Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     przyszłość...
Autor Wiadomość
Strikerx 

Wysłany: Czw 27 Lis, 2008   przyszłość...

Witam. Chciałem poruszyć tamat bardzo dla mnie dziwny i jeśli mają powstawać tu jakieś głupie komentarze to proszę w ogole sie nie wypowiadać proszę o wypowiedz tylko ludzi którzy mogą mi pomoc...ale do rzeczy o co chodzi otuż....
już od jakiegoś czasu dłuższego czasu pojawiają mi się jakieś różne obrazy w życiu tak jakbym umiał przepowiadać "niektóre zdarzenia" otuż pierwszy przykład z dziś...spotkałem się dziś z koleżanką na spacer 1 randka można powiedzieć i spotkaliśmy jakaś jej kumpele i 2 łebków z nią jak sobie spacerowaliśmy i gadaliśmy i po tym zdarzeniu zaraz przyszedł do mnie taki obraz że już to widziałem ale nie mogłem widzieć bo spotkałem się z dziewczyną 1 raz więc to nie jest de ja vu, takich przykładów mogę podać bardzo dużo zdarzają się przynajmnij 2 razy dziennie ale nie codziennie - bardzo często. Czy ktoś umie to wytłumaczyć?

ukrryty 

Wysłany: Czw 27 Lis, 2008   

może Ci sie wydaje tylko xd

zamaskowany 

A co to ma do forum o penisach? ;p

penis.com.pl
masturbator
zola 

zamaskowany napisał/a:
A co to ma do forum o penisach? ;p

to nie jest forum o penisach, tylko o meskich sprawach i gadamy tu na wszystkie tematy, tylko na tym forum jest za duzo dzieciarni.

Strikerx nie powiem Ci ze jest to dziwne, bo sam mam coś podobnego, tylko u mnie przejawia sie to tak ze przychodzi jakas mysl nagle do głowy, zaczynam o tym myslec i to sie realizuje, ale jakos zbytnio sie tym nie przejmuje, bo jak narazie to same dobre rzeczy :)

Pozdrawiam

Strikerx 

Wysłany: Czw 27 Lis, 2008   odp

u mnie nie są to tylko dobre rzeczy...nie wiem czy w ogóle są dobre...czekam na innych podejrzewam że takich "Coperfieldów" jest więcej może uda się coś ustalić :)

On19!!!!!!! 

Wysłany: Sob 29 Lis, 2008   

to jest zwykle opóźnienie w przekazie informacji między półkulami mózgu takie zjawiska pojawiają się najczęściej jak się jest przemęczonym albo to może być tez choroba psychiczna mi takie coś sie najczęsciej dzieje jak dużo się ucze albo mało śpie

Strikerx 

Wysłany: Sob 29 Lis, 2008   odp

opowiedz więcej...musze to wyjaśnić do jaliego lekarza się udać?

lolek23

Czytałem, że nie jest to spowolniony przesył informacji miedzy półkulami mózgu. Z tego co wiem jest to opóźniona informacja jednego z twoich oczu. Nie trzeba iść z tym do lekarza gdyż ma to prawie każdy człowiek.

BASF 

lolek23 napisał/a:
Czytałem, że nie jest to spowolniony przesył informacji miedzy półkulami mózgu. Z tego co wiem jest to opóźniona informacja jednego z twoich oczu. Nie trzeba iść z tym do lekarza gdyż ma to prawie każdy człowiek.

Innymi słowy Deja vu ;d

paulinka 

mi też się zdarza ale nie często, ale jakoś nigdy nie wnikałam co i jak

proszę pisać PW nie mam czasu zbytnio na przeglądanie wszystkich postów ale służę pomocą o ile mogę :* buźka

Strikerx 

Wysłany: Sob 29 Lis, 2008   odp

bzdura jak może być opóźniona rekacja oka? a to że jest to de ja vu nawet nie skomentuje...dziś miałem kolejną superwizje pojechałem do domu który remontuje i wszedłem 1 raz do łażienki i zobaczyłem okno i od razu ukazała mi się przed oczami wizja że już kiedyś widziałem to okno i że byłem w tym domu w łazience co jest niemożliwe...

On19!!!!!!! 

Wysłany: Nie 30 Lis, 2008   

o to chodzi ze za odbior wrazen wizualnych odpowiadaja dwa takie same osrodki w mogu jeden w prawej drugi w lewej polkuli i jezeli informacje dotra niejednoczesnie to wydaje CI sie ze widzisz cos powtornie i dlatego to uczucie doznajesz jak zobaczysz to przykladowe okno a nie np widzisz to okno jadac samochodem dopiero

Strikerx 

Wysłany: Nie 30 Lis, 2008   odp

wg encyklopedi to jednak deja vu

Déjà vu (fr. już widziane) - odczucie, że przeżywana obecnie sytuacja wydarzyła się już kiedyś, w jakiejś nieokreślonej przeszłości, połączone z pewnością, że to niemożliwe.

Przykład: Osoba znajduje w pewnym mieście po raz pierwszy w życiu i nagle ma dziwne uczucie, że już kiedyś tu była, widziała te same budynki, gołębie i przejeżdżającą obok taksówkę.

tylko że nic mi to nie daje...;/

penis.com.pl
andropenis
On19!!!!!!! 

Wysłany: Nie 30 Lis, 2008   

tutaj jest forum o deja vu to moze czegos wiecej sie dowiesz tak czy inaczej za to wszytsko odpowiedzialny jest Twoj mozg i nie ma w tym nic mistycznego i musze CIe rozczarowac nie jestes zadnym "wybranym" ;)

http://www.niewyjasnione....JA_VU-t306.html

Strikerx 

Wysłany: Nie 30 Lis, 2008   odp

nie chce byc wybranym nie o to chodzi tylko nie chce miec tego uczucia bo to jest glupie ;/

Odpowiedz do tematu