuwasz ironii to jesteś bardzo ograniczony
temat idealny w sam raz na to forum, jakby nie było specjalistycznych forów motoryzacyjnych | |
| |
 |
bdgap Dołączył: 24 Lis 2011 Posty: 56 Skąd: Bydgoszcz | Wysłany: Nie 01 Kwi, 2018 |
|
| zbychwawawa, najwidoczniej Ty jesteś ograniczony skoro nie zrozumiałeś po raz kolejny, że wyczułem ironię, ale była ona niepotrzebna i złośliwa.
I tak to forum zamiera, więc co szkodzi, że ktoś chce pogadać na nieco inny temat.
Powinieneś dostać jakieś ostrzeżenie itp. od administratora za obrażanie forumowiczów i bezczelne zaczepki. | |
| |
 |
onesa onesa
Wiek: 35 Dołączyła: 02 Sie 2011 Posty: 5623 Skąd: Warszawa | Wysłany: Sro 04 Kwi, 2018 |
|
| bdgap, pozwól że ja o tym zdecyduję | |
| |
 |
bdgap Dołączył: 24 Lis 2011 Posty: 56 Skąd: Bydgoszcz | Wysłany: Sro 04 Kwi, 2018 |
|
| skasowane | |
| |
 |
onesa onesa
Wiek: 35 Dołączyła: 02 Sie 2011 Posty: 5623 Skąd: Warszawa | Wysłany: Czw 05 Kwi, 2018 |
|
| bdgap, sam zaczynasz a potem zasłaniasz się administracją
Takie tematy jak ten w 99% to spam i reklamy.
Wracamy do tematu, bo się robi prywatny offtopic | |
| |
 |
bear834 Wiek: 42 Dołączył: 28 Maj 2015 Posty: 523 Skąd: wawa | Wysłany: Czw 05 Kwi, 2018 |
|
| a moze jest na forum jakis dobry mechanik ktory moglby doradzic to i owo?
ja jechalem dosc dlugo na najtanszym oleju orlen 10w40 i nic sie nie dzialo | |
| |
 |
onesa onesa
Wiek: 35 Dołączyła: 02 Sie 2011 Posty: 5623 Skąd: Warszawa | Wysłany: Pią 06 Kwi, 2018 |
|
| ja się ledwo znam na samochodach, to tych olejów tym bardziej nie ogarniam | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
|