Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Testosteron i Prolaktyna. Interpretacja wyników badań
Autor Wiadomość
Lucas_22 

Wiek: 29
Dołączył: 04 Maj 2011
Posty: 10
Skąd: Polska
Wysłany: Wto 20 Sie, 2013   Testosteron i Prolaktyna. Interpretacja wyników badań

Witam,

pisze i proszę o wypowiedź kompetentne osoby na temat moich wyników badań. Mam 24 lata, 2 lata temu byłem u seksuologa z problemami z erekcją, lekarz stwierdził wtedy że przyczyną jest kwestia psychogenna (strach, stres itd), ale dał mi skierowanie na badania testosteronu i prolaktyny. No ale zaniedbałem to, czesto miałem problemy z erekcją, utrzymaniem, jestem senny, rozdrażniony, trenuję fitness a nie widzę przyrostu masy i kilka dni temu postanowiłem te badania wykonać no i wynik jest taki: prolaktyna 21.9 ng/ml (2.1- 17.7 ng/ml); testosteron 2.64 ng/ml (2.41 - 8.27 ng/ml). Prolaktyna dużo przekroczona, testosteron znikomy.

Wie ktoś czym to skutkuje? oczywiscie mam umówioną wizytę u endokrynologa ale może ktoś tutaj posiada jakąś wiedzę w tym temacie to będę bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam
Łukasz
_________________
Łukasz
 
 
stefffffcio 

Dołączył: 06 Paź 2007
Posty: 74
Skąd: warszawa
Wysłany: Sro 21 Sie, 2013   

Masz hiperprolaktynemię, poczytaj sobie o tym w necie. Testosteron jak widać masz niski, ale w normie, taka po prostu Twoja natura. Przyczyną problemow z erekcją jest prolaktyna. Jest to hormon który u kobiet odpowiada za laktację, u mężczyzn jego poziom jest znikomy. Podwyższony powoduje zaburzenia erekcji, spadek libido, ogólne osłabienie. Przyczyn może byc kilka: stres, gruczolak przysadki, predyspozycje rodzinne. Nie masz problemów z ginekomastią? Nie powiększyły Ci sie gruczoły sutkowe?
Zapewne endokrynolog przeprowadzi diagnostyke, da leki i będzie po problemie, bo da się to leczyć ;)

Młody lekarz :)
_________________
gg: 15545620
 
 
 
Lucas_22 

Wiek: 29
Dołączył: 04 Maj 2011
Posty: 10
Skąd: Polska
Wysłany: Pią 30 Sie, 2013   

Dzięki za informacje.

Miałem pierwsza wizyte u endokrynologa, lekarka poogladała mnie i stwierdziła ze baaaardzo młodo wygladam jak na mój wiek, delikatny zarost, niska masa mieśniowa mimo ze trenuje i jestem instruktorem fitness, delikatne rysy i gładka skóra i takie tam. W między czasie dorobiłem kilka dodatkowych badań wg jej zalecen, oto wyniki:

lh - 2.9 mlU/ml (normy 1.3-9.3)
fsh - 5.1 mlU/ml (normy 1.4-18.1)
tsh - 1,697 mlU/ml (normy 0.35-5.5)
wolny testosteron - badanie w toku

i poprzednie:

prolaktyna - 21.9 ng/ml (2.1-17.7)
testosteron - 2.67 ng/ml (2.41-8.27)

Mam tez zrobione z polecenia lekarza USG jąder, gdzie urolog stwierdził ze anatomicznie jądra są raczej prawidłowe( 4.5 i 4.8 cm), bez guzków i tego typu rzeczy, struktura tez.

Skąd zatem tak niski testosteron wg Was? sam urolog się zdziwił tym faktem, i oczywiscie odesłał z powrotem do endokrynologa.

Pozdrawiam
_________________
Łukasz
 
 
penis.com.pl
orgasm contol
sandramaj 

Wiek: 26
Dołączyła: 30 Sty 2018
Posty: 6
Skąd: warszawa
Wysłany: Wto 30 Sty, 2018   

A badałeś sobie też kortyzol? Jeżeli masz podwyższony to stąd no i oczywiście z obniżonego poziomu testosteronu masz problemy z erekcją. Bierzesz jakieś leki, może antydepresanty?
 
 
onesa 

Wiek: 29
Dołączyła: 02 Sie 2011
Posty: 3636
Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro 31 Sty, 2018   

sandramaj, kolejny odkop, zobacz kiedy był pisany temat/było zadane pytanie.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group