Jak rozpoznać |
Autor | Wiadomość |
Shnitzel Wiek: 37 Dołączył: 26 Lip 2009 Posty: 456 Skąd: Podstolica | Wysłany: Czw 24 Wrz, 2009 |
|
| To oczywiste ale co z tym zrobić? najlepiej nie być gejem i nikomu się do tego nie przyznawać. | _________________ TereFere. | |
| |
 |
Agares Wiek: 30 Dołączył: 26 Kwi 2009 Posty: 318 Skąd: Internet | Wysłany: Czw 24 Wrz, 2009 |
|
| Nic, można jedynie małymi kroczkami coś robić, żeby Polska była choć troche bardziej otwarta i wyrozumiała.
Tego się nie wybiera ;d | _________________ Tak, zmieniłem nick. | |
| |
 |
Bruno Pelletier Dołączył: 18 Paź 2005 Posty: 723 | Wysłany: Sob 26 Wrz, 2009 |
|
| Shnitzel napisał/a: | To oczywiste ale co z tym zrobić? najlepiej nie być gejem i nikomu się do tego nie przyznawać. |
myśliszpewnie, że to wygląda tak:
wstaję rano, przeglądam się w lustrze (bynajmniej nie z różową ramką) i mówię: - ok, od dzisiaj nie jestem homo! ???
tak samo nie można "zostać" gayem! | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
Agares Wiek: 30 Dołączył: 26 Kwi 2009 Posty: 318 Skąd: Internet | Wysłany: Sob 26 Wrz, 2009 |
|
| Tak się nie da.
Tego się nie wybiera ;d
Ale myśle , że Shnitzel, użył tu lekkiej ironii. | _________________ Tak, zmieniłem nick. | |
| |
 |
Shnitzel Wiek: 37 Dołączył: 26 Lip 2009 Posty: 456 Skąd: Podstolica | Wysłany: Sob 26 Wrz, 2009 |
|
| Własnie, lekkiej ironii, chodzi mi o to że w tym kraju najlepiej nie być gejem, nie ważne czy faktycznie sie jest czy tez nie.
Nie mamy żadeng wsparcia społecznego, wiec jest nam cięzko. Przyznanie sie w większości wypadków powoduje sumarycznie negatywne skutki. | _________________ TereFere. | |
| |
 |
Agares Wiek: 30 Dołączył: 26 Kwi 2009 Posty: 318 Skąd: Internet | Wysłany: Nie 27 Wrz, 2009 |
|
| Najlepiej byłoby się nie przyznawać, ale prędzej czy później to i tak samo wychodzi.
Najważniejsze jest przetrwać najtrudniejszy okres szkół myśle, gdzie młodzież ma jeszcze ostro narąbane we łbie, i dla nich takie coś jest wprost ? Nawet nie wiem jak to określić, kategoryczne?
A co do wsparcia, to jest, ale zazwyczaj tylko u innych homoseksualistów lub tolerancyjnych, w porządku ludzi. | _________________ Tak, zmieniłem nick. | |
| |
 |
Shnitzel Wiek: 37 Dołączył: 26 Lip 2009 Posty: 456 Skąd: Podstolica | Wysłany: Nie 27 Wrz, 2009 |
|
| Raulus napisał/a: | ale prędzej czy później to i tak samo wychodzi. |
IMHO nieprawda. to jest cecha wyłącznie nasza wewnętrzna i póki jej nie opublikujemy choć jednej osobie to jest to nasza tajemnica. Nie ma żadnego kodu który zdradza nasza orientację.
Cytat: | A co do wsparcia, to jest, ale zazwyczaj tylko u innych homoseksualistów lub tolerancyjnych, w porządku ludzi. |
To prawda ale niemożna byc tylko w swoim środowisku bo można zgłupieć. | _________________ TereFere. | |
| |
 |
Agares Wiek: 30 Dołączył: 26 Kwi 2009 Posty: 318 Skąd: Internet | Wysłany: Pon 28 Wrz, 2009 |
|
| A ja wiem?
Myśle, że inteligentne osoby mogą wyłapać jakiekolwiek zachowania mające związanie z naszą orientacją.
Czasami zdarza się coś chlapnąć.
No to prawda ;d.
[ Dodano: Pon 28 Wrz, 2009 ]
Chociaż może i masz racje, nawet jeśli wyłapią, pewni do końca nie będą. | _________________ Tak, zmieniłem nick. | |
| |
 |
Shnitzel Wiek: 37 Dołączył: 26 Lip 2009 Posty: 456 Skąd: Podstolica | Wysłany: Pon 28 Wrz, 2009 |
|
| Nasza? Raulus, uważasz sie za homoseksualistę? Czemu tak twierdzisz?
Po mnie ZUPEŁNIE nie widać ze mógłbym mieć jakieś homo odchyły | _________________ TereFere. | |
| |
 |
Agares Wiek: 30 Dołączył: 26 Kwi 2009 Posty: 318 Skąd: Internet | Wysłany: Pon 28 Wrz, 2009 |
|
| Mam się tutaj rozpisywać dlaczego tak uważam?
Po prostu jestem.
No to dobrze ;d | _________________ Tak, zmieniłem nick. | |
| |
 |
Shnitzel Wiek: 37 Dołączył: 26 Lip 2009 Posty: 456 Skąd: Podstolica | Wysłany: Pon 28 Wrz, 2009 |
|
| Raulus napisał/a: | Mam się tutaj rozpisywać dlaczego tak uważam? |
Jeśli tu nie chcesz to prywatnie bo tak młody wiek i podejmowanie już takiej hmm decyzji jest dość Raulus napisał/a: | Po prostu jestem. | rzadkie.
Tak jak większość ale pytanie jak to "po prostu" traktujesz. bo wielu nie moze sobie poradzić albo wielu udaje ze będzie wszystko dobrze. | _________________ TereFere. | |
| |
 |
|
| Ja już z tym walcze od dobrych kilku lat.
Nie mając się za lepszego, wydaje mi się że chyba za szybko dojrzałem. Co dla mnie nie jest dobre.
Nie wiem sam, raz uważam że będzie dobrze, raz sobie z tym kompletnie nie radzę.
[ Dodano: Pon 28 Wrz, 2009 ]
Może inaczej, już nie walcze.
Już się z tym pogodziłem, i szukam pozytywów. | _________________ Tak, zmieniłem nick. | |
| |
 |
|
| Jak już szukasz pozytywów to jest ok, mam nadziej ze ciągnie cie głównie do relacji międzyludzkich i nie oczekujesz od tego zbyt wiele - bo naprawdę to co jest lansowane w mediach to można się mocno rozczarować. | _________________ TereFere. | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
|
| Tak, staram się poznawać nowe osoby z tych środowisk.
Oczywiście nie takie, które mają ochote mnie przelecieć, tylko takie z którymi normalnie pogadam, czy to na gg czy skypie.
Media tak jak mówiłem, kształtują tak naprawdę nie prawdziwy obraz geja, i ogólnie nastawiają całe społeczeństwo do homofobii (czasami tak to odbieram) , chociaż niekiedy są też przedstawiani w sposób pozytywny. | _________________ Tak, zmieniłem nick. | |
| |
 |
|
| No to co tu powiedzieć, nic tu po mnie skoro sobie tak dobrze radzisz z dziwolągami. Kurde już starsi znajomi są niepotrzebni do niczego ... dno | _________________ TereFere. | |
| |
 |
|