Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Pomarszczony żołądź
Autor Wiadomość
ziomal.23 

Wysłany: Pią 23 Maj, 2008   Pomarszczony żołądź

Cześć, mam prawie 23 lata. Mam takie pytanie, otóż górna część mojego żołędzia jest pomarszczona (po wzwodzie), tzn. jest nierówna, wygląda to trochę jakby takie małe krostki. Naczytałem się sporo na temat różnych chorób / wad, ale wątpię, żeby to była jakaś choroba. Nie mam żadnych problemów ze wzwodem czy erekcją, chociaż bardzo rzadko zdarza mi się krwawienie w tym miejscu (np. po masturbacji pod prysznicem z mydłem).
Problem w tym, że to nie wygląda zbyt fajnie :/ szukałem różnych zdjęć w internecie, ale prawdę mówiąc nie trafiłem na podobane, poza tym mam jeszcze trochę tych grudek (zapomniałem jak się ono fachowo nazywają ;) ) pod spodem po bokach żołędzia, ale nie przeszkadzają mi one zbytnio.
Moje pytanie brzmi - co zrobić, żeby wygładzić żołędzia, czy to jest w ogóle możliwe? Może powinienem iść do jakiegoś specjalisty, jeśli tak to do jakiego, może urologa?
Proszę, odpiszcie.
Pozdrawiam.

paulinka 

Wysłany: Pon 26 Maj, 2008   

po samym opisie trudno stwierdzić co to jest jednak krwawienie na pewno nie jest normalne i powinien zając się tym lekarz!!!!

proszę pisać PW nie mam czasu zbytnio na przeglądanie wszystkich postów ale służę pomocą o ile mogę :* buźka

ziomal.23 

Wysłany: Pią 11 Lip, 2008   

Byłem jakiś czas temu u androloga, nie stwierdził żadnej choroby, tylko dał jakąś maść na zaczerwienienia i tyle. Mimo to, ciekawi mnie czy da się to w jakiś chirurgiczny sposób poprawić, bo hmm cóż nie wygląda to zbyt dobrze, zrobiłem kilka zdjęć:
http://img157.imageshack..../img0442td2.jpg
http://img181.imageshack..../img0439gn1.jpg
http://img181.imageshack..../img0434sv5.jpg

penis.com.pl
tabletki penilarge
dReAk 

Wysłany: Pią 11 Lip, 2008   

on nigdy nie bedzie gladki jak pupa niemowlecia.. :wink: po wzwodzie wiadomo ze krew odplywa, zoladz sie pomniejsza wiec to chyba normalne ze "skorka" sie pomarszczy. a co do krwawienia to moze dlatego zo uzyles mydla. mydlo bardzo wysusza skore a dodatkowo podczas zabawy moglo dojsc do licznych ranek przez obtarcie czy naciagniecie. jesli juz preferujesz takie zabawy :twisted: to uzywaj mydla z neutralnym ph (5.2ph) albo jakis zeli pod prysznic.

Forum dla mężczyzn. Nasze życie i problemy.

ziomal.23 

Wysłany: Pon 22 Wrz, 2008   

Nie chodzi o grudki perliste, ani o to, że się marszczy po wzwodzie, tylko, że jest taki jakby pomarszczony w trakcie wzwodu (widać na trzecim zdjęciu). Problemem jest nie tylko hmm wygląd, ale również to, że to miejsce jest podatne na otarcia i zaczerwienienia. Byłem już chyba z miesiąc albo dwa temu u androloga i przepisał maść Clotrimazolum. Dobre to jest, ale te problemy z czasem powracają. Wnerwia mnie to, da się to jakoś poprawić farmakologicznie albo chirurgicznie? Bo sam już nie wiem co mam z tym zrobić...
Może są tu jacyś lekarze, to się wypowiedzą??

matteusz 

Wysłany: Sro 08 Paź, 2008   

Mi się twój penis naprzykład podoba :lol:

ziomal.23 

Wysłany: Nie 24 Maj, 2009   

Byłem u prof. Perdzyńskiego w Warszawie, myślałem, że da się to poprawić jakimś zabiegiem, sądząc po wiedzy jaką posiada ten człowiek, ale się zawiodłem, w zasadzie nie dowiedziałem się od niego niczego nowego. Dostałem tylko maść Alantan Plus (na podrażnienia), witaminy i rutinoscorbin (uszczelnia komórki, hamuje krwawienie). To ma działanie tylko doraźne, działa przez jakiś czas, ale czasami problem powraca, ta nadwrażliwość mi czasami przeszkadza. Sam nie wiem co jest powodem takie ukształtowania żołędzia, jakaś wrodzona wada czy może nadmierna masturbacja gdy byłem młodszy, co spowodowało takie "blizny" (widać na trzecim zdjęciu). Nie wiem co z tym zrobić, ale chyba muszę się po prostu do tego przyzwyczaić...

[ Dodano: Nie 24 Maj, 2009 ]
Jeśli ktoś ma podobny problem (a sądząc po ilości wyświetleń tego wątku, tak właśnie jest), to byłbym wdzięczny za podzielenie się tym na forum.

Znachorek 

Wysłany: Wto 02 Cze, 2009   

Kazdy penis jest inny, jeden ma chropowatego, drugi bardziej owlosionego. To tak jak z charakterem czy wygladem ludzi, kazdy jest inny, jesli kilku specjalistow powiedzialo ci to samo i podali podobna diagnoze i powiedzieli co masz robic to ich wysluchaj. Tutaj na forum napewno nikt ci nie da na tyle profesjonalnej i zaufanej odpowiedzi bys mogl bez zadnych pozniejszych konsekwencji mogl to wykonac.

Dlatego stosuj sie do zalecen lekarza i pamietaj to co ci powiedzialem, przyzwyczaisz sie do tego w koncu cie to nie boli a ni nie swedzi

ziomal.23 

Wysłany: Pią 05 Cze, 2009   

No jasne, tu nawet nie chodzi o wygląd. Przez ponad tydzień czasu się nie masturbowałem, smarowałem kremem, brałem leki i po tym było super, znów zacząłem to robić mniej więcej co 2 dni i dzisiaj po trzecim razie znów jakieś minimalne podskórne wylewy się pojawiają. Teraz jak zrobię przerwę to znów wróci do normalny. Nawet nie wiesz jakie to jest wnerwiające i dołujące. Teraz nie mam dziewczyny, ale nie wiem co będzie jak sobie znajdę nową, to dopiero będzie problem :(

[ Dodano: Pią 05 Cze, 2009 ]
Gdybym teraz nie przestał to zaczerwienienie zaczęłoby się powiększać i po pewnym czasie zaczęłoby boleć, Ci lekarze gówno wiedzą.

Znachorek 

Wysłany: Pią 05 Cze, 2009   

Ale dziewczyna nie kocha cie za to jakiego masz penisa tylko za to jaki jestes.

Co to za dziewczyna ktora jest z toba lub tez nie przez to jakiego masz penisa. Taka dziewczyna jest nic nie warta.

Nie doluj sie, glowa do gory i banan na japie

ziomal.23 

Wysłany: Sob 06 Cze, 2009   

Heh wiem o tym ;) ale problem jaki był taki jest..

Znachorek 

Wysłany: Sob 06 Cze, 2009   

Tu juz tylko masz problem ze swoja psychika nie z zoledziem. Jesli naprawde pomoze ci to ze twoj zoladz bedzie "gladki" to staraj sie by taki byl i probuj rzeczy ktore moga ci pomoc w osiognieciu tego celu

qwerty1234567 

Wysłany: Wto 07 Lip, 2009   

Szukałem na temat tego problemu informacji i kontaktowałem się z różnymi osobami. Nie znalazłem jednak na to sposobu. Mogę co najwyżej zacytować kilka wiadomości, które dostałem(mam nadzieję, że ich autorzy nie będą mieli tego za złe):

"bylem u urologa dal mi jakies antybiotyki i jakas masc niby nic nie pomoglo ale wedlug niego tak. powiedzial ze za mocno to przezywam i to nic takiego."

"Stosowalem clotrimazolum i micetal i na nie wiele sie zdaja."

"lekarz mi powiedzial ze to nie jest choroba i z wiekiem sie powiekszy, myslalem o laserze bo podobno odnawia skore"

"a wiec bylem u wielu dermatologow i jeden mi powiedzial ze mozna to usunac laserem frakcyjnym co2 ale sie troche boje bo inni mi mowili ze od tego spale sobie skore co jest bardzo prawdopodobne. zadne masci nie zadzialaja a co wiecej po 4 msc mi sie to powiekszylo"

penis.com.pl
masturbator
Boss 

Wysłany: Sro 08 Lip, 2009   

Po co martwisz się wyglądem wacka w zwisie? On tylko w takim stanie jest potrzebny do oddawania moczu. ;] Raczej jak jakaś dziewczyna będzie miała zamiar się z Tobą bawić to już będzie troche stał, więc nie zauważy. Penis jest głównie potrzebny w stanie wzwodu. ;p

ziomal.23 

Wysłany: Sro 16 Wrz, 2009   

Pomyślałem, że warto napisać, przyda się to tym, którzy mają podobne problemy. Odpowiedź jest dość zaskakująca. 90% problemu to była kwestia psychiki, krwawienie ustąpiło całkiem po tym jak moje stosunki (fizyczne, a przede wszystkim emocjonalne) uległy znacznej poprawie. Od kiedy jestem w udanym związku, wszystko jest ok. :)

Odpowiedz do tematu