| Spam na Forum niebezpiecznie się nasila |
| Autor | Wiadomość |
fisz1 
Dołączył: 25 Mar 2007 Posty: 32 Skąd: zTądiZowąd | Wysłany: Wto 18 Sty, 2011 Spam na Forum niebezpiecznie się nasila |
|
| | Może dało by się coś w tej sprawie zadziałać? 10 stron spamerskich tematów i nikt z tym nic nie robi?? | |
| |
 |
andrzejgadarr Dołączył: 27 Lut 2010 Posty: 750 Skąd: Poland | Wysłany: Wto 18 Sty, 2011 |
|
| | Napisałem na gg podany w dziale kontakt. Odpisali że dziękują i się tym zajmą. I się nie zajęli. | _________________ Problem? Pisz na gg: 8259970
Pozdro | |
| |
 |
admpatryk Dołączył: 06 Gru 2010 Posty: 3 Skąd: Warszawa | Wysłany: Czw 20 Sty, 2011 |
|
| prosimy o cierpliwosc. jestesmy w trakcie pracowania nad problemem.
pozdrawiam | |
| |
 |
| penis.com.pl | |
 |
andrzejgadarr Dołączył: 27 Lut 2010 Posty: 750 Skąd: Poland | Wysłany: Czw 20 Sty, 2011 |
|
| | No ale proszę, postarajcie się bo to już jest przesada- ponad 200 postów spamowych dziennie. Banować dziadów na bieżąco. Trzeba kogoś kto będzie forum odwiedzał codziennie i banował każde IP z którego pojawi sie chociaż 1 post ze spamem. | _________________ Problem? Pisz na gg: 8259970
Pozdro | |
| |
 |
admpatryk Dołączył: 06 Gru 2010 Posty: 3 Skąd: Warszawa | Wysłany: Pią 11 Mar, 2011 |
|
| Witam wszystkich użytkowników forum. Na przełomie 2010 i 2011 roku serwis penis.com.pl zmienił właściciela. Walkę ze spamem prowadziliśmy od pierwszej chwili po przejęciu forum, jednak problem udało się zażegnać w 100% dopiero pod koniec stycznia. Wprowadzone zostały zabezpieczenia, które uniemożliwiają wymierzanie w nas ataków spamerskich. Nie zdawaliśmy sobie jednak sprawy z tego, jak bardzo potrzebny jest "żywy moderator" na forum. Dlatego chcieliśmy poczynić ukłon w stronę użytkowników i dać Wam wolną rękę w kontekście wyboru moderatora. Prosimy o zgłaszanie kandydatur w odpowiedzi na ten post. Dwóch użytkowników, którzy otrzymali najwyższą ilość nominacji, stanie się moderatorami forum penis.com.pl
Pozdrawiamy
Zespół penis.com.pl | |
| |
 |
wytrysk Wiek: 35 Dołączył: 26 Sty 2010 Posty: 59 Skąd: Pomorze | Wysłany: Pią 11 Mar, 2011 |
|
| | Sugeruję etż wziąć się za usunięcie kont nie aktywnych, bo z tego co zuważyłem jest tutaj bardzo dużo użytkowników zarejestrowanych, którzy nie byli na Forum, ani razu, jedynie przez krótką chwilę po rejestracji, ale nie dłuyżej niż 3-4min. | |
| |
 |
leon1988 Wiek: 37 Dołączył: 26 Cze 2007 Posty: 85 Skąd: z nikąd | Wysłany: Sob 12 Mar, 2011 |
|
| | Przede wszystkim forum obecnie działa na przestarzałym skrypcie phpBB Przemo z 2003 roku (stopka na dole). Chyba już czas najwyższy zaktualizować go do najnowszej wersji phpbb3 którą można ściągnąć z phpbb.com. Pojawienie się botów spamujących nie jest skutkiem braku moderatora, tylko PRZESTARZAŁEGO skryptu forum, którego zabezpieczenia zostały złamane dawno temu. Bez aktualizacji systemu to możecie zatrudnić całą armię moderatorów, a i tak nic to nie da. | |
| |
 |
randy Dołączył: 08 Sty 2007 Posty: 406 Skąd: Wrocław | Wysłany: Nie 13 Mar, 2011 |
|
| | Widzę brak reakcji na propozycję administracji. To może ja zacznę. Proponuję kandydaturę forumowicza andrzejgadarr - użytkownik jest aktywny (parę razy już na to forum zajrzał i kilka godzin poświęcił) i "ma łeb na karku", że tak to określę. | |
| |
 |
Rufus1 Dołączył: 16 Sie 2010 Posty: 369 Skąd: Lubuskie | Wysłany: Wto 15 Mar, 2011 |
|
| | randy, jestem za tą propozycją | |
| |
 |
admpatryk Dołączył: 06 Gru 2010 Posty: 3 Skąd: Warszawa | Wysłany: Wto 15 Mar, 2011 |
|
| Ok, póki co mamy kandydaturę użytkownika andrzejgadarr oraz randy. Czekamy na więcej zgłoszeń.
Równocześnie informujemy, że problem spamu został już na forum zażegnany (jeśli nie zostało to zauważone).
Pozdrawiamy
Zespół penis.com.pl | |
| |
 |
randy Dołączył: 08 Sty 2007 Posty: 406 Skąd: Wrocław | Wysłany: Wto 15 Mar, 2011 |
|
| | Z tym spamem tak jeszcze nie do końca. Na 22 posty od ostatniej wizyty 8 to spam. Ale uczciwie trzeba przyznać, że w porównaniu z tym co było jakiś czas temu (końcówka ubiegłego roku szczególnie) to niebo a ziemia. | |
| |
 |
andrzejgadarr Dołączył: 27 Lut 2010 Posty: 750 Skąd: Poland | Wysłany: Wto 29 Mar, 2011 |
|
| randy, dostałeś moda bo jakoś się tak zazieleniłeś gratuluję:) | _________________ Problem? Pisz na gg: 8259970
Pozdro | |
| |
 |
randy Dołączył: 08 Sty 2007 Posty: 406 Skąd: Wrocław | Wysłany: Sro 30 Mar, 2011 |
|
| No dostałem . W końcu nie muszę przeklinać pod nosem przy anglojęzycznych spamerach. Mogę kliknąć gdzie trzeba. A ty nie chciałeś mieć tu większej władzy? Myślałem, że zostaniesz moderatorem. Chyba nie ma tu aktualnie osoby, która bardziej od Ciebie by się do tego nadawała. | |
| |
 |
| penis.com.pl | |
 |
andrzejgadarr Dołączył: 27 Lut 2010 Posty: 750 Skąd: Poland | Wysłany: Sro 30 Mar, 2011 |
|
| Nikt mi tego nie zaproponował | _________________ Problem? Pisz na gg: 8259970
Pozdro | |
| |
 |
aaa68 Wiek: 57 Dołączył: 30 Maj 2009 Posty: 396 Skąd: Lublin | Wysłany: Sro 30 Mar, 2011 |
|
| to ja wysuwam twoja kandytture andrzejgadarr na moderatora
[ Dodano: Sro 30 Mar, 2011 ]
to ja wysuwam twoja kandydature andrzejgadarr na moderatora | _________________ aaa68 | |
| |
 |
| |