Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Spam na Forum niebezpiecznie się nasila
Autor Wiadomość
fisz1 

Wysłany: Wto 18 Sty, 2011   Spam na Forum niebezpiecznie się nasila

Może dało by się coś w tej sprawie zadziałać? 10 stron spamerskich tematów i nikt z tym nic nie robi??

andrzejgadarr 

Wysłany: Wto 18 Sty, 2011   

Napisałem na gg podany w dziale kontakt. Odpisali że dziękują i się tym zajmą. I się nie zajęli.

admpatryk 

Wysłany: Czw 20 Sty, 2011   

prosimy o cierpliwosc. jestesmy w trakcie pracowania nad problemem.

pozdrawiam

penis.com.pl
tabletki penilarge
andrzejgadarr 

Wysłany: Czw 20 Sty, 2011   

No ale proszę, postarajcie się bo to już jest przesada- ponad 200 postów spamowych dziennie. Banować dziadów na bieżąco. Trzeba kogoś kto będzie forum odwiedzał codziennie i banował każde IP z którego pojawi sie chociaż 1 post ze spamem.

admpatryk 

Wysłany: Pią 11 Mar, 2011   

Witam wszystkich użytkowników forum. Na przełomie 2010 i 2011 roku serwis penis.com.pl zmienił właściciela. Walkę ze spamem prowadziliśmy od pierwszej chwili po przejęciu forum, jednak problem udało się zażegnać w 100% dopiero pod koniec stycznia. Wprowadzone zostały zabezpieczenia, które uniemożliwiają wymierzanie w nas ataków spamerskich. Nie zdawaliśmy sobie jednak sprawy z tego, jak bardzo potrzebny jest "żywy moderator" na forum. Dlatego chcieliśmy poczynić ukłon w stronę użytkowników i dać Wam wolną rękę w kontekście wyboru moderatora. Prosimy o zgłaszanie kandydatur w odpowiedzi na ten post. Dwóch użytkowników, którzy otrzymali najwyższą ilość nominacji, stanie się moderatorami forum penis.com.pl

Pozdrawiamy
Zespół penis.com.pl

wytrysk 

Wysłany: Pią 11 Mar, 2011   

Sugeruję etż wziąć się za usunięcie kont nie aktywnych, bo z tego co zuważyłem jest tutaj bardzo dużo użytkowników zarejestrowanych, którzy nie byli na Forum, ani razu, jedynie przez krótką chwilę po rejestracji, ale nie dłuyżej niż 3-4min.

leon1988 

Wysłany: Sob 12 Mar, 2011   

Przede wszystkim forum obecnie działa na przestarzałym skrypcie phpBB Przemo z 2003 roku (stopka na dole). Chyba już czas najwyższy zaktualizować go do najnowszej wersji phpbb3 którą można ściągnąć z phpbb.com. Pojawienie się botów spamujących nie jest skutkiem braku moderatora, tylko PRZESTARZAŁEGO skryptu forum, którego zabezpieczenia zostały złamane dawno temu. Bez aktualizacji systemu to możecie zatrudnić całą armię moderatorów, a i tak nic to nie da.

randy 

Wysłany: Nie 13 Mar, 2011   

Widzę brak reakcji na propozycję administracji. To może ja zacznę. Proponuję kandydaturę forumowicza andrzejgadarr - użytkownik jest aktywny (parę razy już na to forum zajrzał i kilka godzin poświęcił) i "ma łeb na karku", że tak to określę.

Rufus1 

Wysłany: Wto 15 Mar, 2011   

randy, jestem za tą propozycją

admpatryk 

Ok, póki co mamy kandydaturę użytkownika andrzejgadarr oraz randy. Czekamy na więcej zgłoszeń.

Równocześnie informujemy, że problem spamu został już na forum zażegnany (jeśli nie zostało to zauważone).

Pozdrawiamy

Zespół penis.com.pl

randy 

Z tym spamem tak jeszcze nie do końca. Na 22 posty od ostatniej wizyty 8 to spam. Ale uczciwie trzeba przyznać, że w porównaniu z tym co było jakiś czas temu (końcówka ubiegłego roku szczególnie) to niebo a ziemia.

andrzejgadarr 

Wysłany: Wto 29 Mar, 2011   

randy, dostałeś moda bo jakoś się tak zazieleniłeś :) gratuluję:)

randy 

Wysłany: Sro 30 Mar, 2011   

No dostałem :P . W końcu nie muszę przeklinać pod nosem przy anglojęzycznych spamerach. Mogę kliknąć gdzie trzeba. A ty nie chciałeś mieć tu większej władzy? Myślałem, że zostaniesz moderatorem. Chyba nie ma tu aktualnie osoby, która bardziej od Ciebie by się do tego nadawała.

penis.com.pl
tabletki penilarge
andrzejgadarr 

Nikt mi tego nie zaproponował :)

aaa68 

to ja wysuwam twoja kandytture andrzejgadarr na moderatora

[ Dodano: Sro 30 Mar, 2011 ]
to ja wysuwam twoja kandydature andrzejgadarr na moderatora

Odpowiedz do tematu