Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     kilka krostek okolicy prącia
Autor Wiadomość
Tom25 

Wysłany: Sob 18 Lip, 2015   kilka krostek okolicy prącia

Witajcie od 2-3 tyg. Mam takie kilka krostek i sa bliko siebie. Ona jest przy narodniku prącia. Nie boli, nie swędzi i wygląda jakby była woda w środku skóry. Zastanawiam czy je wyciskać?

kotecek94 

Wysłany: Sob 18 Lip, 2015   

:roll:

Per Rectum 

Bez fotografii trudno cokolwiek powiedzieć. Na pewno, jak już wspomniał kolega kotecek94, nie wyciskaj.

penis.com.pl
bathmate
Tom25 

Dodaję zdjęcia:
Klik 1 Klik 2 Klik 3

Chciałem ogolić ale wolałem poczekać aż zniknie.

Per Rectum 

Wysłany: Nie 19 Lip, 2015   

Moim zdaniem, nie wygląda to poważnie. Być może to jakieś przerośnięte kaszaki. Ale obserwuj to miejsce dokładnie - gdyby zmiany te nie znikały, zaogniały się lub zmieniały się w jakiś inny sposób, albo też pojawiały się nowe, to koniecznie udaj się do dermatologa.
Póki co przeczytaj też ten artykuł: Klik
Pozdrawiam i napisz za jakiś czas, czy coś się zmieniło i czy konieczna była konsultacja lekarska.

Tom25 

Wysłany: Pią 28 Sie, 2015   

Witam od tego momentu nic nie zmieniło...chyba. Ale dodaję nowe zdjęcie z wygolonym trochę i widać na guzach w środku są dziurki jakby...:
Klik

Per Rectum 

Wysłany: Sob 29 Sie, 2015   

Sporo czasu już z tym chodzisz i sytuacja właściwie się nie zmienia. Twoje "krosty" jak były, tak i są nadal. Nie jestem pewien czy się nawet nieco nie rozszerzyły.
Moim zdaniem sprawa dojrzała do wizyty u dermatologa. Prawdopodobnie trzeba to będzie usunąć. Moja dermatolog uwielbia wszystko zamrażać :-), z czymkolwiek do niej nie przyjdę. Więc może i Ciebie to czeka.
Oczywiście trochę żartuję (choć akurat z moją dermatolog to prawda). Faktem jest, że musisz coś z tym zrobić.
Jeśli to brodawczak ludzki, który wygląda dość podobnie - http://vitars.pl/2013/09/14/ (na foto stadium zaawansowane) - to na pewno Ci to zamrożą. :-)

Tom25 

Wysłany: Pon 31 Sie, 2015   

Ale u mnie jest w kolorze lekko białym i jest twarde i na każdym w środku jest czarna kropka....i nie wygląda jak Brodawki wirusowe bo każda ma równo kółko o różnej wielkości....

Tylko gdzie szukać zdjęcia w necie żeby pokazać?

Per Rectum 

Wysłany: Wto 01 Wrz, 2015   

Tom25 napisał/a:
Ale u mnie jest w kolorze lekko białym i jest twarde i na każdym w środku jest czarna kropka....i nie wygląda jak Brodawki wirusowe bo każda ma równo kółko o różnej wielkości....

Tylko gdzie szukać zdjęcia w necie żeby pokazać?

Nie twierdzę, żeby była jasność, że masz brodawki wirusowe, choć ich wczesne stadium akurat u mnie wyglądało dość podobnie, jak twoje krostki (miałem je na palcu u nogi). Stadium zaawansowane bardziej już przypominało te ze zdjęcia.

Jak widzisz zresztą rozstrząsanie do czego podobne są twoje zmiany na prąciu do niczego nie prowadzi. Sprawa dojrzała już do tego, żeby po tak długim czasie od zaistnienia tych "brodawek", obejrzał je specjalista.
Mam przy tym ogólne wrażenie, że masz jakieś obiekcje przed pokazaniem tego lekarzowi, i że trochę się przed tym bronisz. Mam rację?

Tom25 

Wysłany: Sro 02 Wrz, 2015   

Nie, za dwa tygodnie idę do dermatologa bo wcześniejsze nie było terminu....

Per Rectum 

Tom25 napisał/a:
Nie, za dwa tygodnie idę do dermatologa bo wcześniejsze nie było terminu....

O, to świetna wiadomość! Dobrze, że w końcu wyjaśnisz tę sprawę.
Jestem bardzo ciekawy jaki będzie werdykt.
Pozdrawiam

onesa 
onesa

Miejmy nadzięję, że to nie wirusowe i jak najszybciej się tego pozbędziesz.

yyylll 

Zakażeniem wirusowe - mięczak zakaźny. Jaki stosunek odbyłeś ?, z kobietą czy z mężczyzną ?.

Dla ciekawostki dodam, że mamy duże problemy z tym wirusem, właśnie przez modę na golenie miejsc intymnych - łatwiej się wtedy zarazić. Kiedyś nie była to choroba weneryczna.

Idź do rodzinnego, on pokieruje dalej. Albo dermatolog prywatnie.

penis.com.pl
tabletki penilarge
Tom25 

Z kobietą... ale dawno. A te plamy hmm...w lipcu pojawiły się po goleniu się w czerwcu. A są zaraźliwe...? |Dodam, że musiałem w pracy w WC zaradzić albo wysoka temp tych miejsc je mogło powodować? Bo przypominało też że fizycznie pracowałem i tych miejsce było spocone i podrażniało skórę od włosów....

A jeśli byłoby teraz stosunek? nie zaradziłoby jej?

yyylll 

Poczytaj o tej chorobie, jest zaraźliwa i to dość silnie, na pewno zaraziłeś się od kobiety z która uprawiałeś seks, musiałeś mieć bezpośredni kontakt ze skóra drugiej osoby, która miała zmiany, mogłeś mieć wcześniej jedną małą zmianę, która po goleniu rozniosła się na inne części penisa. Nie możesz uprawiać seksu, dopóki nie znikną te zmiany.

Odpowiedz do tematu