Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Ćwiczenie kegla - zmęczenie
Autor Wiadomość
Fuzi85 

Wysłany: Sob 15 Cze, 2024   Ćwiczenie kegla - zmęczenie

Mam taki problem, że jak ćwiczę kegla kilka dni to potem przychodzi zmęczenie i drażliwość. Przychodzi ono około 16.00-17.00 i trwa już do wieczora. Mam też taki wzdęty brzuch po tych kilku dniach. Gdy jestem aktywny fizycznie w obojętnie jaki inny sposób to nie mam takich problemów. Czy ćwicząc kegla trzeba przejść przez jakiś okres regularnych ćwiczeń, by się dobrze czuć ?

karol212 

Wysłany: Nie 16 Cze, 2024   

Nie ćwicz mięśnia Kegla wcale to szkodliwe ćwiczenie. Ja przez nie nabawiłem się sporych kłopotów z erekcja a odwrócenie tego trwa już lata zanim w pełni zrozumiałem problem.
Fakt na początku erekcję stają się lepsze ale z czasem mięśnie bulbospongiosus ( BC) są zbyt dobrze wyćwiczone i przejmują rolę ischiocavernosus (IC) a to spowoduje przedwczesny wytrysk, opadająca erekcję bez stymulacji i masę innych problemów. A jeśli już musisz ćwiczyć Kegla to rób też ćwiczenia odwróconego Kegla, ale jeśli nie masz problemów z erekcja to w ogóle nie dotykaj się tego ćwiczenia

Fuzi85 

Wysłany: Sob 29 Cze, 2024   

Dzięki za odpowiedź. Myślałem, że to tylko pomaga ...

penis.com.pl
andropenis
toton 

Wysłany: Sro 03 Lip, 2024   

No własnie sam zastanawiałem się nad tymi ćwiczeniami w temacie przedwczesnego wytrysku.

michalza 

Wysłany: Pią 05 Lip, 2024   

Nie znam się zbytnio w temacie ów mięśni, ale wiem jedno. Gdy jestem blisko i napnę kegla, to już od wytrysku nie ma odwrotu. Nadchodzi natychmiast. Nie wnikałem, czemu, ale to jakoś ma się na odwrót do tych teorii, o których piszesz.

Odpowiedz do tematu