| Rozmowy Ojciec-Syn |
| Autor | Wiadomość |
Anaksymenes Wiek: 35 Dołączył: 17 Paź 2009 Posty: 45 Skąd: Milet | Wysłany: Pią 11 Gru, 2009 |
|
| Psa i kota nikt nie uczy | |
| |
 |
Shnitzel Wiek: 38 Dołączył: 26 Lip 2009 Posty: 456 Skąd: Podstolica | Wysłany: Pią 11 Gru, 2009 |
|
| | nie chodzi o nauke ale tez nie wolno się narzucać, jeśli syn nie bezie zainteresowany rozmowa to nie spełniać swojej wielkiej misji. | _________________ TereFere. | |
| |
 |
Anaksymenes Wiek: 35 Dołączył: 17 Paź 2009 Posty: 45 Skąd: Milet | Wysłany: Sob 12 Gru, 2009 |
|
| Mnie to denerwuje na przykład w filmach jak ojciec rozmawia z synem poważnie a matka z córką...
Ludzie, człowiek jest tak skonstruowany, że wszystko przychodzi z wiekiem, nawet odpowiednia wiedza | |
| |
 |
| penis.com.pl | |
 |
Shnitzel Wiek: 38 Dołączył: 26 Lip 2009 Posty: 456 Skąd: Podstolica | Wysłany: Sob 12 Gru, 2009 |
|
| A filmy to obraz rzeczywistości czy rzeczywistość w obrazach?
Anaksymenes, wszystko ma swój umiar, nie sądzisz ze nie odpowiednim jest jak potem młody człowiek cierpi bo nie ma gdzie sie zwrócić pytaniami tylko szuka mniej lub bardziej bezsensownych odpowiedzi w internecie? | _________________ TereFere. | |
| |
 |
Anaksymenes Wiek: 35 Dołączył: 17 Paź 2009 Posty: 45 Skąd: Milet | Wysłany: Sob 12 Gru, 2009 |
|
| | Shnitzel napisał/a: | | A filmy to obraz rzeczywistości czy rzeczywistość w obrazach? |
Dzisiejsze filmy są bardzo przerysowane i mnie osobiście rozsierdzają do czerwoności, choćby takimi scenami...
| Shnitzel napisał/a: | | młody człowiek cierpi bo nie ma gdzie sie zwrócić pytaniami tylko szuka mniej lub bardziej bezsensownych odpowiedzi w internecie? |
to jest człowiek?
To zwierzę | |
| |
 |
ametyst451 
Dołączył: 09 Gru 2009 Posty: 16 Skąd: Podkarpacie | Wysłany: Sob 12 Gru, 2009 |
|
| żem się uśmiał, widzę że kolega jakiś zoolog, ciągle nawiązuje do zwierząt. | |
| |
 |
Anaksymenes Wiek: 35 Dołączył: 17 Paź 2009 Posty: 45 Skąd: Milet | Wysłany: Nie 13 Gru, 2009 |
|
| No ale taka prawda ludzie się zniżają do istot niższych | |
| |
 |
Shnitzel Wiek: 38 Dołączył: 26 Lip 2009 Posty: 456 Skąd: Podstolica | Wysłany: Nie 13 Gru, 2009 |
|
| | Cytat: | | No ale taka prawda ludzie się zniżają do istot niższych |
Zwierzeta korzystają z internetu? Kurde jak by ci penis się deformował to byś uznał ze to jest w porządku? | _________________ TereFere. | |
| |
 |
miki45 Wiek: 61 Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 12 Skąd: Polska | Wysłany: Pon 01 Mar, 2010 |
|
| | trochę rozmowa zeszła z tematu. | |
| |
 |
xselix Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 68 Skąd: Warszawa | Wysłany: Nie 07 Mar, 2010 |
|
| | Racja. Lepiej powróćmy z nowymi refleksjami, bo to fajny temat | _________________ Piszcie do mnie do wiadomości prywatnych. Na wszystkie pytania chętnie odpowiem i z każdym porozmawiam | |
| |
 |
snapee Dołączył: 27 Gru 2005 Posty: 126 Skąd: Polska | Wysłany: Nie 07 Mar, 2010 |
|
| nikt nikogo nie zmusza do rozmowy ojciec - syn, matka - corka, czy w odwrotnej kombinacji, chodzi tu o to by rodzice nie uciekali od tematu przed dziecmi wpajajac im chore historyjki o kapuscie badz o bocianach, bo to smieszne! w dziecku trzeba budowac poczucie wlasnej wartosci by potem jak mialo problem umialo przyjsc do rodzica i powiedziec np "tato, boli mnie kiedy staram sie zsunac napletek," cokolwiek,
kierujac pytanie teraz do kazdego kto to czyta, zaloze sie ze prawie wszyscy przytakna mi iz sami szukali odpowiedzi na krepujace pytania, woleli sami dochodzic do wszystkiego sami, gdyz wstydzili sie zapytac wprost ojca, badz matki o problem ze sfery intymnej tyle | |
| |
 |
maciex23 Dołączył: 24 Mar 2008 Posty: 69 Skąd: w-w | Wysłany: Nie 07 Mar, 2010 |
|
| to normalne że " w tym wieku " każdy woli sam zdobywać informacje. poza tym w internecie jest dostęnych mnóstwo informacji.
ale jak ja mialem 13 lat i domyslalem się ze z moim napletkiem cos nie gra, to poszedłem pogadac o tym z ojcem. to wydawało mi się najlepszym rozwiązaniem, i jak dla mnie nie było to normalne. | |
| |
 |
snapee Dołączył: 27 Gru 2005 Posty: 126 Skąd: Polska | Wysłany: Nie 07 Mar, 2010 |
|
| | ale patrz ile w necie jest bzdur opisanych, chocby mity na temat masturbacji, wrecz kabaret mozna o tym zrobic :/ a taki mlody czlowiek lat 11-13 nie mysli logicznie wedle mnie i wchlania to co mu przekazane zostanie | |
| |
 |
| penis.com.pl | |
 |
xselix Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 68 Skąd: Warszawa | Wysłany: Wto 09 Mar, 2010 |
|
| | Niestety, to wina naszych rodziców. Nie oswajają nas z nagością i nie rozmawiają z nami o "tych" sprawach. Wstydzą się po prostu. Potem człowiek ma 20 lat i nie wie co to jest napletek! Mam nadzieję, że nasze pokolenie będzie lepszymi tatusiami ;D | _________________ Piszcie do mnie do wiadomości prywatnych. Na wszystkie pytania chętnie odpowiem i z każdym porozmawiam | |
| |
 |
snapee Dołączył: 27 Gru 2005 Posty: 126 Skąd: Polska | Wysłany: Wto 09 Mar, 2010 |
|
| | no wlasnie, bo mawia sie ze dzieci powielaja i tak czynnosci i sposob bycia swoich rodzicow zazwyczaj, takze trzeba zmienic te zaleznosc wreszcie | |
| |
 |
| |