Uzależnienie |
Autor | Wiadomość |
kowalczyk23 Dołączył: 26 Kwi 2008 Posty: 40 Skąd: Lubelszczyzna | Wysłany: Sro 13 Maj, 2009 Uzależnienie |
|
| Witam mam 15 lat i jestem uzależniony od mastrybucji. Masturbuje się odzienie i nie wiem jak przestać. | |
| |
 |
karol00 Wiek: 30 Dołączył: 25 Gru 2008 Posty: 171 Skąd: pl | Wysłany: Sro 13 Maj, 2009 |
|
| A w czym problem??? Wiele osób (także ja) robi to codziennie i ja nie widzę żadnego problemu. Prędzej czy później i tak sperma musiałaby się wydostać | |
| |
 |
kowalczyk23 Dołączył: 26 Kwi 2008 Posty: 40 Skąd: Lubelszczyzna | Wysłany: Sro 13 Maj, 2009 |
|
| No tak tylko że ja jestem w okresie dojżewania. Mi to nie zaszkodzi ???? | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
karol00 Wiek: 30 Dołączył: 25 Gru 2008 Posty: 171 Skąd: pl | Wysłany: Sro 13 Maj, 2009 |
|
| Ja też Absolutnie nic Ci się nie stanie. A po co rezygnować z czegoś tak przyjemnego??? Z wikipedii:
Cytat: | Masturbacja nie jest szkodliwa dla zdrowia |
więcej http://pl.wikipedia.org/wiki/Masturbacja
[ Dodano: Sro 13 Maj, 2009 ]
A tak w ogóle to lepiej trochę pomachać ręką niż zapłodnić koleżankę i mieć z tego powodu nieprzyjemności | |
| |
 |
Maks93 Wiek: 31 Dołączył: 27 Paź 2008 Posty: 25 Skąd: Poznań | Wysłany: Sro 13 Maj, 2009 |
|
| kowalczyk23 napisał/a: | No tak tylko że ja jestem w okresie dojżewania. Mi to nie zaszkodzi ???? |
Może ci ręka odpaść, jak za często będziesz to robił ^^ | _________________
 | |
| |
 |
bugi14 Wiek: 30 Dołączył: 24 Maj 2009 Posty: 20 Skąd: Rybnik | Wysłany: Pon 25 Maj, 2009 |
|
| Ja jestem w podobnej sytuacji ale jestem rok młodszy i masturbuje sie juz 2 lata przeszło. Nie zaszkodziło mi to fizycznie ale za to psychicznie nie jest dobrze. To zostawi jakąś plame na umyśle więc próbuj przestać bo ja próbuje juz długo. | |
| |
 |
BASF 
Wiek: 48 Dołączył: 31 Mar 2007 Posty: 1348 Skąd: poland | Wysłany: Pon 25 Maj, 2009 |
|
| bugi14 napisał/a: | Ja jestem w podobnej sytuacji ale jestem rok młodszy i masturbuje sie juz 2 lata przeszło. Nie zaszkodziło mi to fizycznie ale za to psychicznie nie jest dobrze. To zostawi jakąś plame na umyśle więc próbuj przestać bo ja próbuje juz długo. |
Tzn. jak psychicznie nie jest dobrze? Masz halucynacje, lęki czy coś takiego, bo nie rozumiem? To, że masz poczucie winy to chyba każdy chłopak przez to przeszedł. Jeszcze za młody jesteś aby mówić, że Ci onanizm szkodzi na psychikę. Wogóle co za pomysł | _________________ PZDR BASF | |
| |
 |
bugi14 Wiek: 30 Dołączył: 24 Maj 2009 Posty: 20 Skąd: Rybnik | Wysłany: Pon 25 Maj, 2009 |
|
| To może napisze inaczej: ciąży mi to niemiłosiernie na sumieniu... | |
| |
 |
BASF 
Wiek: 48 Dołączył: 31 Mar 2007 Posty: 1348 Skąd: poland | Wysłany: Pon 25 Maj, 2009 |
|
| bugi14 napisał/a: | To może napisze inaczej: ciąży mi to niemiłosiernie na sumieniu... |
No ale dalej nie wyjaśniłeś o co Ci chodzi. W jaki sposób ciąży Ci na sumieniu. Co Ci się dzieje? Jak to odczuwasz? | _________________ PZDR BASF | |
| |
 |
Agares Wiek: 30 Dołączył: 26 Kwi 2009 Posty: 318 Skąd: Internet | Wysłany: Pon 25 Maj, 2009 |
|
| bugi14, może czujesz to co ja, gdy zaczynałem się masturbować.
Ja miałem ciągle "po tym" wyrzuty sumienia, że to zrobiłem, a nie wolno, że kosciół, że może mi to zaszkodzi etc.
Teraz już takiego problemu nie mam. Wiem , że kośćiół a to to dwie różne sprawy. I zaszkodzić, mi to napewno nie zaszkodzi.
Pozdrawiam ! | _________________ Tak, zmieniłem nick. | |
| |
 |
|
| O właśnie o kościół chodzi przede wszystkim. Ciąży mi na sumieniu to że co miesiąc ide do spowiedzi i obiecuje sie z tego poprawić a i tak nie umiem. A sam też doceniam wartości duchowe i masturbacją raczej chwalić sie moge. | |
| |
 |
mutant Dołączył: 09 Maj 2009 Posty: 12 Skąd: lodz | Wysłany: Pon 25 Maj, 2009 |
|
| Ja też robie to codziennie...nawet czasem po 2-3 razy Chyba mam wysoki poziom libida.. | |
| |
 |
|
| Nie moge sie chwalić* | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
Agares Wiek: 30 Dołączył: 26 Kwi 2009 Posty: 318 Skąd: Internet | Wysłany: Pon 25 Maj, 2009 |
|
| bugi14, według mnie, tak jak wspomniałem to dwie różne rzeczy.
Niby masturbacja, to grzech.. no nie niby, ale tak jest rzeczywiśćie.
Ja tłumaczę sobie to w ten sposób, że jednak jest to rzecz naturalna. Nie mój bezpośredni wymysł, "dzięki temu" poznaję coraz bardziej swoje ciało.
Przecież gdyby nie masturbacja, ja nie kapnąłbym się pewnie, że moje wędzidełko jest za krótkie. I potem co? W łóżku mam sie tłumaczyć, że takie mam, bo nie wiedziałem? Bo nigdy nie sprawdzałem? Nie przesadzajmy.
W sumie tak jak Ty, muszę chodzić do kościoła co miesiąc (zbierasz piątki do bierzmowania?w tym samym wieku jesteśmy) ale poprostu grzechu masturbacji nie wyjawniam. Przyjmij to jak chcesz ,ale ja tego księdzu nie powiem ;D | _________________ Tak, zmieniłem nick. | |
| |
 |
|
| Tyle że mnie trudniej bo ja nie musze chodzić do kościoła. Mnie nikt nie zmusza. Ja chce. Oprócz tego to jestem ministrantem i patrze na pewne rzeczy inaczej. A co do piątkow: my chyba nie musimy zbierać a przynajmniej nie wiem bo jestem w 1 klasie. | |
| |
 |
|