Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Soczewki kontaktowekontaktowe
Autor Wiadomość
andrzejgadar 

Wysłany: Wto 02 Cze, 2009   

a umiesz czytać ukrryty??
Cytat:
Noszenie soczewek nie jest niemęskie!!

Chyba dosyć dużo ludzi jest nieświadoma tego, że ma problemy ze wzrokiem.

Boss 

No to jak kolega optyk to się jeszcze wypowie. Co wg Ciebie sie opłaca bardziej: wymienianie szkieł co kilka miesięcy co w moim przypadku kosztyje ok 200zł i niechodzenie w nich do szkoly itp czy kupno soczewek nawet dwutygodniowych lub miesięcznych? xD

BTW. Dwutygodniowe czy miesięczne?

lestat20 

Jak dla mnie odpowiedź jest prosta i należy sobie policzyć prostą matematyką co ile zmienia mi się wartość wady wzroku, jeśli raz na rok lepsze(taniej wychodzą) są okulary. NIe rozumiem czemu nie chcesz w nich chodzić?? Jeśli się wstydzisz to rozejrzyj się za takimi co spodobają ci się, teraz jest tyle optyków i tyle fajnych na rynku opraw nie to co jakieś 15 lat temu. Jak dobrze się rozejrzysz pochodzisz możesz mieć naprawde fajne oprawki z charakterem; zależy jaki efekt chcesz uzyskać.
Soczewki są różne od jednodniowych po miesięczne ( z 3 miesięcznych obecnie firma się wycofuje) jaką masz wadę?? Tylko sfery czy sferocylindryczą??

penis.com.pl
tabletki penilarge
Boss 

Wada mi sie pogłębiła po jaiś 3-4 miesiącach. xd a do okularów jestem nastawion anty. wada jak już pisałem -0,75. a ostatniego pytania nie rozumiem. ;]

lestat20 

czy na receptach masz napisane np -0,75 / -0,5 90Stopni??
Jesli masz tylko -0,75 sfery to masz duży wybór soczewek, aż głowa boli! duże sieci teraz miesięczne soczewki sprzedają na pary; para około 40-50zł. Jeśli kupujesz opakowanie przeważnie jest 6 sztuk w nim więc masz na 3 miesiące z głowy co kosztuje niecałe 100zł + duży płyn.

ukrryty 

Wysłany: Sro 03 Cze, 2009   

przepraszam nieuważnie przeczytałem :)

Luks 

Wysłany: Pią 05 Cze, 2009   

ja noszę soczewki od ponad dwóch lat , kupuje sobie dwutygodniowe ale optyk powiedział mi że można w nich chodzić nawet i miesiac , kosztują one tylko 27 zł co w przypadku ludzi palących równa sie 3 dni palenia papierosów np ( ja nie pale ) a w okularach to głupio wyglądam :shock: prawie jak ten ludzik hehe

lestat20 

Wysłany: Pią 05 Cze, 2009   

Dobrze optyk cie poinformował.
Na rynku są soczewki tego typu, oficjalnie są 2 tygodniowe z możliwością noszenia do miesiąca jeśli soczewka dobrze się zachowuje, tj nie wysycha, nie uwiera niema rzadnych komplikacji z faktu jej noszenia. A cena jaką podałeś to chyba za parę, bo opakowanie takich soczewek to koszt około 90zł.

Luks 

Wysłany: Sob 06 Cze, 2009   

tak jak najbardziej , jest to cena za pare , cyli cena ponoszona przeze mnie raz w miesiącu

Odpowiedz do tematu