Masturbacja=grzech:( |
Autor | Wiadomość |
Wasilo21 Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 1 Skąd: eee | Wysłany: Sob 15 Wrz, 2007 Masturbacja=grzech:( |
|
| czy wy uwazacie ze masturbacja to grzech? ograniczacie sie z masturbacja z tego powodu? | |
| |
 |
muchomorek 
Dołączył: 15 Lis 2006 Posty: 229 Skąd: clikash? | Wysłany: Sob 15 Wrz, 2007 |
|
| nie | |
| |
 |
BASF 
Wiek: 48 Dołączył: 31 Mar 2007 Posty: 1348 Skąd: poland | Wysłany: Sob 15 Wrz, 2007 |
|
| Nie jestem katolikiem, więc nie interesuje mnie to. Najważniejsza jest moja własna przyjemność. | _________________ PZDR BASF | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
skywalker 
Dołączył: 11 Maj 2006 Posty: 663 Skąd: Zasiedmiogórogród | Wysłany: Sob 15 Wrz, 2007 |
|
| Ateista. Więc mam to w dupie... | _________________ "I gotta girl in Paris I gotta girl in Rome
I even gotta girl in the Vatican Dome
I gotta girl right here I gotta girl right there
and I gotta girlfriend everywhere" | |
| |
 |
mateusssz 
Wiek: 35 Dołączył: 13 Sie 2007 Posty: 85 Skąd: Toruń | Wysłany: Sob 15 Wrz, 2007 |
|
| nie | |
| |
 |
adadverts Dołączył: 20 Kwi 2006 Posty: 434 Skąd: Katowice | Wysłany: Sob 15 Wrz, 2007 |
|
| Masturbacja to nie grzech, to zwyczajna czynność fizjologiczna. Taki jest mój pkt widzenia | |
| |
 |
kris30l Wiek: 47 Dołączył: 15 Wrz 2007 Posty: 7 Skąd: Bialystok | Wysłany: Sob 15 Wrz, 2007 |
|
| Oczywiscie ze nie grzech , ale zbyt czesta masturbacja zle wplywa na sprawy damsko meskie. | _________________ zycie bez sexu jest bez sensu | |
| |
 |
BASF 
Wiek: 48 Dołączył: 31 Mar 2007 Posty: 1348 Skąd: poland | Wysłany: Sob 15 Wrz, 2007 |
|
| kris30l napisał/a: | ale zbyt czesta masturbacja zle wplywa na sprawy damsko meskie. | W jaki sposób?? Rozwiń swoją myśl | _________________ PZDR BASF | |
| |
 |
CheshireCat 
Wiek: 39 Dołączył: 27 Sie 2007 Posty: 49 Skąd: Warszawa | Wysłany: Nie 16 Wrz, 2007 |
|
| no wiesz jeśli zamiast kochać się z kobietą mimo że ona ma ochotę walisz sobie konia to i owszem
ale ogólnie masturbacja nie ma złych wpływów ani na nasze zdrowie, ani na nasze relacje z partnerką/em
aha i jestem wierzący ale nie wyznaję żadnej religii
i oczywiscie dla mnie masturbacja anie jest grzechem... tak jak np oddychanie nim nie jest | _________________
 | |
| |
 |
muchomorek 
Dołączył: 15 Lis 2006 Posty: 229 Skąd: clikash? | Wysłany: Nie 16 Wrz, 2007 |
|
| A propo spraw damsko-męskich to gdzieś tutaj już było mówione że częsta masturbacja wpływa na zmniejszenie się doznań podaczas seksu z partnerką. Np facet podczas masturbacji "dojdzie" a z kobietą już nie. Ale to już chyba skrajne przypadki.... | |
| |
 |
paulinka Wiek: 36 Dołączyła: 31 Paź 2006 Posty: 1139 Skąd: raj | Wysłany: Nie 16 Wrz, 2007 |
|
| z tego co pamiętam to na bierzmowaniu rozmawialiśmy o tym z księdzem że to jest grzech ale chyba nikt sie z tego nie spowiada...
i chodź jestem katoliczka to nie zamierzam przestać.... | _________________ lepiej zrobić i żałować niż żałować że sie nie zrobiło-dewiza na życie
proszę pisać PW nie mam czasu zbytnio na przeglądanie wszystkich postów ale służę pomocą o ile mogę :* buźka | |
| |
 |
muchomorek 
Dołączył: 15 Lis 2006 Posty: 229 Skąd: clikash? | Wysłany: Nie 16 Wrz, 2007 |
|
| Heheh, kiedyś sie tak zastanawiałem czy się z tego spowiadać ale pomyślałem że przecież nadal będę to robił (no nie oszukujmy się że nie )więc sie z tego nigdy nie spowiadałem i nie zamierzam już | |
| |
 |
Dean Thomas Dołączył: 13 Sie 2007 Posty: 11 Skąd: się biorą dzieci? | Wysłany: Pon 17 Wrz, 2007 |
|
| To jest grzech P Pytałem ksiedza na religji P | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
alan18 Dołączył: 04 Kwi 2007 Posty: 25 Skąd: poznan | Wysłany: Pon 17 Wrz, 2007 |
|
| tak jest to grzech i to chyb a nawet calkiem powazny .,.....
ale nikt fgo tak nie odpiera procz ksiedzy ktorzy sami sie maturbuja w zaciszu kosciola ........... | |
| |
 |
Tropicol Dołączył: 11 Maj 2007 Posty: 10 Skąd: Kraków | Wysłany: Pon 17 Wrz, 2007 |
|
| Masturbacja jest grzechem w ujęciu rodzaju jest grzechem ciężkim (VI Przykazanie)
Jestem bardzo zdzwiony czytając, że sie nie trzeba z tego spowiadać przecież to prowadzi do świętokradztwa. Dlatgo nie rozumiem osób bierzmowanych które piszą w tym temacie naprawde same głupoty | |
| |
 |
|