Uzależnienie | Autor | Wiadomość | andrzejgadar Dołączył: 23 Sty 2009 Posty: 411 Skąd: SRC | Wysłany: Wto 26 Maj, 2009 |
|
| ooostro... apokalipsa się zbliża. niewierni zostaną potępieni! No sorry bugi, ale pożyjesz trochę i się przekonasz co to jest życie. Jeśli czujesz się takim mesjaszem narodu to pewnie przybyłeś na to forum by nas nawrócić?
A powiedz mi taką rzecz, dlaczego bóg stworzył homoseksualistów, po co dał ludziom "wolną wole", przecież mógł zrobić tak, że człowiek nie będzie czerpał żadnej przyjemności z masturbacji i wtedy by ludzie tego nie robili.
Po co Bóg stworzył choroby? np. nowotwory czy choroby genetyczne? | _________________ Problem? Pisz na gg: 8259970
Pozdro | | | |  | Boss Wiek: 33 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 230 Skąd: net | Wysłany: Wto 26 Maj, 2009 |
|
| DamienO napisał/a: | Religia jest dla słabych ludzi, którzy nie potrafią znieść myśli, że wszystko co im się przytrafi zależy tylko od nich samych, a na końcu i tak każdego czeka śmierć. Więc żyjmy pełną parą. |
No wreszcie coś mąrdego. Osobiście na serio uważam że komuś wali w dekiel wierząc, że Bóg stworzył świat.
Pytasz sie czy wiemy co to biologia... A wiesz co to chemia, fizyka? Pytanie retoryczne nieprawdaż. Byc może w trakcie dlaszej nauki poznasz więcej fachowych dowodów i wyjaśnień, dlaczego właśnie Bóg tego nie zrobił. xD Ja niezwykle stary nie jestem. Mam 17 lat i jakoś dawno to do mnie dotarło.
[ Dodano: Wto 26 Maj, 2009 ]
zaraz ci odpowie że za kare. xD | | | |  | BASF 
Wiek: 48 Dołączył: 31 Mar 2007 Posty: 1348 Skąd: poland | Wysłany: Wto 26 Maj, 2009 |
|
| Rozumię panowie, że to temat drażliwy i temat rzeka ale trochę odchodzicie od tematu.
Ja też jak czytam powyższe wypowiedzi bugi14 mam szybsze tętno ale staram się nie wypowiadać. Dzieciak dorośnie kiedyś...
OK panowie uszanujcie wolę założyciela tematu i nie offtopucjcie już
Dzięki za zrozumienie. | _________________ PZDR BASF | | | |  | penis.com.pl | |  | Agares Wiek: 30 Dołączył: 26 Kwi 2009 Posty: 318 Skąd: Internet | Wysłany: Wto 26 Maj, 2009 |
|
| A ja już tak Was słucham , odpisuję i siły już nie mam
Każdy z nas, ma na ten temat swoje racje. Nie możemy gnębić bugi14 za to, że jest osobą wierzącą. Ale także Ty bugi, nie możesz nas w tej kwestii pouczać.
Wszyscy przeżyliśmy swoje, wiemy swoje, i uj innym do tego. Kwestia wiary jest tematem wrażliwym, i nie można go traktować ot tak.
Dla mnie masturbacja, grzechem ... sama w sobie jest, lecz nie dopuszczam do siebie tego, i gnębić się tym nie gnębie.
Co do stworzenia świata. Powstać jakoś musiał, czy stworzył go Bóg, czy to może "drobiny kamyków" połączyły się w kosmosie? - Nie wiem, nie wnikam. Po co mam truć sobie życie takimi błahymi sprawami.
Jak jest naprawdę, dowiemy się dopiero po śmierci.
Bugi, wspomniałeś coś o mieście gdzie żyli homoseksualiści.
I według Ciebie co? Skąd się wzięli? Szatan ich stworzył? Jeśli mówimy, że Bóg stworzył WSZYSTKO , cały świat , to w takim razie stworzył także takich ludzi, różne choroby tak jak wspomniał andrzejgadar.
Jak można tworzyć ludzi, i następnie tępić ich za żywot? To jest paradoks.
Ja do kwestii wiary, przekonałem się już dawno. Niestety moi rodzice należą do dość zagorzałych katolików i z moimi kwestiami się nie godzą.
Czekam więc na 18 lat, i pełną wolność,- duchową .
Pozdrawiam ;]
[ Dodano: Wto 26 Maj, 2009 ]
Ok BASF, przepraszam zatem za offtop | _________________ Tak, zmieniłem nick. | | | |  | Luks 
Wiek: 41 Dołączył: 19 Maj 2009 Posty: 232 Skąd: WROCŁAW | Wysłany: Wto 26 Maj, 2009 |
|
| temat o masturbacji a Panowie widzę poważna dyskusje zaczeli tu prowadzić | | | |  | bugi14 Wiek: 30 Dołączył: 24 Maj 2009 Posty: 20 Skąd: Rybnik | Wysłany: Wto 26 Maj, 2009 |
|
| andrzejgadar napisał/a: | A powiedz mi taką rzecz, dlaczego bóg stworzył homoseksualistów, po co dał ludziom "wolną wole", przecież mógł zrobić tak, że człowiek nie będzie czerpał żadnej przyjemności z masturbacji i wtedy by ludzie tego nie robili.
Po co Bóg stworzył choroby? np. nowotwory czy choroby genetyczne? |
Coroby to człowiek sam na siebie ściągnął poprzez grzech w Raju... a co do homoseksualistów to nie odpowiem bo sam nie wiem... | | | |  | BASF 
Wiek: 48 Dołączył: 31 Mar 2007 Posty: 1348 Skąd: poland | Wysłany: Wto 26 Maj, 2009 |
|
| Prosiłem
Zamykam. | _________________ PZDR BASF | | | |  | | Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
| Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|