| Pachy |
| Autor | Wiadomość |
Malachi Wiek: 34 Dołączył: 14 Lip 2011 Posty: 71 Skąd: Zielona Góra | Wysłany: Pon 25 Lip, 2011 |
|
| | Ja zawszę golę pachy. Daje to komfort i higienę. | _________________ "Jeśli się chce, by mężczyzna czy chłopiec pożądał danej rzeczy, należy ją jedynie uczynić trudno osiągalną" | |
| |
 |
Rufus1 Dołączył: 16 Sie 2010 Posty: 369 Skąd: Lubuskie | Wysłany: Czw 28 Lip, 2011 |
|
| | Malachi zgadza się , ja też tak robię | |
| |
 |
legolas1 
Wiek: 42 Dołączył: 30 Mar 2010 Posty: 768 Skąd: Kraków | Wysłany: Czw 28 Lip, 2011 |
|
| właśnie znalazłem taką ciekawostkę odnośnie golenia włosów pod pachami na Wikipedii"
"(...) Bakterie te żywią się potem oraz martwym naskórkiem i komórkami włosów, wydalając kwas trans-3-metylo-2-heksenowy, który jest główną przyczyną przykrego zapachu[3]. Proces ten jest silniejszy po usunięciu owłosienia, gdyż włosy znajdujące się w dole pachowym powodują, że pot nie zostaje na skórze, a ta jest wystarczająco sucha aby zapobiec kolonizacji bakteryjnej. Ponadto włosy są mniej podatne na wzrost bakterii[4]."
czyli w sumie jest inaczej niż większość ludzi sądzi. jednak jakoś tak podświadomie wydaje się, że jest bardziej higienicznie i bezwonnie | |
| |
 |
| penis.com.pl | |
 |
GordonGekko Dołączył: 13 Mar 2011 Posty: 422 Skąd: z nikąd | Wysłany: Czw 28 Lip, 2011 |
|
| legolas1, czyli nie należy się obsesyjnie golić, tylko najwyżej raz na jakiś czas. | |
| |
 |
legolas1 
Wiek: 42 Dołączył: 30 Mar 2010 Posty: 768 Skąd: Kraków | Wysłany: Czw 28 Lip, 2011 |
|
| nie wiem jak u Was ale moje włosy pod pachami rosną bardzo szybko (prawie tak samo jak na twarzy) i gdybym chciał mieć je ciągle wygolone na zero musiałbym je golić co najmniej co dwa dni. nie ma takich cudów z reguły doprowadzam je do porządku raz na dwa tygodnie.
GordonGekko, masz rację obsesyjne golenie może doprowadzić tylko do podrażnień. | _________________ ultima consolatio corporis humani | |
| |
 |
radoo1991 Wiek: 34 Dołączył: 24 Lip 2007 Posty: 11 Skąd: Poznań | Wysłany: Czw 28 Lip, 2011 |
|
| | Tak. Szczególnie teraz w letnią porę. | |
| |
 |
noemalny09 Dołączył: 24 Kwi 2009 Posty: 79 Skąd: poland | Wysłany: Pon 01 Sie, 2011 |
|
| | ja też golę, ale raczej w sezonie letnim....zimną zapuszczam heheheh | |
| |
 |
GordonGekko Dołączył: 13 Mar 2011 Posty: 422 Skąd: z nikąd | Wysłany: Sob 06 Sie, 2011 |
|
| | A ja się dzisiaj ładnie obgoliłem, miejsca intymne i pachy, czuję się świetnie! | |
| |
 |
napalony93 Wiek: 36 Dołączył: 31 Gru 2008 Posty: 36 Skąd: z daleka | Wysłany: Sro 10 Sie, 2011 |
|
| | Ja tez myślę że powinniśmy golić (słyszałem że nawet niektórzy je depilują ale musi trochę boleć pewnie bo skóra tam jest delikatniejsza). Uważam tak, ponieważ (przynajmniej u mnie) po goleniu mniej się pocę a antyperspirant działa "wydajniej". Poza tym wygląda estetyczniej niż jak wyłażą włoski spod T-shirtu, albo podczas opalania, kąpieli w basenie. Naprawdę warto tylko trzeba uważać tak jak pisali poprzednicy żeby nie przesadzać bo będą podrażnienia a w dodatku w okresie letnim, kiedy częściej wszyscy sięgają po środki blokujące pot na bazie etanolu (alk.) np "antidral" pozdrawiam | |
| |
 |
karamba18 Wiek: 32 Dołączył: 16 Sie 2011 Posty: 15 Skąd: Polska | Wysłany: Wto 16 Sie, 2011 |
|
| | Ja przycinam tylko i to mi chyba wystarczy. Niby też słyszę, że golić ale nie wyobrażam sobie potem tego pokazać przy znajomych bo ich mentalność małomiejska jest straszna. | |
| |
 |
legolas1 
Wiek: 42 Dołączył: 30 Mar 2010 Posty: 768 Skąd: Kraków | Wysłany: Wto 16 Sie, 2011 |
|
| przycinanie też jest jak najbardziej OK, najważniejsze żeby długie, mało-estetyczne włochy nie wychodziły z rękawków koszulki
to fakt, że poglądy części społeczeństwa są mocno konserwatywne i niereformowalne. jakoś trzeba z tym żyć. | _________________ ultima consolatio corporis humani | |
| |
 |
karamba18 Wiek: 32 Dołączył: 16 Sie 2011 Posty: 15 Skąd: Polska | Wysłany: Wto 16 Sie, 2011 |
|
| | Wygolić na pewno nie wygolę ale przycinanie jest męczące. Ja przycinam nożyczkami od paznokci ale a to się pokuję, a to jakiegoś włoska nie mogę uciąć bo wizualnie z bliska się dziwnie patrzy. Myślę, że ten włosek jest dalej a on jest bliżej w rzeczywistości i to mnie trochę frustruję ale jakoś dam sobie radę. Mój jeden kolega sobie ogolił pachy to ile się później o nim nasłuchałem -,- Dlatego takich kroków nie będę podejmował na razie. | |
| |
 |
marcin23poznan Wiek: 37 Dołączył: 15 Sie 2011 Posty: 25 Skąd: Poznań | Wysłany: Sro 17 Sie, 2011 |
|
| | Ja gole co 2-3 dni, normalną maszynką do golenia. Nie lubie miec kalkow pod pachami. Zreszta fajniej dla mnie to wyglada jak facet nie ma tam busz | |
| |
 |
| penis.com.pl | |
 |
Plitek Wiek: 53 Dołączył: 04 Sie 2011 Posty: 123 Skąd: Krosno | Wysłany: Sro 17 Sie, 2011 |
|
| | ... popieram.....:) | _________________ Plitek1972 | |
| |
 |
Shnitzel Wiek: 38 Dołączył: 26 Lip 2009 Posty: 456 Skąd: Podstolica | Wysłany: Pią 19 Sie, 2011 |
|
| | karamba18, gól i olewaj, regularność czyni cuda - nawet w społeczeństwie. | _________________ TereFere. | |
| |
 |
| |