Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Kwalifikacja wojskowa
Autor Wiadomość
Zielony12 

Wysłany: Sob 21 Sty, 2017   

Dokładnie tak. Ja też musiałem być w samych majtkach i skarpetach, ale za tym całym parawanem trzeba było zdjąć bez dyskutowania.

redman32 

widocznie miałeś geja w komisji

onesa 
onesa

redman32, ty tak na serio? to ja nie wiem jak kobieca komisja wojskowa by wyglądała :p

penis.com.pl
viamax
Ajay 

haster69 napisał/a:
Nie ma czegoś takiego przed wojskiem, że nie pozwoliłbym. Przechodzisz badanie, więc gacie w dół i jaja na stół.

Skandal! Jakim prawem?

A tak w ogóle to jeszcze większy skandal jest zmuszać kogoś do jakichś kwalifikacji. To XXI wiek, a nie średniowiecze!

haster69 

Czyli wolałbyś, aby armia państwa w którym żyjesz (i na pewno wymagasz bezpieczeństwa od kraju) nie posiadała spisu obywateli, którzy są zdolni do poboru? Są to najprostsze badania jakie kiedykolwiek na pewno można odbyć. Myślisz, że żołnierscy lekarze nie widzieli gorszych rzeczy niż twój penis?
Idziesz na na darmowe badanie, mając dzień wolny i jeszcze narzekasz, bo musisz zdjąć majtki przed kimś, kto i tak przy następnym kandydacie zapomni jak ty w ogóle wyglądałeś?

redman32 

Wysłany: Nie 22 Sty, 2017   

onesa napisał/a:
redman32, ty tak na serio? to ja nie wiem jak kobieca komisja wojskowa by wyglądała :p

Absolutnie serio - mi nikt nie kazał ściągać gaci. Z tego co pamiętam było badanie wagi, wzrostu, ogólnej sylwetki ciała, chyba płaskostopie też sprawdzali, laryngolog, okulista. Na samym początku była jakaś ankieta, na której między innymi były pytania o dysfunkcje seksualne. Potem była rozmowa z jakimś wojskowym gościem, który się pytał do jakiej jednostki mnie skierować, przydzielił kategorię A i do widzenia.

Było to dobre 10 lat temu, tak więc nie pamiętam wszystkich szczegółów, ale na 100% nie było oglądania kutasa ani patrzenia w odbyt.

Ajay 

haster69 napisał/a:
Czyli wolałbyś, aby armia państwa w którym żyjesz (i na pewno wymagasz bezpieczeństwa od kraju) nie posiadała spisu obywateli, którzy są zdolni do poboru? Są to najprostsze badania jakie kiedykolwiek na pewno można odbyć. Myślisz, że żołnierscy lekarze nie widzieli gorszych rzeczy niż twój penis?
Idziesz na na darmowe badanie, mając dzień wolny i jeszcze narzekasz, bo musisz zdjąć majtki przed kimś, kto i tak przy następnym kandydacie zapomni jak ty w ogóle wyglądałeś?

Wolałbym. To jest naruszenie swobód obywatelskich. Przez takie "darmowe badanie" mogę stracić tego dnia wiele innych ciekawych i ważnych rzeczy.

Ciekawe co ludzie by powiedzieli na chodniku gdybym tak ich zagadywał i prosił o zdjęcie majtek. Absurd. Mam na szczęście to już za sobą i odbyło się to jak u redmana32 a nawet było jeszcze mniej badań.

onesa 
onesa

Widać ile komisji wojskowych tyle różnych "sposobów" badań :P

Nunak 

U mnie też czekaliśmy w bieliźnie i skarpetkach. Chyba po dwóch przechodziliśmy dalej i lekarz (chyba facet) jedynie odchylał bieliznę. Ale bardziej wyglądało to na obejrzenie okolic brzucha (widoczna przepuklina, czy coś), a nie dokumentacja wyglądu i wielkości naszych penisów, czy jąder.

Ajay, dopóki jakikolwiek inny kraj ma armię, my też "musimy" mieć. Tacy wszyscy jesteśmy zacofani. I musimy mieć też rezerwę, a przez to prowadzić kwalifikacje. Masz może jakiś pomysł jak przeprowadzać je inaczej?

Chociaż ani trochę nie wyobrażam sobie zamordować, czy zrobić jakąkolwiek krzywdę innej osobie dlatego, że ma w jakiejś sprawie inne zdanie ode mnie (wiem, spore uproszczenie). Trzeba być cholernie chciwym, głupim albo "nieomylnym", albo wszystko naraz.

Ajay 

Akurat pojawił się dobry artykuł na ten temat.

http://nie.com.pl/test/pr...nie/#more-39370

onesa 
onesa

Wysłany: Pon 23 Sty, 2017   

Cytat:
Generała rozwala jednak kwestia wzywania przed komisję weterynarek. Miałyby leczyć w armii rumaki, których nie ma, czy może „starym koniom” w komisji wojskowej zależy na oglądaniu dziewczyn w bieliźnie?

To mnie rozwaliło :D

zbychwawawa 

Wysłany: Sro 25 Sty, 2017   

Co poniektórzy zachowują się tutaj jak dzieci.. badanie w komisji wojskowej a to ja się nie rozbiorę, tak jakbyście byli tam jakimiś gwiazdami.. setki tysiące młodych facetów przechodziło przez komisję i jakoś to przeżyło.

dzon2017 

Wysłany: Czw 26 Sty, 2017   

jak ktoś mówi, że badania na komisji łamią jego prawa i wolności obywatelskie to pękam ze śmiechu. Prawa i wolności człowieka określa konstytucja i ustawy które są z nią zgodne - w przypadku polski to Ustawa o powszechnym obowiązku obrony RP (Dz.U. z 2016) , która nie łamie konstytucji ani aktów europejskich , gdyż obowiązuje ;p Taki tok rozumowania mógłby doprowadzić do tego, że obowiązek szczepienia dzieci na choroby też jest objawem łamania wolności - zresztą każdy obowiązek mógłby być nazwany łamaniem wolności. w takim rozumowaniu wolności to najlepiej by się było urodzić i wychowywać w dżungli. WKU i badania to normalna rzecz, gdyż obywatel zgodnie z prawem ma również pewne obowiązki względem państwa i to jest jeden z nich. a samo badanie i jego odbiór to już prywatna sprawa, choć zasadnicza służba wojskowa przydałby się nie jednemu... oj przydałaby się

penis.com.pl
masturbator
Ajay 

Wysłany: Pią 27 Sty, 2017   

To, że jest to zgodne z jakimiś aktami czy ustawami nie znaczy, że jest dobre. Dlaczego ktoś ma mi kazać uczestniczyć w jakichś głupich zbiórkach? Mam może ciekawsze rzeczy do zrobienia. Powinno się chyba zbadać funkcjonowanie narządów wewnętrznych: serca, nerek , płuc czy krew. Co tam jest takiego ciekawego pomiędzy nogami? Kraj, który chce aby obywatele go kochali i wspierali ma obowiązek zapewnić jakość życia wszystkim obywatelom. Co to za kraj, w którym nie można wziąć ślubu z ukochaną osobą tylko dlatego, że jest tej samej płci!

pawel5 

Wysłany: Sob 28 Sty, 2017   

Na mojej komisji wojskowej wszystko odbyło się normalnie. Najpierw rejestracja potem wchodziliśmy po 5 do osobnego pokoju i każdy rozbierał się do majtek. Potem na samą komisję tam zmierzyli, zważyli, sprawdzili wady postawy i plaskostopie. Na koniec z lekarzem za parawan kazał opuścić bokserki do kolan zerknął czy wszystko oki potem kazał się odwrócić pochylić i zakasłać. Uważam że wszystko normalnie i nie ma tu miejsca na protesty przekonania i inne pierdoły. Lekarz to lekarz nie ocenia nikogo sprawdza tylko ewentualne wady i stan twojego zdrowia. Nie sądzę aby czerpał dziką przyjemność z tego że ogląda cudze penisy. Wszelkie sprzeciwy i protesty to głupota wg mnie to tak jak by powiedzieć że nie zdejmę koszulki u doktora żeby mnie osłuchał bo to narusza moją godność. To jest lekarz i uwierzcie są gorsze badania niż komisja wojskowa. Nie ma co panikować i zbytnio się przejmować. Fakt że lekarzowi trzeba pokazać lub dać dotknąć różne części naszego ciała wynika z jego zawodu i tego że chcemy być zdrowi. Dobrze że tak badają bo pozwala to wykryć ewentualne wady i nieprawidłowości. Podobne badania były też w czasie tzw bilansu w szkole.
I powtarzam lekarz to lekarz bada Cię a nie ocenia i nie róbmy z tego problemu.

Odpowiedz do tematu