Masturbacja czestotliwosc mast a wiek |
Autor | Wiadomość |
maurito Wiek: 35 Dołączył: 25 Sty 2011 Posty: 30 Skąd: Krakow | Wysłany: Pon 15 Sty, 2024 Masturbacja czestotliwosc mast a wiek |
|
| Siema jak u Was z wiekiem z masturbacja czy częstotliwość się zmieniła czy nadal taka sam chęć | |
| |
 |
Chomiczy 
Wiek: 35 Dołączył: 09 Maj 2023 Posty: 69 Skąd: Warszawa | Wysłany: Pon 15 Sty, 2024 |
|
| W moim przypadku nie jest to powiązane z wiekiem, a ilością spraw na głowie, co owocuje większym lub mniejszym libido
No i oczywiście jak "plac zabaw u żony otwarty" to seks jest lepszy niż zabawa samotnie | _________________ „Nie oczekujcie od dnia tego, co mogą dać jedynie lata. Ale nie zapominajcie, że lata składają się z wielu dni, dlatego postanówcie, że nie zmarnujecie ani jednego dnia.” Johan Michael Sailer | |
| |
 |
Dekarion Dołączył: 03 Lip 2020 Posty: 325 Skąd: Zabrze | Wysłany: Wto 16 Sty, 2024 |
|
| Jestem w stałym związku i się nie masturbuję. Jednak nie dlatego, ze nie mam ochoty - ochota jest ale powstrzymuje się z masturbacją ze względu na moją partnerkę. Ona uwielbia jak mam silne orgazmy i obfite wytryski. Bardzo ją to kręci. Masturbując się codziennie - te wytryski są jednak mniejsze i mniej intensywne. A na przykład po 3 dniach bez seksu i masturbacji rozkosz i doznania jak i sam orgazm są zdecydowanie większe
U mnie to w sumie nie ma korelacji z wiekiem. | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
Ancymon Wiek: 39 Dołączył: 10 Kwi 2021 Posty: 737 Skąd: Cz-wa | Wysłany: Pią 19 Sty, 2024 |
|
| U mnie tak samo:
Chomiczy napisał/a: | W moim przypadku nie jest to powiązane z wiekiem, a ilością spraw na głowie, co owocuje większym lub mniejszym libido |
| |
| |
 |
minetman Wiek: 66 Dołączył: 23 Lip 2023 Posty: 15 Skąd: Warszawa | Wysłany: Sro 31 Sty, 2024 |
|
| Dzień dobry, mam 65 lat i w porównaniu do tego co wcześniej to zdecydowanie libido mi siadło. Onanizuje się tak mniej więcej raz w tygodniu ale wytryski są niezbyt udane Najczęściej robię to długo, wówczas tryska trochę więcej. Dodam,że przez wiele lat byłem żonaty i uprawiałem sex , dodatkowo waliłem równo. | |
| |
 |
toton Dołączył: 17 Wrz 2015 Posty: 745 Skąd: Warszawa | Wysłany: Czw 01 Lut, 2024 |
|
| Teraz się masturbuję jakieś 1-2 razy dziennie. Czasami 0. Jak byłem/będę z dziewczyną to rzadziej, ale też podczas wspólnych zabaw czasami.
Myślę, że ilość masturbowania się niekoniecznie zależy od wieku, a od stanu umysłu i ilości seksu poza tym. Ale nie widzę powodu, żeby bycie w związku miało się jakoś z masturbacją wykluczać.
Z drugiej strony kiedyś gadałem z dziewczyną, która dała mi od siebie dobrą radę: "Nigdy nie masturbuj się przy dziewczynie". Dobrze, że nie posłuchałem
Jest szansa, że poza jakimiś społecznymi czynnikami, z wiekiem ludzie coraz mniej się masturbują właśnie z powodu zmniejszania się napięcia seksualnego. | |
| |
 |
Czerwikss Dołączył: 16 Gru 2020 Posty: 321 Skąd: Warszawa | Wysłany: Pią 16 Lut, 2024 |
|
| Onanizm to coś zupełnie innego niż sex z kobietą. Czasem czuję, że z moją ręką jestem bardziej wyzwolony niż z kobietą. Jestem w związku i do tego po trzydziestce i nie odmawiam sobie tej przyjemności. To jest jedyny nałóg, którego się nie pozbędę
37 lat i podpisuję się po tym | |
| |
 |
siferius90 Wiek: 35 Dołączył: 26 Sie 2021 Posty: 83 Skąd: Toruń | Wysłany: Pią 16 Lut, 2024 |
|
| toton napisał/a: |
Z drugiej strony kiedyś gadałem z dziewczyną, która dała mi od siebie dobrą radę: "Nigdy nie masturbuj się przy dziewczynie". Dobrze, że nie posłuchałem
|
Dlaczego dała taką radę? Wyjaśniła to jakoś?
Ja mam mieszane doświadczenia. Moją obecną partnerkę widok mnie podczas onanizmu podnieca. Stosujemy to czasem jako grę wstępną. Z drugiej strony jedna moja ex nie mogła przeboleć faktu, że się masturbuję i zerwała (choć twierdziła, że powód był inny). | |
| |
 |
Ancymon Wiek: 39 Dołączył: 10 Kwi 2021 Posty: 737 Skąd: Cz-wa | Wysłany: Nie 18 Lut, 2024 |
|
| siferius90 napisał/a: | Dlaczego dała taką radę? Wyjaśniła to jakoś? |
Czasem lepiej nie próbować zrozumieć kobiety Może nawet częściej niż czasem | |
| |
 |
toton Dołączył: 17 Wrz 2015 Posty: 745 Skąd: Warszawa | Wysłany: Pon 19 Lut, 2024 |
|
| siferius90 napisał/a: | toton napisał/a: |
|
Dlaczego dała taką radę? Wyjaśniła to jakoś?
Ja mam mieszane doświadczenia. Moją obecną partnerkę widok mnie podczas onanizmu podnieca. Stosujemy to czasem jako grę wstępną. Z drugiej strony jedna moja ex nie mogła przeboleć faktu, że się masturbuję i zerwała (choć twierdziła, że powód był inny). |
Skąd wiedziała, ze się masturbujesz? O takich rzeczach nie trzeba im wcale mówić. Czasami lepiej to zatrzymac dla siebie. | |
| |
 |
siferius90 Wiek: 35 Dołączył: 26 Sie 2021 Posty: 83 Skąd: Toruń | Wysłany: Pon 19 Lut, 2024 |
|
| toton napisał/a: |
Skąd wiedziała, ze się masturbujesz? O takich rzeczach nie trzeba im wcale mówić. Czasami lepiej to zatrzymac dla siebie. |
No może i lepiej, ale ten temat jest bardzo podniecający. | |
| |
 |
onesa onesa
Wiek: 35 Dołączyła: 02 Sie 2011 Posty: 5616 Skąd: Warszawa | Wysłany: Wto 20 Lut, 2024 |
|
| Mogłeś po prostu powiedzieć jej, ze się nie masturbujesz i temat zamknięty | |
| |
 |
siferius90 Wiek: 35 Dołączył: 26 Sie 2021 Posty: 83 Skąd: Toruń | Wysłany: Wto 20 Lut, 2024 |
|
| I znowu by wyszło, że 90% facetów się masturbuje a 10% kłamie | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
dkbb Dołączył: 17 Sie 2020 Posty: 532 Skąd: Toruń | Wysłany: Sro 21 Lut, 2024 |
|
| siferius90 napisał/a: | I znowu by wyszło, że 90% facetów się masturbuje a 10% kłamie |
No coż, cel uświęca środki | |
| |
 |
walikonik Wiek: 59 Dołączył: 10 Kwi 2024 Posty: 5 Skąd: warszawa | Wysłany: Sro 10 Kwi, 2024 Re: Masturbacja czestotliwosc mast a wiek |
|
| maurito napisał/a: | Siema jak u Was z wiekiem z masturbacja czy częstotliwość się zmieniła czy nadal taka sam chęć | Z tym różnie bywa, ale raz dziennie przynajmniej jest konik zwalony | _________________ wali konik | |
| |
 |
|